Vacante

#paris #transport #hotel #franta

Cum sa-ti planifici o vacanta in Paris

Parisul este un oras atat de ofertant din punct de vedere turistic, incat este bine sa-ti planifici vacanta in functie de preferinte. Urmeaza pasii de mai jos pentru a vei reusi sa faci tot ceea ce ti-ai propus pentru vacanta ta in Paris.

Pasi de urmat

• Pasul 1. Tipul de vacanta. Decide-te asupra tipului de vacanta pe care ti-l doresti: cu familia, la Disneyland, vacanta culturala in palate, muzee si castele, shopping in boutique-urile si marile centrele comerciale, escapada romantica in doi, evenimente mondene etc.

• Pasul 2. Evenimente in Paris. Intereseaza-te care sunt evenimentele ce vor avea loc in capitala pariziana in perioada vizitei tale. Sunt nenumarate, astfel incat vei avea de unde sa alegi. Intre 6 iunie si 26 iulie va avea loc Paris Jazz Festival in Parc Floral de Paris, pe 16 mai se va tine Noaptea Muzeelor, muzeele vor gazdui pe tot parcursul anului expozitii ale unor mari pictori … Poti consulta lista cu evenimente pe 2009 aici.

• Pasul 3. Orar. Parisul are in jur de 180 de muzee si monumente, din cele mai diversificate domenii, astfel incat vei gasi in mod sigur ceva interesant. Afla de pe internet programul obiectivelor turistice si planifica-ti vizitele pe zile. Lasa la finalul zilei locurile care sunt deschise pana seara tarziu si pune pe lista zilnica ultimul muzeu cel tarziu la orele 15:00.

Muzeele se inchid la 16:00 sau 17:00. Louvre-ul are doua nocturne pe saptamana, cand ramane deschis pana la 21:00. Vei evita cozile interminabile aici daca-l vei vizita in extrasezon. Sunt si atunci destui turisti, dar nu si la casa de bilete, astfel incat vei primi accesul rapid. Notre Dame-ul este gratuit si deschis publicului pana la 18:00, il poti lasa deci mai pe seara. Pentru Tour Eiffel rezerva minim jumatate de zi, in cel mai fericit caz. Si in extrasezon se sta cate doua ore la coada la urcare si apoi, intre etaje, la lift, cate 30-60 minute.

Si tot pe site-urile oficiale ale obiectivelor turistice vei gasi pretul de intrare. Ai, astfel, posibilitatea sa-ti stabilesti bugetul de acasa, pentru vizite. Monumentele si muzeele organizeaza nocturne gratuite, ofera reduceri pentru tineri , studenti si copii, iar la multe dintre ele se intra gratuit in prima duminica a fiecarei luni.

• Pasul 4. Masa si casa. Incepe sa cauti oferte de transport si de cazare. Cele mai mici preturi sunt cele de extrasezon si tot atunci vei gasi un Paris mai “linistit” putin, fara valuri de turisti veniti de prin toata lumea. Trebuie spus ca preturile hotelurilor sunt destul de mari. O camera la un hotel de 3 stele incepe cam de la 90 euro pe noapte. O solutie este ca cauti ofertele speciale ale hotelierilor, pentru a beneficia de o reducere.

Cu transportul este mai simplu deoarece companiile low cost fac mai tot timpul companii de reduceri. De exemplu, un bilet de avion dus, Bucuresti-Paris, costa de la 180 lei de persoana, cu toate taxele incluse, conform promotiei Wizz Air.

ghid Paris• Pasul 5. Vreme. Intereseaza-te cum este vremea inainte sa pleci. Vei sti astfel ce haine sa pui in bagaj. In decembrie este la fel de frig ca in Bucuresti, iar daca vrei sa vizitezi orasul mergand mult pe jos, este important sa ai suficiente haine groase.

• Pasul 6. Ghid. Parisul merita sa fie vizitat pe cont propriu sau, si mai bine, in doi. Astfel incat singurul ghid de care ai nevoie este o carte cu principalele informatii de interes si foarte multe informatii practice. Un ghid turistic de la editura Rao te costa 65 lei.

• Pasul 7. Shopping. Parisul este un oras scump, daca facem referire la marile complexe comerciale. Perioadele de reduceri sunt in vara si in iarna si atunci poti achizitiona obiecte de firma la preturi medii si mici. Daca vrei sa cumperi la pret intreg, trebuie sa aloci o suma considerabila doar pentru shopping.

• Pasul 8. Imprejurimile Parisului. In zonele de la marginea metropolei exista orasele pitoresti, foarte linistite, pe care le poti vizita la pas. Si aici vei vedea catedrale gotice si vei putea sa mergi la un spectacol, pentru ca reprezentatii de tot felul au loc peste tot. Se pot face excursii optionale in imprejurimile Parisului, in principalele zone de interes: Disneyland si Versailles.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Haine potrivite sezonului
  • Un ghid turistic
  • Aparatul foto pentru o poza panoramica
  • Bani de cheltuiala pentru suveniruri pariziene

 

Sfaturi&Avertismente

• Francezii sunt nationalisti intr-un mod destul de vizibil. Chiar daca cei din industria turismului stiu toti engleza, vei impresiona intr-un mod foarte placut daca vei vorbi cu ei in franceza, fie si numai cateva fraze.

• Cel mai rapid mod de deplasare este metroul. Functioneaza pana la miezul noptii, este rapid si are statii oriunde ti-ai putea dori.

Mai multe tipsuri si avertismente despre oras gasesti in articolele:

Daca ai fost in Paris si ai tips-uri utile pentru vacanta, impartaseste-ne mai jos impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea