Vacante

#companii aeriene #bilete de avion #rute noi #low-cost

Cum te avantajeaza noile masuri ale companiilor low cost

Chiar in plina criza, companiile aeriene low cost isi atrag clienti luand diverse masuri, de la promotiile ocazionale pentru biletele de avion la noile servicii lansate. Afla cum te avantajeaza pe tine noile rute lansate in perioada verii si serviciile aferente.

Cine inregistreaza cresteri de locuri vandute la cursele aeriene low cost


Compania aeriana low cost Wizz Air a anuntat ca a transportat 736.000 de pasageri din si spre Romania in primele 5 luni din 2010. Astfel, compania a inregistrat o crestere de 31% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand transportase 562.000 de pasageri. Potrivit companiei, cresterea i-a consolidat pozitia de lider in Romania, in conditiile unei cote de piata pe segmentul low cost de 46% in iunie.

Oficialii companiei explica aceasta crestere, in conditiile de criza, prin preturile bune si deschiderea de noi rute. “Am stimulat cererea si am provocat cereri noi prin preturi bune, servicii de calitate si prin deschiderea de noi rute”, a afirmat Gyorgy Abran, director comercial Wizz Air, intr-o conferinta de presa.
 

Ce rute noi ai in vara 2010
 

Companiile aeriene low cost continua sa lanseze rute noi cu plecare din Romania. Aparitia unor astfel de rute depinde de doi factori importanti, in opinia lui Gyorgy Abran: sa existe cerere pe piata si sa fie indeplinite criteriile operationale si costurile legate de aeroportul de la destinatie.

In vara 2010, vor fi mai multe curse noi din Bucuresti si Cluj Napoca, operate de compania Wizz Air. Din Bucuresti, noile curse sunt spre Cuneo-Torino, Weeze – Dusseldorf, Zaragoza (Spania) si Pisa. Datele de start ale acestor curse sunt 30 iunie pentru Cuneo, 3 iulie pentru Weeze si Zaragoza, 12 iunie pentru Pisa.

Din Cluj Napoca, in vara 2010 noile curse vor fi spre Weeze – Dusseldorf, Zaragoza, Palma de Mallorca si Alicante. O calatorie dus Cluj- Weeze – Dusseldorf costa de la 30 lei de persoana. Pretul este pentru o calatorie dus, cu toate taxele incluse.

Conform lui Gyorgy Abran, lansarile unor noi curse au si promotii-surpriza. Cei care vor sa beneficieze de cele mai bune preturi la un bilet de avion au doua posibilitati: sa urmareasca site-ul companiei pentru a prinde o oferta speciala sau sa cumpere din timp, aproximativ cu doua luni inainte.

Alte noi rute au fost anuntate de Blue Air, avand curse regulate din Bacau spre Milano, Bologna, Paris, Torino, Roma si Londra.
 

Destinatiile de vara: orasele europene versus destinatiile charter


Daca te intereseaza sa vizitezi diverse orase din Europa, vei gasi la Wizz Air rute din Romania spre unele dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta europene: Venetia, Bruxelles, Londra, Napoli, Roma, Paris etc. Exista si cateva destinatii frecventate in special vara, precum ruta Cluj-Napoca – Palma de Mallorca, Timisoara/Bucuresti – Valencia.

In schimb, compania low cost Blue Air se axeaza, printre altele, si pe chartere, in perioada verii. Exista curse din Bucuresti spre Larnaca, Paphos si Salonic. Conform companiei, Blue Air asigura 70% din zborurile charter realizate de operatorii romani .


Ce servicii low cost te pot avantaja financiar


O alta masura anti criza care te poate avantaja financiar o reprezinta lansarea de noi servicii. De exemplu, mai multe variante de check-in.

De la 1 aprilie 2010, Wizz Air anunta introducerea unei taxe de check-in la aeroport. Serviciul de check-in din aeroport care este cumparat in momentul rezervarii costa 5 euro, iar cel cumparat in aeroport, costa 10 euro. In schimb, check-in-ul online este gratuit. Detaliile se afla pe site-ul companiei. Un alt serviciu al companiei este Wizz Taxi, un transfer privat low cost de la aeroport catre orice destinatie aflata in limitele orasului.

Sursa foto : airplanechartercompanies.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea