Vacante

#vara 2009 #scandinavia #austria #otztal #paralela 45 #consult line #austria.info

Destinatii inedite pentru vara 2009: Austria si Scandinavia

In aceasta vara, pe langa destinatiile traditionale de vacanta din statiunile de pe litoral, exista si oferte in locatii inedite, pentru cei care doresc o experienta deosebita.

Iti prezentam in continuare doua astfel de oferte, in locuri mai putin insorite, dar de o frumusete naturala, recunoscuta la nivel mondial.

Vara pe mari inaltimi: Valea Otztal

Daca pana acum ne-am obisnuit ca Austria sa ocupe un loc de top pentru destinatiile de iarna, iata ca si in sezonul estival operatorii de turism ii promoveaza frumusetile naturale si nu numai. Valea Otztal se afla in partea de vest a Austriei, in provincia Tirol. Desi este in principal o destinatie de iarna, pentru amatorii de schi, Otztal poate oferi in vara o vacanta in mijlocul naturii, cu servicii si facilitati moderne.

Pe langa activitatile montane obisnuite, statiunea propune sporturi adrenalitice: mountainbike, rafting, caiac-canoe etc. Pentru rafting sau canotaj, de exemplu, rundele si circuitele au toate cele 3 grade: normal, mediu si dificil.

Astfel de servicii sunt puse la dispozitie de ghizi specialisti si calauze, care insotesc grupurile pe toata durata programului stabilit. „Parapanta, ciclism, mountainbike, calarie, alergare, drumetii, alpinism. Dupa atata miscare va puteti relaxa in minunatele hoteluri de wellness sau experimenta si savura autentica viata la munte intr-o „vacanta la ferma“ in care sa degustati bunatatile tiroleze”, s-a anuntat intr-un comunicat al companiei Consult Line .

OtztalDaca ajungi in Otztal, este interesant de vazut Obergurgl, satul aflat la cea mai mare altitudine din Austria, 1930 metri inaltime. Datorita altitudinii, sezonul de iarna dureaza foarte mult aici, din noiembrie pana in mai, atribut care transforma zona intr-o statiune montana de schi deosebita. Obergurgl este o statiune recomandata familiilor cu copii si schiorilor de nivel incepator si mediu.

Un minisejur de 4 nopti incepe de la 289 euro de persoana, conform austria.info , iar pachetul include intre 2 si 4 activitati de vacanta , precum si un card Otztal pentru 3 zile.

ScandinaviaVacanta in Scandinavia

Aflata in nordul Europei, Scandinavia reprezinta poarta catre tarile nordice precum Norvegia, Suedia, Finlanda sau Danemarca. Daca vrei sa vizitezi cel putin trei tari, gasesti circuite lungi, de aproximativ 12 zile, care te poarta prin cele mai frumoase orase si zone ale Scandinaviei.

Vei vedea Stockholm-ul, cu vizite la muzee, catedrale si alte puncte de interes, Copenhaga cu Micuta Sirena, Oslo, cu parcul de sculpturi Vigeland etc. Pe langa muzee, palate, catedrale sau orasele istorice, vei avea ocazia sa vezi si unele dintre cele mai impresionante zone naturale ale Scandinaviei, precum fiordul Bruravik – Brimmes sau cascada Voringsfoss.

Mai multe detalii despre locatii gasesti in articolele:

Un circuit in Scandinavia costa de la 1420 euro de persoana, conform agentiei Paralela 45.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea