Vacante

#motive calatorie singur #vacanta singur #calatorie singur #vacanta

De ce sa calatoresti singur/a: 6 motive care te vor convinge!

Oricat de incantat/a ai fi de calatoriile romantice si de aventurile cu gasca de prieteni, trebuie sa iei in calcul si posibilitatea de a pleca in vacante singur/a.

Experienta este unica, iar satisfactiile sunt numeroase si variate. Iata doar cateva motive care te vor convinge sa-ti faci bagajele si sa pornesti la drum fara insotitori:

1. Inveti sa te adaptezi mai usor

Zboruri pierdute, calatorii anulate in ultimul moment si hotarari la minut? Desigur, va trebui sa iesi din zona de confort pentru a te adapta la astfel de situatii, dar totodata vei invata sa iei decizii mai bune intr-un timp relativ scurt. Elasticitatea si adaptabilitatea vor deveni noile tale calitati, daca iti iei inima-n dinti sa calatoresti singur/a.

2. Devii mai creativ/a

Atunci cand esti cu persoana iubita sau cu grupul de prieteni, poti rata obiectivele turistice care te intereseaza. Singur/a, ai ocazia sa fii mai atent la locuri si sa iti configurezi traseul dupa bunul plac, asa ca si orizonturile tale artistice s-ar putea largi astfel.

3. Inveti sa negociezi si sa ai incredere in tine

In timpul unei astfel de calatorii, te vei lovi de tot felul de situatii care-ti vor dezvolta abilitatile de negociator si iti vor stimula increderea in fortele proprii. Vei fi nevoit/a sa negociezi cu vanzatorii de suveniruri, sa-ti gasesti singur/a cazarea si sa te ocupi integral de organizarea excursiei, asadar e imposibil sa nu inveti nimic din asta!

4. Vei afla ce calitati si defecte ai

Pus/a in tot felul de situatii in care va trebui sa te descurci singur/a, vei descoperi care sunt punctele tale forte si cele slabe. Poti sa-ti perfectionezi cunostintele lingvistice internationale sau sa devii constient/a de o fobie, cum ar fi cea de inaltimi; in acest mod, vei capata experienta si vei putea intui mai bine ce ar trebui sa faci sau sa nu mai faci in vacantele urmatoare.

5. Iti faci noi prieteni

Daca iubesti excursiile in afara tarii si iti dai sansa de a te bucura singur/a de ele, vei cunoaste o multime de oameni cu aceeasi pasiune si cu unii dintre ei vei putea lega chiar si prietenii.

6. Te redescoperi

S-ar putea sa iti dai seama ca jumatatea ta nu este ceea ce iti doresti, ca iti urasti jobul sau ca pur si simplu nu te regasesti in locul in care traiesti. Niciodata nu-i tarziu pentru o schimbare, iar daca esti suficient de puternic/a sa calatoresti singur, esti suficient de puternic/a si pentru a face niste schimbari benefice in viata ta!

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea