Vacante

#vacanta #concediu #ieftin

Cum sa pleci in vacanta cu un buget redus

Odata cu venirea verii, multi romani viseaza la o binemeritata vacanta. Cu toate acestea, situatia financiara cauzata de criza economica face ca amatorii de concedii sa isi faca griji cu privire la cat isi vor putea permite sa cheltuiasca pe o iesire de cateva zile din oras sau din tara. Forbes.com ofera cateva sfaturi care vin in ajutorul celor care cauta o vacanta placuta si ieftina.

1 Documenteaza-te inainte

Gandeste-te bine la ce vrei sa faci in vacanta: vrei sa mergi la plaja, la cumparaturi, sa urci pe munte sau sa vizitezi zone istorice?

Dupa ce ti-ai dat seama exact ce vrei sa faci, mergi mai departe si afla unde poti gasi ce te intereseaza. Poti sa gasesti ceva care sa-ti placa aproape de casa? Stii pe cineva care a plecat intr-o vacanta asemanatoare?

Daca nu stii de unde sa incepi, intreaba un prieten sau o cunostinta cu interese comune si vezi cum s-a descurcat. Ai putea sa suni si la o agentie de voiaj, care sa iti ofere niste sfaturi exacte si sa-ti faca o oferta potrivita nevoilor tale. De asemenea, ai putea incerca sa intri si pe mai multe site-uri si forumuri de internet, unde sa urmaresti discutiile celor cu aceleasi interese ca si tine.

Pe langa gasitul unei destinatii potrivite, documentarea te poate ajuta si sa eviti "capcanele pentru turisti" sau diferitele riscuri care pot aparea in zona unde vrei sa mergi.

2 Cauta oferte sau reduceri

O idee buna e sa cauti diverse oferte sau reduceri oferite de hoteluri, de agentiile de turism, de companiile de transport sau de inchirieri de vehicule. Poti gasi asa ceva in ziare sau in revistele specializate. 

Totodata, verfica des site-urile liniilor aeriene, pentru ca acestea vin periodic cu oferte foarte bune pentru clienti. De asemenea, vezi ce avantaje ai daca rezervi online bilete de tren , avion sau cazarea.

3 Cauta mai multe oferte pentru aceeasi destinatie

Acum ar trebui sa stii cand si unde vrei sa mergi in vacanta, precum si cum vrei sa ajungi la destinatie. Pasul urmator este sa cauti cat mai multe oferte pentru fiecare dintre componentele concediului tau.

Nu e de ajuns sa suni direct la linia aeriana sau la hotel si sa cumperi de la ei. Exista multe alte companii sau site-uri specializate care vin cu oferte bune atat pentru bilete, cat si pentru cazare, mici excursii, restaurante etc. Aceste site-uri incearca sa directioneze grupuri mari de oameni catre anumite destinatii si, cu cat aduna mai multi turisti, cu atat pot sa le ofere preturi mai bune.

4 Procura-ti singur mancarea

In afara cazului in care oferta pe care o alegi include si masa, vei cheltui destul de mult pe mancare. Prin urmare, in loc sa mananci la restaurant in fiecare zi, ai putea sa-ti cumperi mancare mai ieftin din magazin si sa-ti prepari singur un pachet pe care sa-l iei cu tine.

5 Destinatii apropiate de casa

In cazul in care stii ca nu-ti poti permite bilete de avion sau o cazare costisitoare, ai putea alege o destinatie apropiata de casa ta, la care sa poti ajunge cu masina, cu trenul sau cu autocarul. Vezi ce locuri interesante, pe care n-ai apuncat inca sa le vezi, exista in regiunea in care locuiesti. Totodata, ai putea sa ramai acasa si sa faci mici incursiuni de o zi sau doua cu familia sau cu prietenii.

6 Pleaca in vacanta in afara sezonului

Unele destinatii sunt pline in anumite perioade ale anului. Litoralul e plin in mijlocul verii, statiunile montane unde se schiaza sunt pline iarna, si asa mai departe. Iar odata cu cererea mare, preturile cresc.

Asadar, ai putea sa-ti alegi o perioada in afara sezonului turistic, cand atat hotelierii, cat si ceilalti furnizori de servicii ofera preturi mai mici. 

La fel, unele activitati sunt mai ieftine in anumite momente ale zilei: un meci de golf se poate juca mai ieftin seara decat la amiaza, iar un bilet de teatru la matineu este mai ieftin decat unul la reprezentatia de seara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea