Vacante

#schi #ski #sport #iarna #vacanta #turism #italia #franta #austria #destinatii

Destinatii in Europa pentru pasionatii sporturilor de iarna

Esti pasionat de schi si sanius? Ti-ai cumparat costumatie noua de munte si vrei sa o incerci in vacanta de iarna? Vrei sa incerci si alte partii decat cele din tara noastra? Citeste in continuare si poate vei gasi ceva sa-ti placa.

In Europa ai la dispozitie mai multe tari in care poti practica sporturi de iarna: Andorra, Bulgaria, Croatia, Cehia, Finlanda, Germania, Islanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Scotia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina. Ar trebui sa iei in considerare acest lucru atunci cand te gandesti incotro sa pornesti pentru a-ti petrece vacanta cu schiurile in picioare, bucurandu-te de zapada si aer curat.

Dintre destinatiile europene in care se poate schia, in sezonul de iarna si nu numai, cele mai cunoscute se afla in Franta, Austria, Italia si Elvetia. Insa pentru cei care nu vor sa bata chiar atat de mult drum pentru a ajunge la marile partii europene, pot incerca sa ajunga in Bulgaria sau Rusia, in statiunile montane care ofera posibilitatea de a practica sporturi de iarna.

Schi in Bulgaria
 

Bulgaria detine doua statiuni cunoscute in intreaga Europa drept locuri ideale pentru cei care vor sa practice sporturi de iarna, in locuri considerate importante pentru intreaga lume: Borovets si Bansko.

Aici iubitorii schiatului beneficiaza de conditii demne de cei mai importanti oameni ai lumii, si pot vizita si locuri incarcate de istorie Borovets si Bansko.

Borovets este cea mai veche statiune din Bulgaria, declarata de Forbes una dintre statiunile montane de top din estul Europei si fost loc de vanatoare al regilor.  

Acestei statiuni i se adauga si Bansko, o statiune declarata rezervatie naturala, si primita in patrimoniul mondial UNESCO. Mai multe detalii despre ce poti face si vedea in cele doua statiuni bulgaresti, poti gasi aici.

La schi in Alpi
 

Muntii Alpi sunt considerati “raiul” iubitorilor sporturilor de iarna. Alpii reprezinta unul dintre cele mai importante lanturi muntoase din Europa, care se intinde din Austria si Slovenia pana in sud-estul Frantei, trecand prin nordul Italiei, sudul Elvetiei, Liechtenstein si sudul Germaniei. Tarile din zona Alpilor si-au dezvoltat o adevarata industrie de turism bazata pe sporturile de iarna care pot fi practicate aici iar turistii din intreaga lume cauta aceste destinatii pentru vacante pline de adrenalina, dar si liniste.

Franta, Elvetia, Italia si Austria sunt cele mai cunoscute destinatii pentru iubitorii schiatului de performanta, cautate din ce in ce mai mult si de turistii romani.

Franta, cea mai scumpa destinatie pentru schi
 

Franta are cateva statiuni trecute pe harta celor care isi doresc sa vada cum se poate schia pe munti inalti, acolo unde zapada nu dispare nici in timpul verii: Alpe d'Huez ( care are si un ghetar), Chamonix ( acolo unde exista de asemenea un ghetar), Les 2 Alpes, Les Trois Valles - Les Menuires, Risoul-Vars - La Foret-Blance, Tignes (Espace Killy), Val d'Isere (Espace Killy), Val Thorens (Trois Vallees).

Fiecare dintre aceste statiuni pune la dispozitia turistilor cate peste o suta de kilometri de partii si trasee pe care se poate schia, precum si patinoare si locuri amenajate, unde se pot practica si alte sporturi de iarna, precum patinajul, alpinismul, snowboardingul etc. Cazarea in aceste locatii se poate face la hoteluri, dar si la vile sau pensiuni, cu rezervare prealabila.

Rezervarea se poate face fie online, pe site-urile speciale ale statiunilor sau pe site-urile cu informatii pentru turisti (care pot fi gasite aici, aici sau aici), fie telefonic, direct la locatia aleasa.

Preturile sunt cuprinse intre 200 si 1000 de euro, pentru un sejur de minim cinci zile, in functie de locatia aleasa, confortul preferat si facilitatile dorite. De asemenea, poti cauta la agentiile de turism din Romania oferte pentru statiunile de ski din Franta. Nu uita, insa, Franta este cea mai scumpa destinatie pentru ski.

Austria, destinatie de top pentru pasionatii sporturilor de iarna
 

La polul opus in ce priveste preturile din statiunile pentru ski se afla Austria. In statiuni precum Salzburg, Innsbruck, Zell am See sau Kitzbuehl turistii isi pot potoli pofta pentru sporturi de iarna si pot vizita locuri pline de istorie. Preturile sunt cuprinse intre intre 100 si 500 de euro pentru un sejur, aceste oferte putand fi rezervate atat online, insa pot fi achizitionate sub forma de pachet si de la agentiile de turism din tara noastra. Mai multe detalii despre cum poti schia in Austria, poti gasi aici.

Italia se poate lauda si ea cu multe statiuni unde se poate schia, in zona alpina: 3 Valli - Falcade - San Pellegrino – Moena, Arabba - Marmolada, Bormio-Livigno, Civetta, Cortina d'Ampezzo, Vialattea, Folgaria-Lavarone, Val Gardena etc.. Turistii care isi doresc sa schieze si pe parta italiana a Alpilor ar trebui sa stie ca pentru preturi relativ asemanatoare cu cele din statiunile tarilor vecine, au la dispozitie cateva sute de kilometri de partii si posibilitatea de a practica aceste sporturi in locuri unde au avut loc si cele mai importante competitii mondiale ale sporturilor de iarna.

La fel ca in Franta, Austria si Elvetia, Italia a gazduit si gazduieste competitii sportive internationale, astfel ca pe partiile din aceste tari nu ar trebui sa te mire daca te vei lovi de cei mai mari sportici ai lumii. De asemenea, aceste locatii sunt preferate si de cei mai bogati si importanti oameni ai lumii pentru vacantele de iarna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea