Doua castele din Romania au fost incluse in topul celor mai frumoase castele din lume. Clasamentul a fost realizat de Chatelaine.com. Iata care este cel mai frumos castel din lume si pe ce loc se claseaza castelele Peles si Bran din Romania!

Usse, Franta

Pe locul intai in top se afla Castelul Ussé din Franta. Pozitionat strategic in valea Loire, castelul dateaza din secolul XI. Construit initial pentru a gazdui o mica garnizoana, acesta a fost modernizat in 1442 de Jean V de Bueil, lord de Ussé. Apartinand acum familiei De Blacas, castelul este deschis publicului si, pentru a atrage cat mai multi vizitatori, ofera in plus o punere in scena a faimoasei povesti Frumoasa din Padurea Adormita.

Schonbrunn, Austria

Pe locul al doilea se claseaza castelul Schonbrunn din Australia. Acesta a fost renovat la jumatatea secolului al XVIII-lea, de Maria – Tereza de Habsburg care dorea sa transforme impunatoarea cladire in resedinta sa de vara. Abandonand stilul baroc in favoarea rococo, restaurarea a creat o ambianta somptuoasa, iar gradinile palatului – incluse astazi in patrimoniul UNESCO – au devenit o adevarata atractie evidentiata atat de labirintul gigantic cat si de livada de portocali.

Matsumoto, Japonia

Pe locul al treilea in clasament se situeaza un castel impresionant din Japonia. Frumosul castel Matsumoto face parte dintre cele patru astfel de cladiri clasificate drept monument istoric national de ministeul japonez la culturii. Construit in anii1593 – 1594, difera de celelalte trei astfel de castele prin amplasarea sa pe o suprafata complet plana. Desi, din exterior, pare a avea doar patru nivele, cladirea principala are de fapt cinci, cel de la baza fiind considerat "secret", potrivit realitatea.net.

Locul 4 – Castelul Ashford, Irlanda

Locul 5 – Castelul Fasilides, Etiopia

Locul 6 – Castelul Schwerin, Germania

Locul 7 – Castelul Versailles, Franta

Locul 8 – Castelul Grad Palais, Tailanda

Locul 9 – Castelul Peles, Romania

Locul 10 – Castelul Malbork, Polonia

Locul 11 – Castelul Neuschwanstein, Bavaria

Locul 12 – Palatul Regal din Cambogia

Locul 13 – Castelul Buckingham, Anglia

Locul 14 – Palatul National Pena, Portugalia

Locul 15 – Castelul Bran din Romania

Surse foto: pixabay.com

  •   2017-07-31
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.