Vacante

#vacanta in cipru #cipru

Cum sa vizitezi Cipru cu bani putini

Cipru este o destinatie de vacanta atractiva in sezonul estival, insa preturile la categoriile de 4 si 5 stele depasesc usor 1000 euro pentru un sejur de o saptamana. Daca vrei sa-ti petreci vacanta aici, insa dispui de un buget mic, urmeaza pasii de mai jos si alege varianta care ti se potriveste.

Pasi de urmat

Pasul 1. Inchiriaza camere in vile sau apartamente, in loc de hotel. Daca gasesti cazare in vile sau la apartament, este foarte posibil sa ai costuri mai mici si sa dispui de spatiu pentru a-ti pregati singur masa. In cazul grupurilor, aceasta varianta este mai avantajoasa. La un apartament, poti plati in jur de 40 euro pe noapte. Exista si hoteluri care fac diverse promotii, temporar, in perioade precum lunile septembrie si octombrie, cand poti beneficia de un pret mai bun.

Pasul 2. Mananca in localurile unde vin localnici, nu in cele pentru turisti. In functie de localitatea unde stai, cauta restaurantele si tavernele unde mananca localnicii. Acestea au preturi mai mici decat restaurantele pentru turisti si poti sa te bucuri de o atmosfera cipriota autentica. In general, localurile aflate in afara regiunilor turistice au preturi mai bune. Mancare si bautura la preturi mari se vinde in special in cafenelele din zonele turistice si pe plaje.

Pasul 3. Cumpara mancare din pietele obisnuite. Evita sa faci cumparaturi din supermarketuri si magazine aflate in regiunile turistice. Daca stii sa te tocmesti in piete, poti cumpara fructe si legume la preturi accesibile. Fructele locale sunt ieftine si gustoase. Carnea de porc este , de asemenea, ieftina.

Pasul 4. Pune in bagaj toate lucrurile necesare, care in Cipru sunt aduse pe insula la preturi mari. Orice produs care nu este fabricat sau crescut pe insula, vine din alte parti si, prin urmare, este scump. De aceea, este bine sa ai in bagaj tot ce-ti trebuie. De exemplu, trebuie sa-ti aduci de acasa produsele cosmetice pe care le utilizezi zilnic, precum lotiunea antisolara, cremele, parfumurile etc.

Pasul 5. Mergi cu transportul in comun sau inchiriaza o masina. Cele mai bune preturi sunt cele pentru transportul in comun sau la masinile inchiriate, daca vrei sa calatoresti pe distante mai mari. Taxiurile sunt scumpe in Cipru.

Pasul 6. Viziteaza pe cont propriu oraselele turistice si siturile arheologice. Daca ai inchiriat o masina, poti merge pe cont propriu sa vizitezi diversele orasele pitoresti si atractiile turistice din imprejurimi, fara a mai plati la o agentie locala pentru un tur cu ghid.

Sfaturi&Avertismente

• Cipru are o clima mediteraneana, cu veri uscate si ierni blande si ploioase. Alte detalii despre aceasta destinatie gasesti aici si aici.

Daca ai fost in vacanta in cipru si ai gasit metode de a plati cat mai putin, impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa viziteze acest stat cu un buget redus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea