Vacante

#turism #destinatii vacanta # destinatii turistice

Destinatii turistice pentru o vacanta activa

Daca vacantele obisnuite, in destinatii de top, cu vizite la principalele obiective locale nu te mai entuziasmeaza, este timpul sa experimentezi o vacanta plina de adrenalina.

Iata care sunt cele mai bune destinatii din lume pentru vacante cu activitati in aer liber, care iti vor ridica, cu siguranta, pulsul!

1. Slovenia

Slovenia este renumita pentru cele mai bune parcuri de aventura din Europa. O escaladare a Alpilor Iulieni, pana la o altitudine de 2,864 de metri, la Varful Triglav, este o experienta de neuitat, care iti va solicita spiritul de aventura, curajul, dar iti va si incarca bateriile cu un peisaj de vis si un aer proaspat. In Alpii Iulieni se afla numeroase izvoare ale raurilor pe care se pot practica activitati precum rafting, curse de canoe sau caiac. In resorturi ca Izola sau lacul Ptuj se poate practica ski acvatic.

Fiind o tara mica, In Slovenia se poate calatori usor. Astfel, la numai o ora de capitala, Ljubljana, poti vizita lacul Bohinj. Aceasta zona este renumita pentru traseele montane din Parcul National Triglav, dar si pentru sporturile acvatice.

Cazarea se poate face in apartamente sau camerele private ale localnicilor din satele din jurul lacului.

2. Hawaii

O vacanta in Hawaii nu inseamna numai trandaveala pe sezlong, la soare, inconjurat de cocktail-uri colorate. In Hawaii, poti avea parte si de vacante inedite, pline de activitati care iti vor solicita la maxim energia si spiritul de aventura.

In Kaua'i, o insula rurala de mici dimensiuni, lumea nu sta toata ziua cu burta la soare. Considerata "adevaratul Hawaii", micuta insula ofera o multime de activitati in aer liber. Printre acestea se numara scufundarile, cursele de caiac sau surfing-ul.

Un alt punct important este Hanalei Bay, un golf inconjurat de munti. Acesta este unul dintre cele mai frumoase spatii pentru jogging din lume. Pentru cazare se pot inchiria casute cu vedere la lac si la munti, turistii avand puse la dispozitie caiacuri si barci cu pedale.

3. Noua Zeelanda

Noua Zeelanda nu ascunde doar peisajele spectaculoase din "Stapanul Inelelor", dar si o resursa importanta pentru iubitorii de sporturi in aer liber si aventuri. Unul dintre cele mai importante puncte de atractie pentru iubitorii de activitati in aer liber este North Island. Daca vrei sa practici golful pe unele dintre cele mai frumoase terenuri de gold din lume, atunci trebuie sa vizitezi PGA-rated Gulf Harbour. Aceste terenuri de golf sunt deosebite prin faptul ca au o vedere deschisa catre ocean.

Pentru drumetii montane, intre Auckland si Wellington se afla Tongariro National Park. In acest parc se afla trei vulcani, inclusiv Mount Raupehu, unde a avut loc o parte din filmarile pentru "Stapanul Inelelor". Excursiile in aceasta zona iti ofera un peisaj spectaculos, cu lacuri termale, bazine naturale de noroi, cascade si cratere vulcanice. In apropierea lacului Taupo, iubitorii de adrenalina pot practica sarituri cu parasuta, curse de barci cu motor, plimbari cu ATV-ul, rafting, curse de caiac, windsurfing si ski nautic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea