Vacante

#revelion 2010 #valea doftanei #baile tusnad #delta_dunarii

Destinatii in Romania pentru revelionul 2010

Operatorii de turism au lansat ofertele de sarbatori pentru iarna 2009-2010 . In Romania, ca in fiecare an, hotelierii si proprietarii de vile si pensiuni atrag turistii prin pachete bazate pe cine traditionale, cu preparate de sezon si prin diverse activitati de petrecere a timpului liber.

Daca vrei o vacanta activa , poti sa participi la programele artistice specifice zonei respective, cu lautari si cine taranesti. Se fac plimbari cu sania trasa de cai, se inchiriaza ATV-uri si se organizeaza focuri de tabara. Astfel de optiuni sunt disponibile la cerere, contra cost. Problema preturilor o constituie lipsa de transparenta. Daca in Grecia stii exact cat te costa o cina traditionala, cu dans si muzica locala, in Romania pretul variaza in functie de factori precum numarul de participanti sau ingredientele din meniu. Astfel, este destul de greu sa faci o comparatie intre ofertele diverselor zone de traditie, cum sunt Maramuresul sau Ardealul.

Revelion la Baile Tusnad

Statiunea Baile Herculane se afla la poalele masivului Harghita, la o altitudine de 650 metri. Gratie izvoarelor minerale naturale, statiunea este o destinatie de vacanta pe toata durata anului. In centrul balneoclimateric turistii pot sa-si petreaca timpul la bazinul de apa minerala termala.

Daca iti petreci revelionul la Baile Tusnad, poti sa beneficiezi de un tratament balnear sau un masaj, ai la dispozitie un patinoar natural la poalele masivului Ciomadul Mare si poti face excursii spre Lacul Sfanta Ana .  Tot aici exista o partie de schi, dotata cu tunuri de zapada, telechi si cu program nocturn. La un hotel de 3 stele din statiune, o minivacanta de revelion costa 1205 Ron de persoana, pachet in care sunt incluse 3 nopti de cazare cu mic dejun si doua mese festive.

Pe langa Lacul Sfanta Ana, in zona exista alte atractii turistice interesante, precum rezervatia naturala Tinovul Mohos, orasul Miercurea Ciuc sau cetatea taraneasca fortificata de la Carta. In satul Sumuleu-Ciuc poti vizita o biserica si o manastire franciscana cu obiecte datand din perioada de secol XII-XIII. Biserica ridicata in stil baroc adaposteste o statiune a Fecioarei Maria, de secol XVI, considerata facatoare de minuni.

Revelion in Valea Doftanei

Aflata in partea de nord a judetului Prahova, Valea Doftanei este o destinatie de vacanta pentru cei care doresc sa petreaca cateva zile linistite, intr-o zona impadurita. In zona se pot vizita Lacul Paltinoasa si Barajul Paltinul, precum si rezervatia de brad Glodeasa, bogata in flora si fauna.

Din Valea Doftanei se fac excursii cu microbuzul in Brasov, Sighisoara, Sibiu sau Bran. Pensiunile ofera turistilor ore de echitatie si plimbari cu sania trasa de cai. O vacanta in Valea Doftanei, pentru revelionul 2010, costa in jur de 1100 Ron de persoana (5 nopti de cazare).

Revelion in Delta

Pe langa preparatele pe baza de peste, hotelurile si pensiunile din Delta Dunarii ofera specialitati de sezon, precum purcel de lapte, tuica si vin fiert. Daca optezi pentru hotelurile plutitoare, oferta este de obicei disponibila in varianta de pensiune completa. Pe langa masa si cazare, astfel de pachete de revelion includ croaziere pe Dunare, masa festiva de sarbatori si transportul cu barcile de pescuit, vanatoare sau plimbari.

Daca iti place pestele, in aceasta iarna ai posibilitatea sa gusti din scrumbia afumata si tartele cu icre de stiuca oferite de hotelieri. In timpul liber, se poate participa la taierea traditionala a porcului. Pe lacul Fortuna se fac opriri pentru pescuit de stiuca. Pentru cei care doresc sa se inchine la icoane in ultimele zile din an, operatorii de turism din Delta organizeaza vizite la lacasele de cult din zona, ca de exemplu Manastirea Stipoc, aflata in apropierea Chitilei, intr-un loc retras si linistit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea