Vacante

#londra #marea britanie #weekend

Cum sa vizitezi Londra intr-un weekend

Londra este o destinatie uluitoare, pe care o poti vizita in cel putin o saptamana de vacanta. Ce faci insa cand ai la dispozitie doar un sfarsit de saptamana, cel mult unul putin prelungit? Te adaptezi si organizezi. Iata cativa pasi care te vor ajuta sa-ti planifici o mini-vacanta de week-end la Londra.
 

1 Cauta sa ajungi dimineata devreme sau cu o zi inainte de week-end
 

Sosirea la Londra intr-o joi sau cel tarziu vineri dimineata te va ajuta sa vezi mai mult din orasul de pe malul Tamisei. In plus si cazarea, si biletele de avion sunt mai ieftine in cursul saptamanii. Rezerva-ti camera la un hotel care sa fie destul de aproape de principalele obiective turistice londoneze.
 

2 Foloseste mijloace de transport rapide
 

Atunci cand stabilesti itinerariile, noteaza-ti si liniile de metrou si autobuz care corespund fiecarui obiectiv turistic in parte. Pentru cele pentru care poti lua metroul, aceasta metoda este indicata pentru ca este mai rapida. Daca vrei insa sa mai vezi si orasul, foloseste autobuzele si troleibuzele sau autobuzele supraetajate.
 

3 Achizitioneaza-ti cardul " London Pass
 

Atunci cand ajungi in oras, cumpara-ti cardul "London Pass" care iti va oferi gratuitati si reduceri pentru intrarile in anumite muzee. In plus, daca ii adaugi si optiunea Travelcard, vei beneficia de reduceri sau chiar gratuitati la transportul in comun.
 

4 Achizitioneaza-ti o harta
 

O harta este neaparat necesara pentru a putea ajunge usor la locurile pe care vrei sa le vezi. Cumpara-ti o harta recenta si insemneaza-ti pe ea itinerariile, pentru a-ti fi mai usor atunci cand ajungi in oras. Scrie-ti totusi itinerariile pe zile si intr-o agenda sau in telefon, facandu-ti insemnari cu mijloacele de transport pe care trebuie sa le iei pentru a ajunge unde iti doresti.
 

5 Imparte-ti obiectivele pe zone
 

In functie de decizii, vei putea sa-ti faci itinerarii care sa te multumeasca. Ele vor avea la baza listele de locatii pe care vrei sa le vezi, impartite pe zone.

De asemenea, atunci cand stabilesti traseele tine cont de criteriul proximitatii: obiectivele turistice aflate in aceeasi zona pot fi vizitate intr-o perioada de timp mai scurta.
 

6 Decide ce fel de excursii iti doresti
 

Atunci cand alcatuiesti itinerariile pentru zilele in care vei fi la Londra, decide cum vrei sa fie excursiile tale: mai romantice, cu “amprenta” culturala sau cu mai multa distractie.

De exemplu daca vrei un sejur cu o tenta culturala poti opta pentru un astfel de itinerariu:

Vineri dimineata mergi sa iei micul dejun la o cafenea in apropiere de Westminster Abbey, iar dupa ce vizitezi si aceasta cladire faimoasa, indreapta-te spre sediul Parlamentului britanic. Spre pranz, la ora 11.00 opreste-te la Buckingam Palace ca sa vezi schimbarea garzii, apoi porneste spre British Museum. Dupa ce ai terminat vizita, deplaseaza-te spre zona Covent Garden , unde te poti opri si pentru pranz, apoi indreapta-te spre Picadilly Circus si Trafalgar Square. Dupa cina opreste-te in Hyde Park, pentru o seara de odihna la aer curat.

Sambata dimineata, dupa micul dejun, porneste spre London Eye si opreste-te pentru micul dejun fie inainte, fie dupa ce ai vazut acest loc special al Londrei.

Porneste spre Turnul Londrei, care sa se continue cu o vizita pentru a vedea bijuteriile reginei. Treci pe la Muzeul Tate, apoi porneste intr-o croaziera pe Tamisa.

Daca vrei ca experienta culturala londoneza sa fie completa, achizitioneaza-ti din timp un bilet la teatru, opera sau balet: Royal National Theatre sau Globe Theatre iti vor oferi reprezentatii pe care sigur nu le vei uita. In plus, tine minte: odata ajuns in Londra, mergi in Leicester Square pentru a cumpara bilete de teatru la jumatate de pret.

Iar daca te tenteaza mai degraba un sejur de distractie si cumparaturi, dedica ziua de vineri partii culturale iar ziua de sambata shopping-ului.

Vineri dimineata trezeste-te devreme si mergi la Westminster Abbey, apoi la House of Parliament. Apoi porneste spre Buckingam Palace, pentru ca la ora 11.30 sa vezi schimbarea garzii. Mergi pentru pranz spre restaurantele din zona Covent Garden, apoi indreapta-te spre Picadilly Circus si Trafalgar Square. Mergi spre Tower of London iar mai apoi catre London Eye. Intre vizitele la cele doua obiective poti strecura si cina.

Sambata dimineata, dupa micul dejun, porneste in forta spre marile magazine londoneze: Harrods, Westfield sau Harvey Nichols. Dupa aceea cauta si strazile cunoscute pentru ca gazduiesc magazinele marilor designeri de moda din lume: Oxford Street (cu magazinele John Lewis si Debenhams), Bond Street - Mayfair (unde se afla Burberry, Louis Vuitton si Tiffany & C). 

Intr-unul dintre aceste centre comerciale vei putea lua si pranzul, cina ramanand sa fie la un restaurant in apropierea Tamisei, de unde vei putea porni si intr-o croaziera relaxanta. Iar daca vrei sa inchei ziua intr-un mod distractiv, refugiaza-te intr-un pub londonez pentru a gusta putin din viata de noapte din capitala Marii Britanii. 
 

7 Incearca o duminica in mijlocul naturii
 

Duminica ar trebui sa fie ziua cand iti tragi sufletul dupa doua zile pline. Daca ti-a mai ramas ceva nebifat pe lista, poti incerca sa ajungi la respectivele locatii. Daca nu, opteaza pentru un final de sejur linistit: dimineata dupa micul dejun incearca un tur al orasului cu un autobuz supra-etajat, care sa se incheie pentru tine in Hyde Park. Acolo vei putea vedea cum isi petrec londonezii zilele de duminica si vei avea ocazia de a sta pe o banca sau pe unul dintre scaunele asezate prin parc.

Spre dupa-amiaza poti merge sa iei masa de pranz in apropierea parcului, pentru ca mai apoi sa vezi discursurile rostite la Speaker's Corner. In fiecare duminica, la unul dintre colturile Hyde Park, cel dintre dintre Park Lane si Cumberland Gate se aduna persoane care vor sa rosteasca sau sa asculte discursuri. Unii isi transforma discursul in stand-up comedy, asa ca o o astfel de experienta poate fi una foarte savuroasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea