Vacante

#litoral #bulgaria #romania #preturi #turcia

De ce e litoralul romanesc mai scump ca cel din Bulgaria

Operatorii hotelieri din Romania recunosc ca serviciile turistice de pe litoral nu pot concura cu nici o tara din zona, datorita preturilor ridicate de costurile de operare mari.

Preturile hotelurilor de pe litorarul romanesc sunt mai mari ca in Turcia si usor mai ridicate decat in Bulgaria. Motivul? Pretul utilitatilor, salariile angajatilor, mai mari decat in alte tari, si sezonul mai scurt.

Romanii incep sa vina la mare abia dupa 15 iunie, odata cu inceperea vacantei scolare. Inceputul si sfarsitul sezonului nu inregistreaza un numar mare de turisti deoarece, chiar daca hotelurile sunt deschise, magazinele si terasele sunt cu precadere inchise, lucru care respinge si turistii straini si pe cei romani.

Pachetele turistice care includ cazarea intr-o camera dubla, pentru doua persoane, fara transport, sunt semnificativ mai scumpe in Romania. Un sejur de sapte nopti intr-un hotel de 3 stele in Mamaia, cu demipensiune, costa 650-750 euro/camera dubla, iar la 4 stele, pachetul costa 800 euro cu demipensiune si ajunge pana la 900 euro in regim all-inclusive.

In Bulgaria, la Nisipurile de Aur , demipensiunea la 4 stele variaza intre 550 si 700 de euro, iar la all-inclusive pretul ajunge la 700-900 de euro. Pentru un sejur de sapte nopti cu demipensiune la trei stele, turistii ar avea pe platit 400-500 de euro.

In statiunea marmaris din Turcia, poti gasi un sejur de sapte nopti la 3 stele cu demipensiune pentru 380-450 de euro pentru camera dubla. 500-600 euro costa un pachet la un hotel de 4 stele cu demipensiune, iar pentru all-inclusive turistii au de cheltuit pana la 700-850 de euro.

"La noi nu e concurenta din Turcia. Acolo sunt multe tipuri de unitati de cazare. Pe de alta parte, in Romania 80% din circulatia turistica de pe litoral este asigurata de romani, care nu vor sa plece departe de casa", a explicat Lucia Morariu, managerul agentiei Eximtur , pentru Cotidianul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea