Vacante

#romantism #destinatii #vacanta romantica

Destinatii personalizate pentru cererea in casatorie

Vacanta reprezinta unul dintre momentele in care, in mod traditional, se face o cerere in casatorie. Insa cum in intreaga lume exista o multime de locatii pline de romantism, va trebui sa alegi. Afla punctele tari ale celor mai romantice destinatii pentru o cerere in casatorie, descopera prin ce se particularizeaza de restul si gaseste-o astfel pe cea mai potrivita. Locul in care faci o cerere in casatorie devine garantat o amintire importanta pentru tot restul vietii.


Cand luxul se intalneste cu panoramele spectaculoase


Sursa foto: citalia.ie• Grand Hotel Timeo


Cei care dispun de resurse financiare serioase si isi doresc o locatie romantica unde beneficiaza, in acelasi timp, de servicii de lux, pot alege un sejur la Grand Hotel Timeo, din Taormina, Sicilia. Hotelul este recomandat de celebra revista Forbes ca destinatie pentru o cerere in casatorie.

De pe terasa hotelului clientii pot admira panorama asupra Muntelui Edna si a Marii Ionice. Dealurile din zona sunt adesea frecventate de cupluri de indragostiti. Intreaga zona este presarata cu flori salbatice , magnolii, chiparosi, palmieri si maslini.

Insa un sejur la Grand Hotel Timeo inseamna multi bani. Fiind considerat unul dintre cele mai vechi hoteluri din zona, cotat la 5 stele, preturile sunt piperate. O camera costa in medie 300 euro pe noapte.
 


Sursa foto: safariegypt.com• Mena House Oberoi


O alta terasa deosebit de romantica este Sultan Bar (Sultan Lounge), din hotelul Mena House Oberoi, in Cairo. Hotelul, gazduit de un palat vechi de peste 100 de ani, desfata simturile prin covoarele orientale bogate, antichitatile din camere, mobila creata manual si interioarele somptuoase. Pe terasa Sultan Lounge vei fi inconjurat de gradinile de iasomie ale hotelului si vei avea vedere nestingherita spre piramidele de pe platoul Giza . Preturile la camere incep de la 125 euro pe noapte.
 


Sursa foto: india-luxury-tour.com• The Oberoi Amarvilas
 

Gradinile Taj Mahalului, cu fantanile asezate simetric si minaretele oglindite in apele clare, marmura care-si schimba nuantele la rasaritul si apusul soarelui alcatuiesc una dintre cele mai romantice privelisti. De pe terasa hotelului Oberoi Amarvilas, din Agra, India, te poti bucura de o astfel de panorama. Gasesti preturi si informatii pe site-ul oficial.
 

Cerere in casatorie intre doua lumi: un pod de poveste
 

Daca esti genul care apreciaza podurile, fie datorita arhitecturii, fie datorita panoramei, atunci iti sugeram cateva dintre podurile recomandate de specialistii in domeniu, pentru o cerere in casatorie.
 

Sursa foto: de.academic.ru• Pont des Arts
 

In Paris, o zona pietonala deosebit de romantica este cea de pe Pont des Arts, recomandat de Trip Advisor . Seara, poti admira impreuna cu persoana iubita panorama asupra Senei, cu luminitele cladirilor oglindite in ape. De pe pod ai vedere asupra mai multor atractii turistice, din apropiere sau din departare (Notre Dame, Institute de France, Luvru, Palais de Justice, Pont-Neuf, Sainte-Chapelle).

Potrivit traditiei, cuplurile de indragostiti obisnuiesc sa se plimbe pe acest pod, declarandu-si iubirea prin simbolul unui lacat. Este vorba despre un lacat obisnuit, de metal, care poate fi gravat cu numele, initialele persoanelor sau pur si simplu cu un cuvant de iubire. Aceste lacate sunt prinse de zabrelele podului.
 

Sursa foto: webetab.ac-bordeaux.fr• Pont Neuf
 

Un alt pod parizian, la fel de celebru si cu aceeasi conotatie romantica este Pont Neuf. Constructia, in ciuda numelui sau (Podul Nou), reprezinta de fapt unul dintre cele mai vechi poduri de piatra ale Parisului, datand de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Atractie turistica gratuita, podul este recomandat de publicatia Trave&Leisure in topul destinatiilor unde sa faci o cerere in casatorie.
 

Sursa foto: destination360.com• Brooklyn Bridge
 

In New York gasesti Brooklyn Bridge, una dintre atractiile turistice renumite ale orasului, in special datorita vechimii lui: este unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din Statele Unite. In zona pietonala, au loc diverse evenimente, printre care si logodne. Brooklyn Bridge este recomandat de revista Forbes in topul destinatiilor in care sa o ceri in casatorie.
 

Puritate naturala
 

Daca tu si persoana iubita preferati natura dezgolita de orice urma sau artificiu uman, atunci poti alege ca destinatie de logodna un parc national protejat, o gradina celebra, o vale salbatica etc.
 

Sursa foto: havechildrenwilltravel.com• Waipi’o Valley
 

Valea Regilor (Waipi’o Valley) se afla in cel mai nordic punct din Hawaii si este cunoscuta ca una dintre cele mai frumoase locuri de pe insula. Peisajul de un verde impresionant, stancile, lunga plaja cu nisip negru si imensitatea marii realizeaza un tablou romantic greu de reprodus. Waipi’o Valley este recomandata de publicatia Trave&Leisure in topul destinatiilor unde sa faci o cerere in casatorie.
 

Sursa foto: wildlife-pictures-online.com• Safari in Kenya
 

Un zbor cu balonul , pe deasupra junglei, unduirea verde a copacilor si ceata care se ridica deasupra raului, primele raze de soare in linistea diminetii, aceasta este recomandarea Travel&Leisure pentru o cerere in casatorie inedita. Cei care sunt atrasi de salbaticia junglei pot petrece o vacanta romantica in Masai Mara, cea mai bogata rezervatie din Kenya, in materie de fauna. Safariul de dimineata ofera emotii amestecate, de la plimbarea cu balonul la surprinderea animalelor care se trezesc si merg sa se adape in rau. O vacanta de 9 zile in aceasta destinatie costa aproximativ 1700 euro de persoana.
 

Locuri devenite simboluri universale pentru indragostiti
 

Sursa foto: jaunted.comUnele locuri sunt atat de impregnate de ideea de romantism, incat nu se demodeaza niciodata.

In topul destinatiilor pentru o cerere in casatorie, Turnul Eiffel este recomandat de mai multe publicatii de renume, precum Trip Advisor, Marie Claire sau honeymoons.about.com. Acest lucru se intampla in primul rand deoarece clasicul nu se demodeaza niciodata, cand este vorba despre romantism. Cereri in casatorie inca se fac la al treilea etaj al turnului, Eiffelul fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din lume si avand totodata una dintre cele mai puternice conotatii romantice. Afla mai multe din articolul Cum sa vizitezi Turnul Eiffel.
 

Motive sa o ceri de sotie in vacanta
 

Daca nu esti genul romantic si nu prea intelegi de ce ai pleca undeva in vacanta cu iubita doar pentru a o intreba ceva ce ti se pare firesc sa faci ca pas urmator in relatie, iti dam noi cateva argumente:
 

1 Nu trebuie sa planifici o vacanta strict pentru motivul cererii in casatorie
 

In mod sigur iti petreci vacanta impreuna cu persoana iubita, astfel incat, atunci cand te decizi sa faci pasul, poti profita de faptul ca sunteti amandoi departe de casa pentru a crea un moment special. Nimeni nu zboara pana la Paris si nu asteapta cu orele pentru a urca in Turnul Eiffel numai pentru o intrebare. Insa o vacanta este momentul ideal, de care te poti folosi, indiferent unde va aflati. Cam peste tot exista cel putin un obiectiv turistic sau un loc considerat romantic.
 

2 Locul cererii in casatorie s-ar putea sa fie unica ta surpriza pentru ea
 

In cazul unei relatii indelungate, in care lucrurile merg foarte bine, ambii parteneri stiu sau intuiesc ce urmeaza. De aceea, multe femei se asteapta sa fie cerute in casatorie, astfel incat singura surpriza pe care i-o poti face este locul in care o ceri de sotie. Daca ii spui ca mergeti la Paris, s-ar putea sa ghiceasca de ce. Insa nici prin cap nu-i va trece ca ii vei pune intrebarea in gradinile Muzeului Rodin, unul dintre cele mai romantice, mai erotice si intime locuri din Paris.
 

3 Locul unde o ceri ramane in amintire toata viata
 

Faptul ca majoritatea femeilor sunt romantice nu mai trebuie dovedit. Insa gandeste-te ca un minim efort din partea ta inseamna una dintre cele mai frumoase amintiri cu care veti ramane amandoi. Poti planifica foarte usor o plimbare cu balonul pe deasupra Florentei, plimbare care oricum face parte dintre ofertele turistice ale metropolei europene. Daca o vei cere in casatorie chiar in aer, inconjurati de una dintre cele mai frumoase panorame din intreaga Toscana, garantat va fi impresionata de aceasta surpriza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea