Vacante

#vacanta #varf de sezon

Cum sa platesti mai putin in vacanta, in varf de sezon

Lunile iulie si august reprezinta varful de sezon in multe destinatii de vacanta. Preturile sunt mai mari, chiar si la hotelurile de 2 stele. Exista, totusi, cateva aspecte de care poti sa tii cont pentru a plati mai putin in vacanta, in aceasta perioada. 


1 Ia in consideratie varianta unei oferte last minute
 

Ofertele last minute sunt disponibile pe toata durata anului, acolo unde nu se ocupa toate locurile din timp. Astfel, poti sa platesti mai putin decat pretul obisnuit pentru varf de sezon. Astfel de oferte apar adesea cu maxim o saptamana inainte de data plecarii. 

Daca alegi o astfel de varianta, trebuie sa accepti si sa-ti asumi faptul ca operatorul de turism respectiv iti va putea oferi mai putine variante de cazare, transport, masa etc, tocmai pentru ca el vinde ceea ce a ramas nevandut. Trebuie sa dispui de bani pentru vacanta si sa poti pleca oricand.
 

2 Mergi in vacanta in ultimele zile din august
 

Sfarsitul lui august si inceputul lui septembrie reprezinta trecerea de la varful de sezon la capatul de sezon. De aceea, daca alegi o vacanta in ultimele zile din august, preturile pot fi fi ceva mai mici decat la jumatatea aceleiasi luni. 

Inainte sa faci rezervarea, intreaba hotelierul ( sau agentia, operatorul etc) daca exista o diferenta de pret in functie de perioada, pentru a sti clar pe ce mizezi. 
 

3 Calatoreste in timpul saptamanii
 

Stabileste-ti vacanta in asa fel incat sa pleci si sa te intorci intr-o zi obisnuita din saptamana. Daca eviti weekendul, ai putea plati mai putin pentru biletele de avion si vei scapa si de aglomeratie . 

Fii cat mai flexibil. In special in ceea ce priveste biletele de avion, preturile pot sa difere substantial, in functie de ziua calatoriei. 
 

4 Calatoreste pe cont propriu
 

Daca nu reusesti sa gasesti o oferta cu reduceri care sa te satisfaca, planifica-ti singur vacanta. De exemplu, in tari precum Franta, turism decat daca mergi singur cu transportul in comun. 

Desigur, depinde mult de locatia respectiva. Insa este bine sa compari si, daca efortul nu ti se pare prea mare, atunci organizeaza-ti singur programul. 
 

5 Profita de faptul ca esti un client fidel
 

Daca esti deja un client fidel al unei agentii sau al unui hotel, ai dreptul sa soliciti o reducere. Vei cheltui astfel mai putini bani in varf de sezon . Chiar si in cazul in care aceasta nu ti se poate acorda, iti vor fi explicate motivele obiective. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea