Vacante

#malta #vacanta malta

Descopera Malta, intr-o calatorie de poveste

Descopera Malta, intr-o calatorie cu povesti cu parfum de istorie! Istoria Maltei este una lunga si colorata, care dateaza din zorii civilizatiei, sustin reprezentantii Malta Travel, care sunt gata sa-ti arate toate minunile Insulei de Miere. Arhipelagul Maltez a trecut printr-o perioada neolitica aurie, din care i-au ramas temple misterioase dedicate zeitei fertilitatii, apoi a fost destinatie pentru fenicieni, cartaginezi, romani si bizantini, care au lasat, de asemenea, urme pe insulele care-l compun.

De la barcile colorate ale pescarilor si pana la arhitectura sau bucatarie, Malta, minunea aflata la doar doua ore si jumatate de zbor fata de Romania, nu are defect. Privita de pe mare, din departare, arata ca un castel auriu, perfect construit. Cand te apropii zidurile cu turnuri impunatoare, inconjurate de santuri de aparare, devin si mai spectaculoase, taindu-ti rasuflarea si deschizandu-ti drumul catre alte minuni pe care sunt gata sa ti le dezvaluie:

1. Valetta e Capitala Maltei si un fel de "bijuterie a coroanei". Ea insasi este o cetate care concentreaza cea mai mare aglomerare de monumente din lume, in jurul Palatului Marilor Maestri, dovada a celor 270 de ani de influenta politica si economica a cavalerilor maltezi. Orasul este practice un muzeu in aer liber, nu mai putin de 320 de monumente putand vizita in timpul plimbarii tale la pas pe stradutele cu parfum de istorie.

2. Statiunea St. Julian e un fel de Ibiza malteza, asa ca, daca iti plac petrecerile, terasele si shot-urile, nu trebuie s-o ratezi. Atmosfera pe care ti-o ofera este cu adevarat impresionanta si iti va ramane in suflet toata viata. Aici pulseaza viata nebuna a Maltei, asa ca zona e cea mai cautata si mai populata din insula, cel putin dupa lasarea intunericului. si nimic din ce ofera acum nu nu mai aduce fostul sat pescaresc care a inflorit in timpul ocupatiei britanice. Hoteluri de lux ori iahturi spectaculoase sunt pline de turisti veniti din toata lumea pentru cateva zile de mare, soare si distractii pana-n zori in cluburi de noapte, restaurante, baruri sau terase pe plaja.

3. Pentru iubitorii de liniste exista Mdina, cetatea care a fost locuita de fenicieni in urma cu peste 2.700 de ani, care se afla in cel mai inalt punct al insulei Malta. in timpul stapanirii romane a fost construit in interiorul ei Palatul guvernatorului si se spune ca tot aici a locuit si Sfantul Pavel dupa naufragiul sau pe insula. Dar nici pana acum "orasul tacut", cum i se spune acestei cetati de vis tot de culoarea mierii, nu si-a pierdut farmecul. Iar petele de culoare pe care le reprezinta micile balcoane din lemn, obloanele sau florile cataratoare nu fac decat sa-l desavarseasca si sa-ti deseneze plimbarea in nuante de poveste.

4. Marsaxlokk e raiul pentru marii amatori de peste sau de fructe de mare! Aflat pe malul celui de-al doilea port natural ca marime din Malta, satul pescaresc plin de barci pictate in culori vii si decorate cu sirene si cu ochi meniti sa-i pazeasca pe pescari de rele, ii intampina pe turisti in fiecare duminica, cu cel mai mare bazar cu peste proaspat, dar si cu suveniruri la preturi tentante, terase si preparate traditionale delicioase.

5. Insula Gozo, a doua ca marime din arhipelag, a pastrat cel mai mult din traditia rurala a vechilor locuitori ai Maltei si trebuie neaparat s-o vizitezi daca ajungi in Malta. "Ai de vazut aici frumoasa biserica Ta Pinu, singura nepictata pe interior, care cuprinde o expozitie cu obiecte donate de cei care au venit aici si s-au rugat, iar apoi au trait o minune. Nu poti rata insa nici Blue Grotto sau Grota albastra si nici cetatile de insula", subliniaza consultantii www.malta.ro, care sunt gata sa-ti dezvaluie toate secretele acestui loc de vis si sa tea jute sa le descoperi.

E un loc perfect pentru miscare

Relieful, peisajele si chiar clima sunt perfecte pentru cei care vor sa faca miscare atunci cand merg in vacanta. Drumetii, excursii cu masina sau cu bicicleta ori un safari off-road cu jeepul sunt experiente pe care le poti trai chiar si atunci cand la noi e iarna. Mai mult, exista sute de locuri in care poti face catarari, in Malta, Gozo si micuta insula Comino, singurele locuite din arhipelag, iar hotelurile care dispun de spatii mai largi te imbie cu ore de tenis, golf, sqash, calarie, cu sali de de sport, piscine sau saune. Pasionatii sporturilor de apa pot face ski, scufundari, windsurf, pot naviga sau pot lua lectii de yachting.

Parcurile sunt magnet pentru copii

Mici sau mari, copiii se dau in vant dupa parcuri de distractii, iar Malta nu duce lipsa de astfel de atractii. Pline de jucarii, topogane, personaje de poveste si alte distractii in culori, aceste zone de amuzament nu trebuie in nici un caz ocolite.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea