Vacante

#egipt #giza #atractii turistice #cairo

Egiptul isi redeschide muzeele si obiectivele turistice

Egiptul isi redeschide multe dintre muzeele si siturile arheologice care au fost inchise la inceputul revoltelor din ianuarie. Piramidele si Muzeul de Egiptologie din Cairo sunt primele atractii turistice care si-au deschis portile.

Piramidele de pe platoul Giza au fost redeschise duminica, 20 februarie 2011, dupa recentele evenimente din Egipt. Pe platoul Giza, unde in mod normal vin zilnic cateva mii de turisti, erau duminica doar vreo 20 de turisti, potrivit publicatiei Usa Today.

In Cairo, Luxor si Aswan s-au deschis 6 muzee, iar altele vor face acelasi lucru in curand, se arata in aceeasi publicatie. Astfel, putinii turisti care au ajuns deja in Egipt pot vizita atractiile moderne si vechi, islamice, coptice sau cele faraonice.

Muzeul Egiptean si-a intampinat duminica primii oaspeti cu trandafiri, oferiti de catre personalul institutiei, relateaza BBC. “Era foarte important pentru noi sa deschidem muzeul pentru a pune capat zvonurilor precum cel conform caruia masca lui Tutankhamun ar fi fost furata sau zvonurilor care spun ca au avut loc numeroase jafuri aici”, a afirmat directorul muzeului, Tarek El Awady, citat de BBC. Muzeul a fost jefuit in timpul revoltelor. Astfel, exista cel putin 17 piese care lipsesc din Muzeul Egiptean, potrivit noului ministru egiptean pentru antichitati, Zahi Hawass, ca urmare a unui jaf din 28 ianuarie.

Muzeul este unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Egiptului. Totodata, acesta se afla chiar in Piata Tahrir, locul central in care s-au desfasurat revoltele din ianuarie-februarie 2011.
 

pierderi financiare pentru Egipt
 

Potrivit biroului de statistici guvernamentale, 210.000 de turisti au parasit Egiptul in ultima saptamana din ianuarie, ceea ce a insemnat pierderi financiare de circa 178 milioane de dolari. La aceste pierderi se adauga cele aparute ca urmare a anularilor vacantelor in februarie, suma pentru aceasta luna ridicandu-se la 825 dolari.

In 2009, Egiptul a inregistrat incasari de 11 miliarde de dolari, reprezentant 11% din PIB-ul tarii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea