Vacante

#santorini #grecia #dubai #destinatii vacanta #roma #vacanta paste #sarbatori pasti #paste 2014

Destinatii pentru o vacanta de Paste de neuitat

Trebuie sa alegi intre traditii autohtone si cheful tau de pleca intr-o mica escapada cu iz exotic in perioada vacantei de Paste? In timp ce tu iti petreci zilele de Paste primind invitati sau noaptea Invierii intr-un cortegiu de pelerini pe la vreo manastire, toate prietenele tale se relaxeaza pe plajele din Grecia, se plimba nestingherite prin pietele madrilene ale Romei sau dau tarcoale catedralei Sagrada Familia din Barcelona, sub scuza ca asculta slujba.

Iata mai jos destinatiile de Paste care te pot trimite intr-o minivacanta placuta chiar de sarbatoarea pascala in 2014.

Vacanta de Paste la Roma

Cu ortodocsii si catolicii celebrand in acelasi timp Invierea Domnului, este posibil ca unele destinatii sa fie deja mult prea asaltate de turisti. Cetatea Eterna insa are capacitati de cazare mari, iar zona rurala a regiunii Latina este vestita pentru ospitalitate.

Nu iti garantam ca vei prinde un loc si in Piata Sf Petru a Vaticanului, dar o vacanta la Roma in perioada Pastelui ramane o aventura memorabila. Un city break la Roma intre 18-22 aprilie iti poate scoate din buzunar 329 euro/persoana, bani in care sunt incluse zborul dus-intors si taxele de aeroport, cazarea si micul dejun.

Ceremonii solemne la Madrid

Cazare in hotel de patru stele, zbor cu avionul, mic dejun inclus si sansa de a colinda capitala Spaniei timp de patru zile, cu 355 euro/persoana. In duminica Pastelui, Madridul este un loc in care merita sa poposesti doar pentru a asista la spectacolul tobelor din Plaza Mayor. Restul ceremoniilor dedicate sarbatorii pastreaza o nota sumbra, apasatoare, de parca spaniolii nu ar fi iesit de sub teroarea epocii inchizitoriale.

Vacanta pascala in Grecia

Daca tot ai chef de slujbe religioase tinute dupa tot dichisul, arhipelagul grecesc este la doi pasi de tine.

Grecia ramane in continuare accesibila, daca reusesti sa iti asiguri transportul: o minivacanta petrecuta in camera dubla costa intre 190 si 260 euro. Un sejur de opt zile cu autocarul si cazarea asigurata iti va scoate din buzunar circa 360 euro/persoana.

Paste inedit in Dubai

Si daca tot cauti ceva ce nu gasesti in Europa, poti la fel de bine sa iti indrepti ochii spre Dubai. Cu aproximativ 800 euro scosi din buzunar, vei petrece 8 zile in orasul desprins din "O mie si una de nopti" in regim all inclusive.

Diferenta de fus orar de doar o ora nu se traduce in oboseala si timp pierdut in camera de hotel, iar senzatia celui mai nou megalopolis nascut in desert iti va stavili cu siguranta pofta de aventura. Pana la urma, cate din colegele tale se pot lauda ca de la schi, au iesit direct pe plaja?

Bucovina si Ardealul, destinatiile gurmanzilor

Cum te indrepti spre nordul tarii, cum te izbesti de mirosul de preparate traditionale numai bune de savurat. Pentru gurmanzi, Ardealul si Bucovina raman destinatiile preferate de fiecare Paste si Craciun.

Traditiile se imbina in mod fericit cu gastronomia, iar o iesire in natura poate avea ceva exotic dupa o iarna petrecuta intre peretii apartamentului. Iesirea in Maramures te va costa intre 500-750 lei/persoana/3 zile, in functie de gradul de confort oferit, iar Bucovina te asteapta cu oferte care incep de la 1000 lei/persoana/4 nopti+ una bonus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea