Vacante

#salzburg #austria #altstadt #buget #salzburg card

Cum sa vizitezi Salzburg cu bani putini

Salzburg este unul dintre cele mai mari orase ale Austriei si una dintre destinatiile turistice principale ale tarii. Orasul Vechi, locul nasterii lui Mozart si locatiile in care s-a filmat pentru Sunetul Muzicii reprezinta cateva dintre atuurile Salzburgului. Daca urmeaza sa-ti petreci o vacanta aici si dispui de un buget redus, iata in continuare cateva modalitati de a vizita orasul cu bani putini.

1. Gaseste oferte de cazare la preturi mici

Salzburg nu este un oras scump. Oferta de cazare este destul de diversificata, astfel incat gasesti pensiuni, hosteluri, hoteluri de la 2 la 5 stele, apartamente etc. Pretul mediu pentru o camera este de 60 euro pe noapte, la categoria 3 stele. Cele mai bune preturi pentru cazare sunt practicate in extrasezon.

2. Gaseste oferte promotionale pentru biletul de avion

Daca rezervi zborul cu cel putin o luna inainte de plecare, poti gasi oferte la preturi bune, la companiile aeriane. Cauta astfel de oferte la Tarom, Austria Airlines, Lufthansa, Blue Air.

3. Viziteaza orasul pe jos

Salzburgul se poate lauda cu o mare concentratie de arhitectura baroca. O poti admira mergand pe jos prin oras. Viziteaza in special Vechiul Oras ( Altstadt ), intrat in patrimoniul UNESCO. Gradinile Palatului Schloss Mirabell sunt renumite pentru frumusetea lor si decorul in stil baroc.

Mirabell Gardes reprezinta o atractie si pentru iubitorii filmului “Sunetul muzicii”, aici filmandu-se o parte din scena in care Maria si copiii canta “Do-Re-Mi). Un alt loc interesant pe care-l poti vizita in plimbarile tale ste piata Residenzplatz, si Salzburg panoramael fiind legat de acelasi film. Iar daca iti plac panoramele asupra oraselor, poti urca pe dealul Monchsberg. Totodata, orasul are numeroase stradute, alei si chiar poduri pietonale, care pot constitui trasee deosebit de frumoase.

4. Alege gustarile si cumpara din supermarket

In loc sa iei masa la restaurant, prefera sa cumperi o gustare pe care sa o mananci din mers. Poti cumpara un sandwich la aproximativ 3 euro. Mancare la preturi mici gasesti si daca te aprovizionezi dintr-un supermarket. Pentru a lua masa intr-un local ieftin, alege restaurantele micute, care servesc mancare traditionala si care nu sunt orientate neaparat catre o clientela formata din turisti.

5. Foloseste Salzburg Card

Pass-ul turistic al orasului, Salzburg Card, este valabil pentru intreaga regiune Salzburg. Cardul asigura intrari libere la obiectivele turistice din Salzburg City, pentru 24h. Detalii gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea