Vacante

#zagreb #croatia #vacanta in zagreb #zagreb card #kuna

Cum sa planifici o vacanta in Zagreb

Legand Europa Centrala de Coasta Adriaticii, Zagrebul este un centru cultural, artistic, sportiv, economic si academic si una dintre principalele destinatii turistice ale Croatiei. Daca vrei sa petreci o vacanta aici, urmeaza pasii de mai jos pentru a planifica aceasta calatorie.

Pasi de urmat

Pasul 1. Locatie. Capitala si cel mai mare oras al Croatiei, Zagrebul se afla pe malul stang al raului Sava, pe versantul muntelui Medvednica, la o altitudine de 120 metri. Gratie asezarii sale in Bazinul Panonic, extins spre regiunile adratice si panonice, orasul constituie un Punct de legatura intre centrul Europei si Marea Adriatica.

Pasul 2. Cand sa vizitezi. In Zagreb, clima este de tip temperat continentala. Verile, media maxima de temperatura ajunge la 30 grade C, in timp ce iarna, aceasta scade pana la 10 grade C.

Pasul 3. Pass turistic. Pass-ul turistic se numeste Zagreb Card (12 euro) si ofera posibilitatea de a calatori nelimitat cu mijloacele de transport in comun, discount-uri la muzee, restaurante, magazine etc. Poti opta pentru un pass valabil 24h sau 72h. Detalii gasesti aici.

Pasul 4. Cazare. In Zagreb gasesti o oferta larga de cazare, de la hosteluri, camere Bed&Breakfast si campinguri la hoteluri medii si scumpe, apartamente, garsoniere etc. Preturile sunt destul de variate, poti gasi camere la 80 euro pe noapte intr-un hotel de 3 stele sau la 28 euro pe noapte, la aceeasi categorie.

Daca rezervi din timp, beneficiezi de diverse discounturi de early booking. Daca apelezi la o agentie din Romania, gasesti inclusiv pachete de o saptamana, cu bilet de avion, cazare si asistenta turistica, la aproximativ 600 euro de persoana. O astfel de oferta este valabila pana la sfarsitul lunii septembrie 2009, la un hotel de 3 stele, cu demipensiune.

Pasul 5. Atractii. Principalele atractii artistice si institutii se afla in centrul orasului si pot fi parcurse pe jos. Farmecul aparte al orasului este dat de strazile si monumentele medievale, alaturi de cladirile cu arhitectura contemporana si cafenelele si terasele in stil mediteranean. Dupa Valea Loirei , Zagrebul se mandreste cu cel mai mare numar de castele baroce si medievale, precum si cu izvoare de apa termala, astazi cunoscute sub numele de Riviera Termala.

Castelul Medvedgrad, ZagrebOrasul este impartit in trei: Orasul de Sus, Orasul de Jos si Noul Zagreb. Majoritatea muzeelor se afla in prima dintre acestea si tot aici poti vizita celebra Biserica Sf. Marcu, una dintre cele mai vechi din Croatia. In Zagreb mai poti vedea Muzeul Mimara, PArcul Maksimir, teatre, sali de concert, galerii de arta, cinematografe etc. In Zagreb exista una dintre universitatile cele mai vechi din Europa, fondata in secolul al XVII-lea.

Pasul 6. Zagrebul pentru copii. Pe langa diversele sale atractii, orasul are un atuu in plus, deloc de neglijat: este interesant de vazut impreuna cu copiii. Exista numeroase muzee educative, precum Muzeul Croat de Istorie, Muzeul Arheologic, O Gradina Botanica, o Gradina Zoologica, numeroase teatre si sali cu spectacole pentru copii, parcul Maksimir, Observatorul Astronomic, Recreation Centre etc.

Pasul 7. Viata de noapte. Daca pentru tine este importanta viata de noapte, intr-o vacanta petrecuta in Europa, atunci Zagrebul va fi pe gustul tau. Nightlife-ul este foarte bine dezvoltat. In oras gasesti numeroase baruri, cluburi, discoteci, pub-uri, cazinouri, localuri de biliard etc.

Sfaturi&Avertismente

• In Zagreb, restaurantele includ in nota de plata bacsisul. Cu toate acestea, se obisnuieste sa se rontujeasca suma pana la urmatoarea cifra. Unul dintre locurile predilecte pentru socializare sunt cafenelele, unde lumea merge sa se relaxeze si sa dezbata diverse teme. Cultura cafenelelor este foarte bine dezvoltata in oras.

• Moneda oficiala este kuna, prescurtata HRK sau Kn. Un euro inseamna cam 7.3 HRK, iar 1 RON inseamna 1.74 HRK.

Ai fost in vacanta in Zagreb ? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii sa-si planifice aceasta calatorie.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea