Vacante

#altstadtfest #trier card #porta nigra #vacanta in trier #germania #trier

Cum sa planifici o vacanta in Trier

Asezat in valea raului Moselle, inconjurat de paduri, sate si vita-de-vie , Trierul se mandreste cu cei 2000 de ani de istorie. Orasul avea in trecut supranumele de “cea de-a doua Roma” (Roma Secunda), ca urmare a lungilor ani de domnie a Imperiului Roman in aceste locuri. Nu mai putini de 6 imparati romani au trait aici iar astazi se crede ca Trierul este cel mai vechi dintre orasele Germaniei. Daca vrei sa-ti petreci vacanta aici, urmeaza pasii de mai jos si afla cum iti poti planifica aceasta calatorie.

Pasi de urmat

Pasul 1. Alege perioada de vizita. Pentru a alege perioada cea mai buna de vizita, trebuie sa tii cont de climatul zonei si de interesele personale. De exemplu, primavara si vara temperaturile sunt placute, ideale pentru a parcurge pe jos vechiul oras.

Sezonul estival se intinde din mai in septembrie, prin urmare, in aceasta perioada sunt deschise cele mai multe atractii turistice, cu program prelungit. Poti sa savurezi o masa in aer liber, la terasa, in centrul istoric, privind casele vechi si trecatorii.

Daca vrei sa eviti multimea de turisti, alege luna mai sau inceputul de octombrie. In octombrie insa este bine sa pui in bagaj haine ceva mai groase, deoarece vremea incepe sa se raceasca. Daca vrei sa-ti petreci aici sarbatorile de Craciun, Trierul este o alegere buna, gratie targului de craciun care se deschide aici si evenimentelor de profil, care atrag turisti, inclusiv germani veniti in weekend.

Pasul 2. Afla cum ajungi. Trierul se afla in sud-vestul Germaniei, de-a lungul raului Moselle. Aeroportul cel mai apropiat este Luxembourg, la aproximativ 30 km distanta. O alta posibilitate de transport este sa cumperi un bilet de tren Rail Europe .

Pasul 3. Gaseste oferte de cazare. In Trier gasesti cazare in hoteluri, pensiuni, apartamente, hoteluri pentru tineret, campinguri etc. Preturile incep cam de la 20 euro pe noapte. Pentru hotelurile de 3 - 4 stele, preturile pornesc de la 40 – 40 euro pe noapte.

Pasul 4. Cumpara Trier Card . Pass-ul turistic al orasului, Trier Card, ofera posibilitatea turistilor singur sau familiilor sa beneficieze de diverse reduceri si discounturi. Un astfel de pass costa 9 sau 19 euro si are o valabilitate de 3 zile consecutive. Detalii gasesti aici.

Porta Nigra, TriePasul 5. Selecteaza din lista de atractii. Trierul este dominat de monumente medievale si romane, unele dintre ele foarte bine conservate, fiind o marturie a istoriei Europei. Porta Nigra si catedrala Church of Our Lady sunt doua dintre cele mai importante atractii. Alte locuri pe care trebuie sa le vezi sunt baile imperiale (Kaisertherme), piata mare din Trier (Hauptmarkt), casa natala a lui Karl Marx.

Pasul 6. Participa la evenimente. Desi este un oras istoric, cu peisaje idilice, Trierul este de asemenea si un oras plin de viata, cu viata de noapte si petreceri stradale. Cel mai important festival al verii este Altstadtfest . Poti participa la concertele care au loc in aer liber si ai ocazia sa gusti din preparatele locale si, nu in ultimul rand, sa bei bere germana. Tot vara are loc un festival al vinului (“Great Trier Wine Festival”).

Pasul 7. Fa shopping. Piata Mare (Main Market sau Hauptmarkt) este unul dintre principalele centre comerciale. Gasesti aici o multime de magazine si cafenele. Pentru haine moderne si bijuterii, mergi in Neustrasse. Principalele strazi comerciale sunt Fleischstrasse, Simeonstrasse, Brotstrasse si Nagelstrasse.

Sfaturi&Avertismente

• In Trier multa lume vorbeste engleza, iar meniurile restaurantelor sunt de obicei editate in limbi de circulatie internationala.

Daca ai fost in Trier in vacanta, povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu sfaturi utile pentru a-si planifica aceasta calatorie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea