Vacante

#carti de benzi desenate #benzi desenate #carti #comic book #comic books #barcelona #bruxelles #new york

Destinatii pentru iubitorii de benzi desenate

 

Arta cartilor cu  benzi desenate (comic book-uri) atrage turistii in colturi diferite de lume, din Statele Unite pana in Europa. Exista atat de multi iubitori ai acestor carti, incat operatorii de turism au infiintat chiar si circuite de oras cu vizite in librariile specializate pe aceste publicatii.

 

 

In functie de limba, cartile de benzi desenate sunt denumite “comics”, “bandes desinees”, “BD” sau “bede”.  Iata in continuare cateva destinatii in care vei gasi magazine, muzee si targuri specifice.

 

Bruxelles este capitala benzilor desenate

 

In cazul in care colectionezi benzi desenate si comic book-uri, atunci cel mai probabil te vei simti ca in paradis daca ajungi in Bruxelles. Metropola belgiana este considerata capitala benzilor desenate. Unele dintre cele mai cunoscute astfel de carti din lume vin din Belgia: Asterix si Obelix (de Goscinny si Uderzo), Tintin (de Herge), Strumfii (de Peyo) etc.

Pana pe 38 aprilie 2010 in Bruxelles poate fi vizitata expozitia The birth of comic books. De fapt, in 2009 orasul Bruxelles a fost ales pentru a gazdui evenimentul the Year of Comic. In metropola exista si circuite turistice dedicate tematicii Comic Books, axate pe cele mai cunoscute personaje si carti. Detalii gasesti aici.

Sursa foto: talesfromthekryptonian.blogspot.com/Pentru magazine sunt pe Bulevardul Lemmonier (sau Lemonnierlaan), pe Bulevardul Anspach.

Cladirea Austria House gazduieste aceasta expozitie care povesteste istoria comic books-urilor, incepand cu secolul al XVIII-lea si pana in prezent. Pretul unui bilet de intrare este de 6 euro.

Pasionatii de acest domeniu, care viziteaza Bruxelles-ul, ar trebui sa vada si muzeul Belgian Comic Strip Center. Muzeul este gazduit de o cladire construita la inceputul anilor 1900.

 

Barcelona: circuit la muzeu, salon si magazin

 

Barcelona este atractiva nu doar gratie constructiilor lui Gaudi, insa si pentru alte locatii, la fel de atractive, cel putin daca vorbim despre iubitorii de comic books-uri. Exista in oras un muzeu dedicat acestor creatii, numit Comic Book and Illustrations Museum Barcelona. Muzeul cuprinde documente despre istoria si evolutia comic books-urilor in Spania din secolul al XIX-lea si pana in zilele noastre.

Partea frumoasa este ca muzeul se afla chiar pe muntele Montjuic, care este oricum unul dintre principalele obiective turistice ale orasului.

Cand vizitezi Barcelona, poti profita ca te afli aici pentru a merge intr-unul dintre cele mai mari magazine de comic books-uri din metropola. Se numeste Norma Comics si vei gasi aici o  multime de carti, de la Tintin, Manga sau Marvel la autori europeni, scriitori spanioli, dvd-uri si lucrari de colectie. Magazinul se afla in Passeig de Sant Joan 9.

Sursa foto: core.org.cnO lista detaliata a magazinelor din Barcelona care vand comic books-uri gasesti aici.

De asemenea, in Barcelona are loc un eveniment deosebit de important pentru iubitorii de carti de benzi desenate : Salon International del Comic de Barcelona. In 2010, evenimentul se desfasoara intre 6 si 9 mai. Biletul de intrare costa 6 euro si, odata cu el, vei primi un comic book.

 

New York, un Batman cocotat pe Empire State Building

 

Unul dintre orasele in care in mod sigur gasesti comic books-uri este New York. Amatorii unor astfel de publicatii au vazut de nenumarate ori poze in comic books-uri cu eroii lor preferari, stand atarnati de antenele din varful celebrei cladiri Empire State Building, unul dintre cele mai puternice simboluri ale orasului. Times Square, Broadway, Statuia Libertatii, Manhattan sunt cateva locuri in care apar personaje precum Daredevil, X-Man, Batman, echipa de la Fantastic Four, Spider-Man etc. In Manhattan gasesti magazine cu astfel de carti.

Magazine batrane de un veac, in Paris

Parisul are si el o lunga traditie in creatia de comic books-uri (bandes dessinees in franceza). In Paris se afla principalii editori de carti de benzi desenate si tot aici a aparut curentul La Nouvelle bande dessinee, prin creatiile unor autori tineri independenti.

Un magazin mare, dedicat cartilor de benzi desenate, gasesti in Paris pe bulevardul St. Martin. Magazinul se numeste Univers BD Paris

Un alt magazin destul de cunoscut este Boulinier, de pe Bulevardul Saint-Michel. Pe langa diversitatea de produse, de la discuri de vinil la DVD-uri, de la bandes dessinees la carti, Boulinier ofera o experienta deosebita prin istoria locului. Aflata in inima Cartierului Latin, libraria a fost infiintata in 1845.

Aproape la fel de veche, infiintata in 1886, gasesti pe cheiurile din Saint-Michel libraria Gibert Jeune.

 

Tokyo, patria desenelor manga

 

Tokyo este o destinatie atractiva de vacanta pentru multe motive, insa una dintre atractiile care-l fac popular in randul turistilor in reprezinta cartile de desene animate si mai ales desenele cunoscute sub numele de manga. Turistii care merg cu familia in vacanta si cei mici pot afla cum au luat nastere desenele manga si au ocazia sa viziteze muzeele, galeriile si magazinele dedicate acestor creatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea