Vacante

#noutati #egipt #piata de turism

Egiptul revine cu noutati pe piata de turism din Romania

Egiptul revine cu noutati pe turism din Romania. Sectorul turistic isi revine, ca urmare a cresterii numarului de turisti straini care s-au reintors in statiunile egiptene de la Marea Rosie. Autoritatile si operatorii de turism de pe piata egipteana incep sa-si recastige increderea si estimeaza 10 miliarde de dolari din turism, pentru anul 2011 si un numar de 14 milioane de turisti.

“Egiptul face tot ce ii sta in putinta pentru a se asigura ca turistii se vor intoarce. Nu vom economisi nici un minut, nici un penny in procesul de reabilitare a turismului. Implicam toate resursele necesare si investim in advertising, actiuni dedicate tour operatorilor, invitam in Egipt presa, investitori si personalitati de peste hotare, pentru a se convinge de posibilitatile nelimitate pe care le are Egiptul”, a declarat Ahmed Shokry , Consilier de Turism pentru Polonia, Cehia si Romania in cadrul Ministerului Turismului din Egipt, intr-un comunicat de presa.

Egiptul incepe sa redevina atragator ca destinatie de vacanta . Numarul calatorilor veniti din Rusia a crescut cu 23% comparativ cu 2010, in timpul ce in cazul ucrainenilor s-a inregistrat o crestere de doua cifre. "In Italia, Germania si Regatul Unit ne-am redobandit pozitia initiala" a afirmat Ahmed Shokry in cadrul conferintei de presa organizate la Targul de Turism al Romaniei . "Egiptul a pierdut aproape 90% din turisti in primele 6 luni din 2011. Pana acum am realizat o revenire a numarului de turisti cu peste 50%. Incercam sa fim realisti si sa aducem inapoi in 2012 cifrele pe care le-am inregistrat in 2010", a mai precizat acesta.

 

Turistii romani in Egipt


Imediat dupa revolutia egipteana, ETA impreuna cu United a organizat infotripuri de promovare a Egiptului ca o destinatie sigura si atractiva. "Inainte de 2010, in Egipt veneau 20.000 – 25.000 de turisti romani. Dorim ca in 2011 sa avem o crestere de 20% comparativ cu 2010" a afirmat Ahmed Shokry.

Produsul foarte puternic, preturile atractive si ospitalitatea constituie principalele atuuri ale Egiptului, in viziunea ETA. Exista, deja, programe foarte bune de vacanta pentru vara 2012 , cu destinatia Egipt, disponibile la operatorii de turism romani, a mai mentionat consilierul.

Sursa foto: egypt.travel

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea