Vacante

#croaziera #turisti #vacanta #agentie de turism #agent de turism

Cum sa profiti de o croaziera

Pentru turistii care doresc o experienta noua, pentru cei care viseaza sa calatoreasca in cat mai multe tari cu un efort fizic minim, pentru cuplurile care isi planifica cea mai romantica vacanta din viata lor, croazierele pot constitui un raspuns, fiind una dintre cele mai bune solutii. Planificate din timp, pretul unui sejur de o saptamana pe un vas de croaziera este identic cu pretul din marile resorturi hoteliere, de pe litoralul strain.

Avantajele unei croaziere sunt nenumarate si, pentru a beneficia de toate, este necesar sa se rezerve cu minim 4-5 luni inainte de imbarcare.

1 Ai un nivel de satisfactie foarte ridicat

Croazierele sunt singurul tip de produs turistic care ofera un nivel de satisfactie de peste 85%, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT). Luand in considerare acest lucru, merita ca macar o data in viata sa incerci o astfel de vacanta, daca simti nevoia de ceva nou. Este cazul cuplurilor de proaspat-casatoriti, care isi doresc pentru luna de miere ceva cu totul deosebit, de care sa-si aminteasca cu placere intreaga viata.

Insa croazierele nu sunt destinate numai celor care incearca pentru prima data asa ceva, acesti turisti fiind numiti first cruiseri. Tocmai datorita gradului mare de satisfactie si a feedbackului pozitiv de la intoarcere, turistii isi planifica urmatoarea croaziera, avand deja in spate experienta unei astfel de vacanta si stiind mai bine ce sa ceara.

2 Dispui de preturi accesibile pentru rezervarile din timp

Daca faci rezervarea cu 4-6 luni inainte de imbarcare, beneficiezi de preturi care ajung cu cateva sute de euro mai mici decat preturile din catalog. Detalii gasesti aici.

3 Primesti informatii de la agenti specializati

Cand planifici o vacanta pe un vas de croaziera, operatorii de turism recomanda sa apelezi la o agentie specializata pe astfel de oferte. “Agentul trebuie sa-si cunoasca produsul. Aproape toti clientii sunt multumiti la intoarcere. Putinii ramasi, 1% din turisti, vin nesatisfacuti nu din cauza facilitatilor de la bord, insa pentru ca nu au fost destul de informati. Turistii nu se plang de servicii, ci pentru ca nu au stiut unele detalii. De aceea, agentul trebuie sa-si apropie turistii. Trebuie sa-i informeze nu despre oferta pe care o stie el cel mai bine, ci despre oferta care se potriveste cu nevoile si cerintele turistului” a spus Casiana Basea, cruise specialist Croaziere.net .

Astfel de agenti si agentii au acreditari internationale precum CLIA (Cruise Lines International Association, Asociatia Internationala a Liniilor de Croaziera), Sea Trade sau ACE (Association of Cruise Experts, Asociatia Expertilor in Croaziere). Astfel de atestari sunt importante deoarece pregasesc agentii la nivel teoretic si practic, cu specializari in promovarea si vanzarea ofertelor de tip croaziera.

Un astfel de agent va sti sa-ti explice diversele tipuri de linii de croaziera si diversele tipuri de nave, oferte specializate pe diverse teme, astfel incat sa se potriveasca cu nevoile tale: programe pentru persoane peste 50 de ani, pentru tineri, pentru luna de miere, excursii cu expeditii complexe etc.

De exemplu, un agent de turism trebuie sa stie sa-ti spuna ca o linie de croaziera este de 5 stele, insa vasul in sine este cotat la 3 stele. De asemenea, un agent iti poate sugera ce nava sa alegi, in functie de vechimea ei. O calatorie inaugurala inseamna un vas pe care inca miroase a vopsea, in timp ce un vas vechi de 30-40 de ani poate sa aiba mirosuri de mucegai.

4  Vezi mai multe tari si faci bagajul o singura data

Turistii care isi doresc o vacanta in care pot vedea mai multe tari in doar cateva zile (de la 8 zile in sus), au posibilitatea sa aleaga o croaziera. Spre deosebire de efortul fizic depus in calatoriile cu avionul, masina sau autocarul, pe un vas de croaziera o astfel de calatorie se face cu efort minim. Bagajul trebuie despachetat si impachetat o singura data. Daca in cazul autocarului, turistul doarme aproape  in fiecare noapte la alt hotel si trebuie mereu sa aiba grija ca bagajul lui sa fie coborat/urcat din autocar, pe un vas de croaziera el are permanent la dispozitie cabina platita, unde se intoarce in orice moment din zi si din noapte.

In general, vasul navigheaza noaptea, iar dimineata acosteaza in diverse porturi internationale, in locatii si tari diferite, oferind astfel turistilor posibilitatea sa coboare la tarm si sa faca excursii in zona.

Trebuie spus insa ca, la fel ca in cazul excursiilor optionale existente in ofertele de sejururi pe uscat, si in cazul croazierelor aceste excursii se platesc separat. Din punct de vedere al preturilor, acestea sunt mai mari in cazul croazierelor, pentru ca excursiile nu apartin liniilor de croaziera. Sunt preturi la standarde americane, fara posibilitatea de negociere. Numai de 2-3 ani in industria croazierelor conteaza piata europeana.

Turistii nu sunt obligati sa se inscrie la aceste excursii organizate prin operatori locali, pot ramane pe vas sau pot merge pe cont propriu. In acest ultim caz, ei trebuie sa se intoarca cu cel putin o ora inainte de plecarea vasului spre urmatoarea destinatie.

5 Ai mai multa intimitate

Pentru cei care doresc sa petreaca o vacanta romantica, departe de restul lumii, traseul unei croaziere poate fi solutia cea mai potrivita. Se trezesc in fiecare dimineata in alta locatie, pot sa petreaca momente de intimitate pe plaje pustii, sa savureze cine cu vedere spre ocean si sa incerce serviciile de spa de la bord.

6  Ai parte de un program foarte variat

La bord, turistii pot sa-si petreaca vremea in numeroase moduri, de la piscina si spa la seri cu dans si spectacol, cabaret, casino, plimbari pe punte, shopping, restaurante etc. In acelasi timp, in fiecare zi distractiilor de la bord li se adauga altele noi, de pe uscat, in functie de portul in care acosteaza vasul. Se fac activitati culturale, sportive, educationale, organizate de biologi sau istorici, se organizeaza excursii etc.

De obicei, pasagerii primesc programul fiecarei zile, avand la dispozitie toate informatiile pentru a face cea mai buna alegere, in functie de nevoile si interesele lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea