Vacante

#formula 1 #turist #vacanta

Destinatii europene pentru pasionatii de Formula 1

Iti place adrenalina? Iubesti caii putere? Iti place sunetul si mirosul lor derapand? Atunci nu trebuie sa ratezi cursele de Formula 1, care se desfasoara pe tot parcursul anului in intreaga lume. Iar daca ideea unui Mare Premiu european te atrage, citeste randurile care urmeaza si stabileste-ti o destinatie de vacanta cu aroma de adrenalina.
 

Turcia si Ungaria, cele mai apropiate tari care gazduiesc curse de Formula 1
 

Istanbulul si Budapesta sunt cele doua capitale care in fiecare an aduna iubitorii de adrenalina din intreaga Europa pentru cursele care aduna intr-un singur loc cei mai buni constructori si piloti de masini de F1.

Sursa foto: istanbulparkcircuit.comCapitala turca este nu numai capitala culturala europeana din 2010, dar si un loc incarcat de istorie  , motiv pentru care este una dintre destinatiile recomandate si preferate de turistii din intreaga lume. Pretul unui pachet care sa includa si un bilet la cursa Marelui Premiu al Turciei porneste de la 200 de euro pentru cazare si acces la cursa, in timp ce biletele cumparate separat costa intre 25 si 335 de euro si pot fi achizitionate de aici. Pentru aceasta din urma varianta va trebui sa iti gasesti singur cazare si sa iti organizezi excursia astfel incat sa nu ai nevoie de un buget foarte mare.

Daca alegi Budapesta pentru o cursa de Formula 1, atunci ar trebui sa stii, ca la fel cu toate destinatiile care gazduiesc astfel de competitii, preturile practicate in acea perioada sunt mai mari decat in alte perioade ale anului. Preturile pentru un pachet turistic in care este inclusa cazarea, bilete pentru cursa si transfer la arena pornesc de la 340 de euro de persoana in timp ce preturile biletelor achizitionate separat se situeaza intre 160 si 550 de euro pentru doua persoane, putand fi achizitionate de aici. Daca intentionezi sa petreci o mini-vacanta la Budapesta  ar trebui sa stii cateva lucruri despre acest oras, dar si despre cat te costa cateva zile de vacanta in capitala ungara.
 

Marea Britanie, viteza si cultura la pachet
 

Daca vrei sa simti mirosul de adrenalina si motoarele turate la maxim, atunci nu ezita sa alegi Silverstone, locatie unde in fiecare an se desfasoara Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii. Cu o lungime de 5,4 kilometri si renovat in 2009, circuitul gazduieste in timpul anului si curse de motociclism ori de Formula 3, teste ale unor masini de curse, precum si curse de superbike . Este amplasat intr-un fost parc, la 90 de minute de capitala britanica si 60 de minute distanta de Birmingham.

Cursa de la Silverstone este una programata in timpul verii, in luna iulie, astfel ca oraselul din apropierea Londrei devine o destinatie ideala de vacanta pentru iubitorii acestui sport. Pana acum, recordul pentru cel mai rapid tur de pista, de 1,18 minute ii apartine lui Michael Schumacher , care in acest an isi va apara recordul pe pista englezeasca.

Daca vrei sa ajungi acolo, ar trebui sa stii ca in tara noastra exista firme care organizeaza excursii individuale sau de grup la acest eveniment, iar pretul este de aproximativ 600 de euro de persoana, in care sunt incluse biletele de intrare la cursa, calificari si antrenamente, cazarea si drumul pana acolo. Cazarea si drumul se fac pana la Londra, oras care gazduieste insa si numeroase destinatii culturale  si obiective turistice care nu ar trebui ratate. Iar daca vrei sa ajungi la aceasta cursa pe cont propriu, trebuie sa-ti rezervi din timp biletele pentru cursa, care costa intre 195 si 360 de lire sterline, sa cauti cazarea in Londra si biletele de avion.
 

Italia, destinatie pentru iubitorii Ferrari
 

Sursa foto: mercedes-benz-blog.blogspot.comDaca esti un pasionat al acestui sport, atunci poate ti-ai dori sa ajungi in toamna sa vezi la lucru pilotii pe Circuitul de la Monza, cunoscut publicului drept locul unde si-a pierdut viata unul dintre cei mai mari piloti de Formula 1, Ayrton Senna. Circuitul aflat in apropiere de Milano, una dintre capitalele modei europene este unul cautat mai ales de fanii echipei “calutului cabrat”, Ferrari.

Daca vrei sa ajungi sa vezi pe viu cursa de la Monza, cauta ofertele agentiilor romanesti de turism care ofera astfel de servicii. Preturile pornesc de la 350 de euro si ajung pana la 1000 de euro pentru un pachet cu cazare, bilet si transfer, in functie de confort. Pe de alta parte, daca alegi varianta pe cont propriu va trebui sa pregatesti banii pentru biletele de acces in arena de concurs, care costa intre 100 si 600 de euro, daca le vei cumpara de aici. La aceasta vei mai adauga costurile de cazare in Milano, precum si costul biletelor de avion si a banilor de buzunar. Nu uita insa ca in acest oras italian vei avea ocazia de a vizita multe obiective turistice si culturale.
 

Plaja si adrenalina in Spania
 

In aceasta tara se desfasoara doua dintre cursele campionatului mondial de Formula 1: Marele Premiu al Cataluniei Sursa foto: www.spainticketbureau.comde la Barcelona si Marele Premiu de la Valencia. Ambele se desfasoara in timpul verii, astfel ca ai putea combina vizita pentru curse cu o mini-vacanta spaniola pentru ca atat Valencia, cat si Barcelona sunt destinatii numai bune de vizitat.

Daca vrei sa faci plaja sau sa vizitezi biserici si cladiri cu urme din vremea Imperiului Roman, atunci Valencia este locul potrivit pentru acest lucru. Iar daca vrei sa vezi un oras cu cladiri unice, precum Sagrada Familia , atunci ar trebui sa ajungi la Barcelona. In cazul in care vrei sa apelezi la ajutorul unei agentii de turism, ar trebui sa stii ca in tara noastra exista cateva agentii care te vor duce la aceste curse de Formula 1, pentru preturi pornind de la 389 de euro de persoana, in care sunt incluse cazarea, biletele pentru cursa, calificari si antrenamente si transferul pana la arena. Insa daca alegi varianta planificarii propriei vacante, trebuie sa ai in atentie faptul ca va trebui sa iti achizitionezi biletele de pe site-ul oficial al competitiei, scotand din buzunar intre 200 si 600 de euro pentru un bilet, dar si sa iti planuiesti vacanta astfel incat sa cheltuiesti cat mai putin. Pentru a afla cum sa te bucuri de o vacanta frumoasa cu cat mai putini bani la Valencia sau Barcelona de aici sau aici.
 

Germania, Belgia si Monaco - alte destinatii care gazduiesc curse de Formula 1
 

Hockenheim -Frankfurt, Spa-francorchamps si Monaco sunt alte trei destinatii europene de vizitat pentru iubitorii de viteza. Fiecare dintre ele se desfasoara in timpul verii si beneficiaza de posibilitatea de a fi vizitate pornind din Romania. Sursa foto: Flickr.com

Daca vrei sa ajungi la Frankfurt va trebui sa pregatesti cate 250 de euro pentru un pachet pentru o persoana sau intre 282 si 430 de euro pentru biletul de acces pentru doua persoane de aici.

Daca te gandesti la Monaco, atunci va trebui sa scoti din buzunar intre 585 si 1300 de euro pentru un pachet sau intre 50 si 850 de euro pentru un bilet de acces pentru doua persoane, cumparat individual de pe pagina oficiala a competitiei, fie pentru o zi, fie pentru mai multe zile in care aceasta se desfasoara.

Iar in cazul in care vrei sa vezi cum arata ultimul circuit de Formula 1 ramas in mijlocul naturii, ar trebui sa ajungi la Spa-francorchamps, in Belgia. Preturile pachetelor agentiilor romanesti pornesc de la 783 de euro iar daca vrei sa-sti cumperi bilete pe cont propriu, atunci va trebui sa pregatesti intre 185 si 625 de euro pentru doua bilete, achizitionate de aici.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea