Vacante

#maui #insula #vacanta

Cum sa vezi Insula Maui cu bani putini

Daca iti doresti o vacanta de vis pe o insula exotica, fara a cheltui o avere, alege Maui . Urmeaza pasii de mai jos pentru a-ti planifica o vacanta frumoasa , cu un buget redus.

Pasi de urmat

Pasul 1. Early booking . Cumpara biletul de vacanta cu cel putin 8 luni inainte, pentru a beneficia de cele mai mici preturi. Poti sa gasesti o oferta online sau sa apelezi la o agentie specializata. Tine cont de faptul ca in Maui poti gasi cazare ieftina , chiar si la 40-50 dolari pe noapte, insa biletul de avion este cel foarte scump. Prin urmare, cumpara-l cu multa vreme inainte.

Cazarea costa mai putin la casutele inchiriate de localnici, in comparatie cu hotelurile. Intereseaza-te, asadar, de o alternativa la hotel. O posibilitate o reprezinta apartamentele inchiriate, deoarece ele contin si bucatarie, unde iti poti pregati singur masa.

Pasul 2. Locuri neturistice. Intreaba localnicii care sunt cele mai frumoase locuri in care merg ei. Daca vei vizita locuri neumblate de turisti, vei putea descoperi insula altfel si vei beneficia de preturi mai mici. De obicei, locurile care nu sunt atat de cunoscute din punct de vedere turistic au preturi normale, pentru localnici. Procedeaza la fel si pentru restaurante si localurile in care iei masa.

Pasul 3. Transport. In Maui te poti deplasa ieftin folosind masina sau bicicleta inchiriata. Pentru o masina platesti de la 26 dolari pe zi.

Maui litoralPasul 4. Mancare. Pentru a face economie, evita sa iesi la restaurant. Poti cumpara de la piata produse proaspete, pe care sa le consumi intr-un picnic sau sa le pregatesti in bucataria pensiunii in care stai.

Pasul 5. Distractie ieftina. In timpul liber poti urca pe munte fara sa ai neaparat nevoie de un ghid. Iti poti cumpara un ghid de buzunar si esti gata sa pornesti in drumetie. O alta experienta frumoasa o reprezinta rasaritul de soare pe varful Haleakala. Se ajunge relativ repede sus si panorama este gratuita, bineinteles. Exista insa o taxa pentru a intra pe munte. Alte detalii gasesti aici.

Pe insula se practica surfing, snorkeling si inot fara sa fie nevoie sa scoti multi bani din buzunar. Daca ajungi in Maui, nu trebuie sa ratezi o vizita de o zi in Lahaina, unul dintre cele mai pitoresti orase, cu parfum istoric. Informatii despre alte locuri care merita vizitate gasesti in articolul Destinatie de Vip: Insula Maui.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Echipament de inot
  • Harta
  • Imbracaminte&incaltaminte comoda

 

Sfaturi&Avertismente

• Mergi in mai multe magazine si locuri unde se vinde mancare, pentru a putea sa faci o comparatie de preturi. Multe produse fiind importate, preturile pot fi destul de mari. Exista terase unde se vand preparate pe baza de peste si fructe de mare, care nu sunt fastfood-uri si unde meniul este ieftin.

• Inainte de a lua cu tine un suvenir natural gratuit, precum coralul sau roca vulcanica, intereseaza-te asupra reglementarilor locale. S-ar putea sa scoti din tara bogatiile naturale ale insulei. 

Ai fost vreodata intr-o vacanta in Maui cu bani putini? Povesteste-ne cum te-ai organizat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea