Vacante

#japonia #belgia #pisici #destinatii de vacanta #rusia #moscova #iubitori de pisici #teatrul de pisici #cafenele cu pisici #festivalul pisicilor

Destinatii neobisnuite de vacanta pentru iubitorii de pisici

Iubitorii de pisici isi iau in bagaj pasiunea pentru frumoasele feline si atunci cand pleaca in vacanta. In acest sens, pentru a le fi pe plac si a aduce un omagiu pisicutelor, au fost create cafenele, teatre si chiar parcuri de distractii a caror tematica sunt tocmai felinele domestice. Iata-le pe cele mai neobisnuite, pe care niciun iubitor de pisici nu ar trebui sa le rateze!


1. Teatrul de Pisici din Moscova, Rusia

O destinatie inedita pentru iubitorii felinelor este Teatrul de Pisici din Moscova, fondat de catre dresorul Yuri Kuklachev si fiul sau, Dmitri, in 1990. Pe scena neconventionalului teatru defileaza peste 100 de pisicute bine dresate, care pot fi admirate realizand numere de circ, precum mersul pe franghii sau pe un glob disco.


2. Cafenelele cu pisici din Tokyo, Japonia

Japonia este renumita pentru obsesia locuitorilor sai pentru pisici - de altfel, aici a luat nastere faimosul brand Hello Kity, care are si propriul parc tematic in Tara Soarelui Rasare. Nu este de mirare, asadar, ca intreaga Japonie este intesata de cafenele in care pisicile misuna nestingherite si se asaza in bratele consumatorilor, in timp ce acestia se delecteaza cu o ceasca aromata de cafea.

Cateva dintre cele mai populare asemenea "neko" (cafenele cu pisici) din Tokyo sunt Cateriam din cartierul Shimokitazawa, Nekobukuro din Ikebukuro, Curl Up Cafe din Haramachi si Nyafe Melange.


3. Festivalul pisicilor din Ypres, Belgia

Festivalul pisicilor (Kattenstoet) are loc o data la trei ani in cea de-a doua duminica a lunii mai, in orasul Ypres din Belgia, urmatorul fiind programat in mai 2015. Festivalul celebreaza frumoasele feline domestice prin parade, muzica si costume tematice (pisici, soareci si chiar vrajitoare).

Punctul culminant al festivalului este acela in care un bufon, aflat in turnul medieval Lakenhalle, le arunca micutilor adunati la baza acestuia jucarii in forma de pisicute, un obicei ce aminteste de practica reala din Evul Mediu, cand feline adevarate erau aruncate din acelasi turn.

Alte destinatii neobisnuite, create pentru iubitorii de pisicute, sunt resedinta-muzeu din Key West, Florida a scriitorului Ernest Hemingway, ce gazduieste nu mai putin de 50 de feline adorabile, muzeul Kuching din Malaezia, dedicat pisicilor, sau sanctuarul Torre Argentina din Roma, care adaposteste sute de pisici abandonate.



Sursa foto: zimbio.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea