Vacante

#avignon #franta #vacanta #avignon pass #journees du patrimoine a avignon

Cum sa vizitezi Avignon-ul cu bani putini

Numele orasului de pe malul stang al Rhonului ne duce cu gandul la cantecul din copilarie, “Sur pe pont d’ ”. Situat in regiunea Vaucluse din sudul Frantei, Avignon -ul s-a facut cunoscut gratie acestui pod celebru, in realitate numit Saint Benezet si a Palatului Papilor (Le Palais des Papes).

In Evul Mediu Avignonul a fost o adevarata capitala a crestinismului, iar astazi centrul sau istoric este intrat in patrimoniul mondial UNESCO. Daca vrei sa vezi una dintre cele mai vechi regiuni ale Frantei, fara a scoate sume mari din buzunar, urmeaza pasii de mai jos.

Pasi de urmat

Pasul 1. Evenimente. Avignonul gazduieste tot felul de evenimente culturale , in fiecare an, in cadrul carora se poate intra liber la diverse atractii turistice . De , anul are loc un eveniment cunoscut sub numele de , care ofera acces vizitatorilor la aproape 15 mii de atractii din domeniul literaturii, iconografiei, arhitecturii, marinei, religiei etc. In acest an, evenimentul se desfasoara intre 19 si 20 septembrie 2009.

Pasul 2. . Pass-ul turistic al orasului se numeste Passion si acorda reduceri intre 20% si 50% la monumente si muzee. Pass-ul se ofera gratuit la oficiile de turism din oras. Detalii gasesti aici.

Pasul 3. Muzee si atractii turistice gratuite. Un iti poate pune la dispozitie lista atractiilor turistice pentru care nu se percepe taxa de intrare . Un exemplu il constituie Musee Mont de Piete, care contine piese ilustrand istoria celui mai vechi magazin de amanet din Franta. Alt exemplu este Requien Musee, care contine o colectie de fosile, cochilii si roci, diverse exponate din domeniile geologiei, zoologiei sau botanicii. Intrarea este libera.

Pasul 4. Cazare. In Avignon oferta de cazare este destul de bine reprezentata, in special pentru turistii cu un buget restrans. Gasesti camere in hosteluri, pensiuni, hanuri, hoteluri de 2 si 3 stele, iar pretul incepe cam de la 30 euro pe noapte.

Pasul 5. Mancare si bautura. Printre cele mai mari preturi la mancare le gasesti in restaurantele , unde o masa poate depasi 100 euro, astfel incat trebuie evitate astfel de localuri. In schimb, gasesti mancare ieftina la fast food-urile orientale. Daca nu sunt genul tau, incearca diversele localuri traditionale frantuzesti, precum bistro-urile si braseriile. Aici un meniu incepe de la 14 euro si poate ajunge la 20 – 40 euro de persoana.

Sfaturi&Avertismente

• Aeroportul (Avignon-Caumon Airport) se afla la 8 km de oras. O calatorie cu taxiul, de la aeroport in oras, costa in jur de 15 euro.

Ai fost in Avignon in vacanta? Daca ai descoperit metode de a scoate mai putini bani din buzunar, povesteste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea