Vacante

#vacanta # sfaturi de vacanta #planificare vacanta

Cum sa-ti planifici doua vacante intr-un an fara sa ramai lefter

Fie ca esti pasionat de calatorii, fie ca pur si simplu iti place sa pleci din cand in cand in vacanta, sigur ti-ar surade ideea de a planifica mai des sejururi cu familia sau de unul singur. Un prim inconvenient in demersul tau ar fi banii, iar cel de-al doilea, timpul. Vacantele costa, iar de multe ori este de ajuns sa pleci o singura data pe an in concediu, pentru a-ti da seama ca bugetul tau a fost afectat serios de aceasta decizie. Din fericire, trebuie sa stii ca se poate sa pleci in doua vacante pe an fara sa ramai lefter, iar noi avem pentru tine cele mai bune sfaturi in acest sens.


1. Gandeste-te la cele mai potrivite destinatii

Daca nu ai venituri care sa-ti permita vacante in insule Maldive sau in Bora Bora, atunci cel mai bine ar fi sa te reorientezi catre alte destinatii, mai ieftine. De obicei, gasesti preturi mult mai mici daca alegi sa vizitezi orase care nu sunt atat de "overrated" precum Roma, Barcelona sau Paris.

Varsovia (Polonia), Lucerna (Elvetia), Salzburg (Austria) si Tallinn (Estonia) sunt doar cateva destinatii pe care le poti alege pentru o vacanta mai ieftina. In acest fel, economisesti bani si iti permiti sa pleci si intr-o a doua vacanta in acelasi an.


2. Ia in considerare varianta unui city break

Daca pentru vacanta de vara ai ales un sejur de 7 zile la mare, pentru vacanta de toamna sau cea de iarna poti opta pentru un city break de 3-4 zile. Gandeste-te din timp la aceasta varianta, pentru a putea face rezervare devreme. Unele city breakuri sunt scumpe daca le iei din scurt, ceea ce nu este deloc in avantajul tau.

Daca varianta unui city break nu este potrivita pentru tine, atunci poti lua in considerare posibilitatea de a-ti petrece cea de-a doua vacanta in tara, la o pensiune dintr-o regiune turistica.


3. Stabileste-ti cate un buget pentru fiecare vacanta

Daca vrei doua vacante intr-un an, trebuie sa fii sigur ca stii cati bani poti investi in ele. Stabileste-ti de la bun inceput bugetul, pentru a sti cum jonglezi cu el. In general, cand nu ai un buget prestabilit, tinzi sa cheltuiesti mai multi bani.


4. Planifica-ti vacante in extrasezon

Vacantele in extrasezon intotdeauna costa mai putin, astfel ca poti face economii serioase chiar daca iti planifici doua sejururi pe an. Urmareste constant ofertele agentiilor de turism, pentru a fi sigur ca gasesti cele mai avantajoase preturi.

Sursa foto: blog.nwtlimo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea