Vacante

# sfaturi de vacanta #vacanta asia #calatorie asia

Descopera cum sa faci o impresie buna cand calatoresti in Asia

Asia este o destinatie de vacanta in care turistii europeni trebuie sa se adapteze la un alt stil de viata si la o cultura extrem de diferita de cea cu care sunt obisnuiti. Pentru a evita situatiile incomode, este important ca turistii sa se familiarizeze cu eticheta locala.

Iata cateva dintre cele mai importante reguli de eticheta pentru a face o impresie buna in Asia:


Salutul in Asia

In Asia, lumea se saluta prin strangerea de mana si prin plecaciuni. Cu cat o persoana este mai in varsta, cu atat cealalta persoana se apleaca mai mult in fata acesteia. Plecaciunile sunt un semn de respect reciproc si pot dura cateva minute. Este recomandat ca in timpul salutului sa fie evitat contactul vizual direct.


Betisoarele asiatice

Turistii care vor sa manance in Asia cu betisoare trebuie sa cunoasca regulile de eticheta ale acestora. La masa, betisoarele sunt folosite numai pe post de tacam, alte gesturi fiind interzise.

Nu se bate cu betisoarele pe marginea farfuriei, nu se paseaza mancarea de la o persoana la alta cu betisoarele, nu se incruciseaza betisoarele cu ale altei persoane si nu se infig aceste instrumente in mancare. In pauzele de mancat sau la terminarea mesei, betisoarele pot fi lasate langa farfurie.


Tinuta in Asia

In cele mai multe tari ale Asiei, stilul conservator este cel dominant. Tinuta business este una conservatoare, sobra, lipsita de orice accesorii stridente. Femeile si barbatii se imbraca la costum, in special persoanele din mediile de afaceri.

In restul situatiilor, pe strada sunt recomandate hainele modeste, decente. In zonele turistice si in hoteluri se poate adopta si o tinuta foarte eleganta sau chiar extravaganta. In Singapore, oamenii imbracati saracacios fac o impresie proasta.


Reguli de eticheta la temple

In Asia, sunt o multime de temple care pot fi vizitate si unde regulile de eticheta trebuie urmate intocmai. In temple nu se intra incaltat.

Pe langa tinuta decenta, care acopera cat mai mult din corp, mai exista cateva lucruri pe care turistii trebuie sa le respecte. Acestia sunt sfatuiti sa nu treaca prin fata cuiva care se roaga si sa nu incerce sa escaladeze statuile uriase ale lui Buddha. Calugarilor le este interzis contactul direct cu femeile, astfel incat acestea nu au voie sa dea mana cu ei. Orice ofranda este depusa pe un material asezat de calugar pe jos.

Sursa foto: newsday.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea