Vacante

#romania #franta #spania #germania #parcuri de distractie

Descopera parcurile tematice din Europa

Un tur al cavalerilor din Camelot, o intalnire cu intunecatul personaj cardinalului Richelieu, o incursiune in lumea lui Dickens, o calatorie in jurul lumii, o lume din basmele copilariei sau un univers din bucatele de lego, iata cum arata parcurile tematice din Europa. In timp ce in Franta si Anglia te familiarizezi cu istoria tarii si cu personajele sale importante, in Romania practici sporturi in aer liber si incerci sa vezi cum este viata la …cazarma.

tematice in Franta
 

Parcurile tematice din Franta sunt adesea eclipsate de celebrul Disneyland de langa Paris. Si totusi, Franta se poate lauda si cu alte distractie , precum Puy de Fou, Futuroscope sau Asterix, care sunt inscrise in topul obiectivelor turistice franceze.

Unul dintre cele mai interesante parcuri este cu tematica istorica. Vizitatorii au ocazia sa asiste la spectacole, batalii ale vikingilor si pot sa intalneasca personaje renumite ale Frantei, precum Cardinalul Richelieu si muschetarii sai.

Pentru turistii interesati de tehnologie, cea mai buna alegere o reprezinta Futuroscope, un parc tematic ale carui atractii sunt sustinute de multimedia, prin tehnici cinematografice, audiovizuale etc. Parcul ofera experiente stimulante, de la animalele viitorului la calatoriile in cer si in mare.
 

Parcuri tematice in Anglia
 

Sursa foto: visitlancashire.comIn Anglia ofera parcurilor tematice si de distractie este foarte mare. Trebuie doar sa te hotarasti ce te intereseaza. Gasesti parcuri axate pe constructii (Diggerland), pasari si animale (Twinlakes Park, Dinosaur Adventure Park), istorie (Hatfield House) etc.

Publicatia Travel&Leisure selecteaza Diggerland in topul celor mai stranii parcuri de distractii din lume, fiind dedicat excavatoarelor. In acelasi top se afla si Dickens World, un parc de distractii dedicat unui oras de secol XIX-lea, refacut dupa universul lui Dickens.

Cei care vor sa se familiarizeze cu vechile legende cavaleresti pot vizita Camelot Theme Park, unde vizitatorii asista la un turnir pe cai. Este un parc tematic potrivit pentru familiile cu copii.
 

Parcuri tematice in Spania
 

Spania este o destinatie de vacanta ideala pentru amatorii de distractie. Pe langa litoral si viata de noapte, in Spania gasesti si parcuri tematice interesante. Printre cele mai cunoscute sunt Isla Magica, Terra Mitica, Tivoli World, Monte Igueldo, Cortylandia. Insa niciunul nu este atat de cunoscut precum Port Aventura.

Se ajunge usor in Port Aventura, fiind numai la o ora de mers cu masina din Barcelona. Tematica parcului este o calatorie plina de aventuri in locuri exotice in jurul lumii. Astfel, vizitatorul ajunge prin regiuni precum Cataluna, Polinezia, Mexic, Vestul Salbatic etc.
 

Parcuri tematice in Germania
 

Sursa foto: travlang.comGermania este atractiva pentru amatorii de distractie si nu doar din cauza berii sale. Parcurile tematice functioneaza in in sezonul cald, dar cateva isi deschid portile si iarna. In Germania sunt cateva zeci de parcuri, de la cele cu animale salbatice la cele cu orase de basm. Intrarile costa intre 10 si 30 euro de persoana.

Unul dintre cele mai mari ale Germaniei este Europa Park. Acesta se afla in partea de sud a tarii si este considerat unul dintre cele mai parcuri tematice din Germania. Spre deosebire de multe alte parcuri de distractie , acesta are program de functionare si in lunile noiembrie si decembrie.

Legoland este alt parc tematic foarte cunoscut in Germania, dar si pe plan international. Parcul se afla in sudul tarii, in Guenzburg. In cadrul Legoland-ului, zona cea mai atractiva este lumea in miniatura, din Miniland.
 

Parcuri tematice in Romania
 

In Romania, parcurile tematice nu sunt foarte multe, dar pot constitui un motiv in plus de a merge undeva in vacanta. De exemplu, langa Brasov se afla Natura Parc, un complex in care vizitatorii pot practica diverse sporturi: echitatie, fotbal, pescuit, tenis, tir cu arcul, ATV, ciclism, rafting, skating etc. Mica gradina zoologica, corturile indiene si bungalow-urile sunt alte cateva atractii.

Alt loc in care se practica activitati in aer liber este in Aventura Parc, in apropiere de Ploiesti, Targoviste sau Bucuresti. Exista spatii de joaca, castele gonflabile si se pot escalada pereti si copaci, se practica minigolf si altele.

din Romania. Complexul este construit pe o fosta fabrica de armament din orastie. Parcul ofera posibilitatea de a practica sporturi (minigolf, fotbal, tenis etc) precum si posibilitatea de a participa la scenarii de lupta, cu pusti.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea