Vacante

#craciun #destinatii #maroc #papua noua guinee #india

Destinatii pentru un Craciun diferit

Exista oameni care simt o oarecare pentru renul Rudolf. Altii s-au cam saturat de ho-ho-ho-ul Mosului,  iar altii nu pot sau nu vor sa simta spiritul Craciunului. Insa unii pur si simplu isi doresc o experienta inedita de sarbatori, unde Craciunul se sarbatoreste cu arbori de mango, frumos impodobiti.

Iata in continuare cateva destinatii de vacanta, unde exista o cu totul alta lume decat ceea cu care ne-am obisnuit de Craciun.

Pierdut pe stradutele medinei, in Maroc

In Maroc, turistii petrec ziua de Craciun in Todra Gorge, unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Maroc. Canionul de aici este sapat in munte, ca un pasaj ingust, cu o lungime de 10 metri si avand in ambele parti pereti stancosi cu inaltimi ce ajung la 300 de metri. Turistii care au parte de o astfel de experienta simt pe propria lor piele climatul rece, particular al canionului, diferit de cel al zonelor inconjuratoare. O alta experienta interesanta este sa vizitezi satele de berberi sau sa faci surfing pe dunele din Erg Chebbi, o zona sahariana din sud-estul Marocului.

Indiferent ca sunt sau nu amatori de shopping, medinele din Maroc sunt prea atractive pentru a nu le acorda o vizita de cateva ceasuri, exersand arta negocierii.

Cei care isi doresc o astfel de vacanta nu au mari sanse sa gaseasca pachete specializate pentru perioada Craciunului, Marocul fiind o destinatie exotica mai mult pentru revelion. Insa se pot face rezervari individuale, pentru cine isi doreste sa cunoasca indeaproape cultura marocana.

Craciun in

Pentru a ajunge in Papua Noua Guinee , calatorul trebuie sa ajunga tocmai in Pacificul de Sud . Castigandu-si independenta fata de Australia in 1975, aceasta tara  isi are capitala in Port Moresby. Ca religie, aproximativ 90% din populatie este crestina. Prin urmare, Craciunul reprezinta o sarbatoare interesanta.

Insa acesta se serbeaza in stil propriu. In loc de obisnuitele decoratii asezate pe cladiri, casele aici se impodobesc cu flori si cu lampi decorative. In loc de nametii de zapada, o vacanta aici de Craciun pica in toiul verii, Papua fiind situata in emisfera sudica. Papua are o , cu doua anotimpuri . Cei care ajung aici in decembrie prind sezonul ploios, care incepe in aceasta luna si tine pana in martie.

Craciun in India

Festivalul Craciunului este in India unul dintre cele mai renumite evenimente anuale, chiar daca populatia crestina reprezinta o minoritate in aceasta tara. Crestinii sarbatoresc Craciunul in moduri diferite, in functie de regiune.

Casele pot fi impodobite cu frunze de mango, iar in locul bradului traditional, sunt impodobiti bananieri si arbori de mango. Cei care doresc sa ajunga intr-un loc unde Craciunul este evident pe toate strazile trebuie sa ajunga in Mumbai. Orasul are una dintre cele mai mari comunitati crestine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea