Vacante

#roma #italia

Cum sa vizitezi Roma cu bani putini

Toate drumurile duc la Roma, insa nu este cazul ca toti banii tai sa duca tot acolo. Vizitata de milioane de turisti anual, o vacanta la Roma poate fi costisitoare, daca nu esti atent la buget. Iata in continuare cativa pasi de care poti sa tii seama pentru a reduce costurile.

Pasi de urmat

Pasul 1. Roma Pass . Pass-ul turistic al orasului se numeste Roma Pass si costa 23 euro. Cardul ofera acces gratuit la primele 2 muzee si/sau situri arheologice, acces integral pentru transportul in comun, bilete cu reducere pentru intrarile la alte muzee si obiective , precum si pentru anumite evenimente (expozitii, spectacole). Mai multe detalii gasesti aici.

Pasul 2. Obiective turistice gratuite. In Roma ai ocazia sa vezi unele obiective turistice fara sa scoti un ban din buzunar.

Un astfel de exemplu este Via Appia, una dintre principalele strazi ale vechii republici romane. Peisajele splendide de aici sunt imbogatite de comori arheologice. Zona este cunoscuta sub numele de Parco Regionale dell'Appia Antica si adaposteste numeroase monumente antice, precum Porta San Sebastiano, Circus, Sepolcro di Priscilla sau Villa dei Quintili. Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Musei Capitolini reprezinta alt exemplu. Este vorba despre un grup de muzee de arta si arheologie, gazduite de 3 palate din Piazza del Campidoglio. In anumite perioade din an, accesul in muzeu este gratuit ( Saptamana Culturii, in aprilie). Detalii gasesti aici. Alte obiective turistice pe care le poti vedea gratuit pot fi Fontana di Trevi, Bocca della Verita, Scalinata di Spagna etc.

Pasul 3. Archeobus. O posibilitate de a face economie la banii dati pe biletele de autobuz este sa folosesti bus-ul turistic numit Archeobus. Biletul pentru o zi costa 15 euro de persoana si traseul include opriri la cele mai cunoscute situri arheologice ale Romei. Pentru calatori exista si un ghid, care prezinta obiectivele in mai multe limbi de circulatie internationala. Punctul de plecare este in Cinquecento Square.

Pasul 4. Mancare si bautura. Ca peste tot, restaurantele aflate in zonele centrale si mai ales cele cu vedere asupra obiectivelor turistice foarte importante, preucm Vaticanul, sunt mult mai scumpe decat localurile mai periferice. Indiferent ca mananci sau nu painea, te costa in plus intre 1 si 3 euro.

Este bine sa fii atent la eventualele taxe care se adauga la nota de plata (taxe de masa), pe langa consumatia in sine si bacsisul de 10%. Una dintre aceste taxe se numeste “pane e coperto” si consta in faptul ca primesti automat un cos cu felii de paine si servetel.

Poti manca cu bani putini de la fastfood-urile siciliene unde se pregateste pizza. Pentru a face economie, poti manca in picioare, deoarece un loc la masa se plateste, adesea. Exista de asemenea mai multe baruri micute si bufete unde mancarea si bautura sunt mai ieftine decat la restaurant.

Pasul 5. Taxiurile. Daca alegi sa mergi cu un taxi, trebuie sa fii foarte atent ca acesta sa aiba sigla unei firme  si aparat de taxat. Exista numerosi soferi care fac pe taximetristii si care cer preturi exorbitante.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Roma Pass
  • Ghid turistic
  • Ghid pentru restaurante

 

Sfaturi&Avertismente

• In Roma poate circula usor cu trenurile si metroul. In special daca vii de la aeroport este recomandat sa iei trenul, in locul unui taxi. In transportul in comun este bine sa ai mare grija unde-ti tii banii si alte obiecte de valoare. De obicei este aglomeratie si exista destui hoti de buzunare .

• Pentru a plati mai putin, viziteaza Roma in extrasezon si fii la curent cu promotiile facute de operatorii de turism, companii aeriene sau agentii. Se poate sa gasesti oferte convenabile pentru un minisejur de 2-4 zile. Alte detalii gasesti in articolul Cat te costa un weekend in Roma.

Ai fost la Roma si ai cheltuit putini bani? Impartaseste-ne experienta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea