Vacante

# oferte turism 2017 # vacanta la munte # vacanta la mare #calatorii #concediu #vacanta

De cati bani ai nevoie ca sa pleci in vacanta?

Chiar daca abia am terminat cu vacantele de vara, deja gandul zboara la urmatorul concediu. Fie acesta un city break, vacanta de Craciun sau cea la schi. Sau poate chiar urmatoarea vacanta de vara. Asta pentru ca studiile arata ca romanii anticipeaza cheltuielile ce le vor avea in vacanta, nu doar costul transportului si al cazarii. Cat costa cu adevarat o vacanta? Iata si raspunsul! 

Planificarea bugetului este unul dintre principalele subiecte atunci când discutăm de pregătirea unui city break sau a unei vacanțe de mai multe zile. Aproximativ 60% dintre români anticipează cheltuieli aproximative pentru întreaga călătorie, calculând inclusiv transportul și mâncarea, arata un studiu momondo.ro. „28% din călătorii români preferă să facă economii la mesele și gustările din timpul vacanței și 18% la transport după ce au ajuns la destinație. Comparând bugetul de care avem nevoie pentru a acoperi aceste cheltuieli în diferite țări putem implicit vedea care este bugetul necesar pentru o călătorie în România față de cel pentru o călătorie în străinătate pentru aceleași servicii. Această perspectivă ne ajută să planificăm mai bine o călătorie în țară sau în străinătate și, totodată, să nu renunțăm la confort sau la plăcerile de moment din vacanță", spune Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Care sunt cele mai ieftine destinatii de vacanta?

Pentru a da o mână de ajutor celor vor să pună pe hârtie cheltuieli posibile pentru următoarea călătorie, au fost studiate costurile de bază pentru un concediu în 50 cele mai populare destinații. Rezultatele analizei arată că bugetul aproximativ pentru acoperirea acestor cheltuieli de bază în vacanța în România este puțin peste 200 de lei.Țările cele mai convenabile ca preț sunt Ucraina, India și Tunisia. În funcție de distanța pe care fiecare în parte este dispus să o parcurgă și de interesul față de o cultură diferită sau mai degrabă similară, toate aceste trei destinații permit relaxare și descoperirea culturii locale la costuri asemănătoare, cu aproape 36% mai mici decât în România.

Care sunt cele mai scumpe destinatii de vacanta?

Comparativ cu suma necesara pentru cosul zilnic, cea mai scumpă țară pentru călătorii români a devenit Islanda, unde costul pentru aceleași produse este de patru ori mai mare. Pe lista primelor cinci cele mai scumpe destinații se numără Elveția, țările scandinave și Luxemburg.

Tu unde pleci in vacanta?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea