Vacante

#paris #franta #obiective turistice

Cum sa vizitezi Parisul intr-un week-end

Ai la dispozitie doua zile libere, un bilet dus-intors spre Paris si o dorinta mare de a vedea acest oras. Un city-break de week-end in acest oras nu este o idee proasta, atata timp cat reusesti sa vezi cat mai multe dintre locurile frumoase pe care le gazduieste. Iata cum poti vedea Parisul in doar doua zile.
 

1 Stabileste-ti dinainte punctele pe care vrei sa le vezi
 

Atunci cand spui Paris, spui foarte multe obiective turistice. Cum insa in doua zile nu le poti vedea pe toate, ar fi indicat sa iti notezi locurile pe care vrei sa le bifezi de pe harta capitalei franceze, pentru a putea stabili mai apoi itinerariile. Te poti inspira pentru alcatuirea listei din articolul “Cum sa vizitezi top 10 obiective turistice in Paris”.
 

2 Pregateste-ti itinerarii
 

Pune-ti pe hartie locatia hotelului si cu ajutorul unei harti traseaza-ti intinerarii pentru cele doua zile, bazandu-te pe lista de obiective pe care ti-ai stabilit-o deja. Incearca sa ajungi la obiectivele turistice importante apropiate intr-o singura zi, chiar daca asta inseamna sa nu zabovesti prea mult.

De exemplu, in prima zi, dupa ce te-ai trezit dimineata si ai luat micul dejun la hotel ori la o cafenea din apropiere, porneste spre Louvre pentru un tur foarte rapid, apoi mergi spre Montmartre, Muzeul D’Orsay.

Dupa pranzul pe care il poti lua intr-unul dintre bistrourile pe care le gasesti in aceste zone, porneste spre Canal Saint-Martin si Belleville si mai apoi spre o plimbare cu vaporul pe Sena.

Pe seara, poti poposi pentru cina in zona Moulin Rouge , acolo unde poti merge si sa vezi un spectacol.

A doua zi este neaparat necesar sa te trezesti de dimineata, daca vrei sa nu prinzi ingramadeala la Turnul Eiffel . Acesta ar putea fi primul punct de pe itinerariul de a doua zi. Aici poti merge si pe acoperis pentru o serie de fotografii ale orasului, care vor fi bune de trimis prietenilor dupa ce ai ajuns acasa.

Porneste apoi spre Catedrala Notre Dame, trecand si pe la Saint Chapelle, iar daca nu ai mancat deja, opreste-te pentru un mic dejun boem la o cafenea pariziana.

Viziteaza si terasa din partea superioara a catedralei pentru o serie de fotografii impresionante. Porneste spre Place de la Concorde, apoi ia-o la pas pe Champs Elysees . Opreste-te ca sa vezi Arcul de Triumf parizian, apoi trage-ti sufletul odata cu masa de pranz. Dupa ce ai mancat si te-ai odihnit putin, porneste spre Cartierul Latin, acolo unde vei vedea Rue Mouffetard (una dintre cele mai vechi strazi din Paris), Pantheon-ul, Sorbona si Muzeul Medieval. Incheie ziua cu un popas in Gradinile Luxemburg.
 

3 Foloseste pentru deplasare mijloace rapide de transport
 

Atunci cand stabilesti itinerariul, noteaza-ti si liniile de metrou si autobuz care corespund fiecarui obiectiv in parte. Pentru cele pentru care poti lua metroul, apeleaza la aceasta metoda de deplasare prin oras – vei ajunge mai rapid si fara mult efort. Pentru restul, mergi cu autobuzele, bucurandu-te astfel de panorama. 
 

4 Achizitioneaza-ti cardul "Paris Visite" pentru transportul in comun
 

Cardul "Paris Visite" te va ajuta sa nu cheltuiesti prea mult pentru transportul prin Paris. Acesta este valabil pentru autobuze, liniile de troleu , metrou, precum si trenurile RER. In plus, daca ai timp sa ajungi si in afara Parisului, la Versailles, poti folosi cardul pentru a ajunge acolo.
 

5 Ia-ti cardul Paris Museum Pass
 

Pentru ca pe lista de obiective de vizitat se afla si muzee mari din Paris, ar fi bine sa iti achizitionezi un card Paris Museum Pass. Acesta iti va oferi acces nelimitat la muzeele nationale din oras: Louvre, Muzeul D’Orsay si Centre Pompidou.
 

6 Ia-ti harta cu tine
 

Tine cu tine harta pe care ai facut itinerariile pe care le vei urma. Desi aceste trasee pot fi scrise si pe hartie, este mai indicat sa ai si harta, pentru a te descurca mai bine in cazul in care ai nelamuriri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea