Vacante

#autoritatiea egipteana de turism #eta #egipt #ahmed shokry #vacanta in egipt #destinatii egipt #marea rosie #desert #spa #golf

Egiptul vrea locul I in destinatiile neeuropene preferate de romani

In 2010, numarul romanilor care isi vor petrece vacanta in egipt ar trebui sa creasca cu 30%. Astfel, Egiptul ar putea ocupa locul I in destinatiile de vacanta din afara Europei, preferate de turistii romani.

Acesta este obiectivul Autoritatii Egiptene de Turism (ETA), un organism guvernamental responsabil pentru promovarea Egiptului ca destinatie turistica in Romania. In 2009, procentul turistilor romani care si-au petrecut vacanta in Egipt a scazut cu 20% fata de anul 2008.

In acelasi timp insa, turismul in Egipt a fost afectat cu aproximativ 10% mai putin, comparativ cu rata de scadere a pietei de turism la nivel international. “Dovada este ca in trei tari Egiptul a scazut in medie cu 20%, dar pentru prima data in timpul crizei am fost pe primul loc in vanzarile de vara. In acest moment in Romania se vand bilete pentru perioada estivala, ceea ce nu se intampla inainte.", afirma Ahmed Shokry consilier in cadrul Ministerului Turismului din Egipt. "In trei ani ne dorim sa devenim cea mai solicitata destinatie pe piata din Romania" sustine Ahmed Shokry, potrivit unui comunicat de presa United.

Planurile pentru Romania constau din promovarea Egiptului in tara noastra, astfel incat aceasta destinatie sa devina preferata romanilor, pentru alegerea unei vacante in afara Europei. "Ne asteptam ca Egiptul sa creasca cu 30% in toata lumea in urmatorul an, ceea ce inseamna un rezultate chiar mai bun decat in 2008. Pentru Romania am revizuit si adaptat strategia pentru a depasi si remedia scaderea din 2009.", a spus Ahmed Shokry, potrivit aceleiasi surse.


Propuneri de vacanta in Egipt, pentru romani
 

Turistii romani gasesc in Egipt o destinatie ideala pentru calatorii si aventura, pentru circuite culturale si istorie, precum si pentru distractie. Cele mai cunoscute pachete de vacanta sunt cele de la Marea Rosie si de pe Valea Nilului. ETA a lansat insa in toamna 2009 3 noi produse turistice, care cuprind Spa (6 regiuni), Golf (17 locatii) si vizitele in desert.

Marea Rosie reprezinta o destinatie potrivita pentru cei care vor sa se bucure de litoral, indiferent de perioada din an. Multe hoteluri sunt dotate cu centre de spa si terenuri de golf, adevarate oaze de liste si relaxare. Amatorii de aventura si distractie pot opta pentru calatoriile in desert, care dureaza de la cateva ore la aproape o luna de zile. Egiptul detine o diversitate unica de deserturi, ceea ce devine un atuu in plus pentru frumusetea si valoarea sa naturala.

Alte detalii despre locatiile de vacanta, informatii despre viza, harti si brosuri gratuite gasesti pe site-ul oficial al Autoritatii de Turism Egiptene.
 

turism (ETA)
 

Autoritatiea Egipteana de Turism este o institutie guvernamentala, care ofera servicii turistice turistilor straini care viziteaza Egiptul. Organizatia a lua fiinta in martie 1981. Principalele obiective ale acesteia sunt cresterea numarului de turisti in Egipt, prin promovarea valorilor antice si prin evolutia moderna a Egiptului.

Reprezentantii biroului ETA din Varsovia sunt responsabili cu promovarea Egiptului in 3 tari: Polonia, Cehia si Romania. In Cehia, Egiptul ocupa locul III in topul destinatiilor preferate pentru vacanta de vara si locul I pentru vacantele pe tot parcursul anului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea