Vacante

#lisabona #portugalia #vacanta #bagaj #transport #cazare

Cum sa planifici o vacanta in Lisabona

Cu o vechime de 1000 de ani, Lisabona este capitala Portugaliei si unul dintre cele mai mari si mai importante orase ale sale. Fie ca experimentezi o plimbare cu tramvaiul de epoca, fie ca te bucuri de o panorama impresionanta din funicular, Lisabona este genul de metropola care trebuie vizitata cel putin o data in viata. Urmeaza pasii de mai jos si planifica o vacanta in Lisabona.

Pasi de urmat

Pasul 1. Clima. Inainte de plecare, documenteaza-te asupra climei, pentru a sti ce haine sa pui in bagaj.

Pasul 2. Ghid turistic. Cumpara un ghid turistic care sa aiba si un minivocabular. Vei putea invata astfel si cateva cuvinte de baza, pe langa lucrurile esentiale despre oras. Fa-ti un itinerar sau o lista cu obiectivele turistice pe care ai dori sa le vezi acolo.

Pasul 3. Transport si cazare. Poti sa-ti cauti pe cont propriu cazare in Lisabona si o o oferta de transport sau poti apela la o agentie. Companii care au curse spre Lisabona (din Bucuresti sau din strainatate) sunt Blue Ar, Germanwings, Ryanair etc.

Daca apelezi la o agentie de turism , poti gasi chiar un pachet city break, pentru o minivacanta de weekend sau sejururi de aproximativ o saptamana. O astfel de vacanta costa in vara-toamna 575 euro, potrivit agentiei Variant Travel. Pachetul include transport cu avionul , 5 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele, transfer de la aeroport, tur de oras al Lisabonei, insotitor roman de grup si transfer gratuit la aeroportul Otopeni .

Pasul 4. Evenimente locale. Intereseaza-te daca exista evenimente locale, la care ai putea participa. Detalii gasesti pe site-ul oficial al Lisabonei.

Pasul 5. Organizeaza-te. Fa-ti un program pentru a experimenta cat mai multe din ceea ce are orasul de oferit. Lisabona este o destinatie ideala pentru amatorii de soare, distractie, mancare si atmosfera citadina. Detalii gasesti in articolele urmatoare:

a) Revelion romantic in Lisabona

b) Oferte de vacanta pentru toamna 2008: Lisabona

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Ghid turistic
  • Aparat foto

 

Sfaturi&Avertismente

• Lisabona are numeroase festivaluri, este un important centru de shopping, dispune de diverse localuri care asigura viata de noapte, are catedrale gotice si muzee faimoase, insa si simple stradute extrem de pitoresti. Prin urmare este usor sa gasesti ceva de facut in acest oras. Nu rata un spectacol de fado, una dintre cele mai frumoase forme de expresie muzicala ale Portugaliei.

Daca ai fost vreodata in Lisabona, povesteste-ne vacanta ta si ajuta-i si pe altii sa-ti organizeze intr-un mod eficient vacanta in acest oras. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea