Vacante

#vacanta in israel #israel

Cum sa planifici o vacanta in Israel

Israelul este o destinatie de vacanta mai putin cunoscuta, daca scoatem din calcul atractiile istorico-religioase, insa nu mai putin ofertanta din punct de vedere turistic. Plajele exotice, orasele moderne, rezervatiile naturale, statiunile de schi, evenimentele culturale sunt cateva dintre atributele sale. Daca vrei sa-ti petreci o vacanta in Israel , urmeaza pasii de mai jos si afla care sunt aspectele de care este bine sa tii cont.

Pasi de urmat

Pasul 1. Obtine informatii despre viza. Informatii despre viza pentru calatoria in scop turistic gasesti pe site-ul oficial al Ambasadei Israelului de la Bucuresti.

Pasul 2. Informeaza-te asupra securitatii personale si medicale. Conform Ministerului de Externe, se recomanda calatorilor in Israel o atentie sporita in aceasta tara, ca urmare a tensiunilor din Orientul Apropiat. Alertele de calatorie privind sanatatea si alte informatii le gasesti pe site-ul oficial MAE. Daca apelezi la un operator turistic , acesta iti poate oferi toate informatiile cu privire la sanatate.

Pasul 3. Informeaza-te cu privire la clima. Daca mergi sa-ti petreci vacanta pe tarmul Marii Rosii, ai posibilitatea sa alegi orice perioada din an. Daca vizitezi partea sudica a tarii, trebuie sa stii ca verile sunt fierbinti in aceasta zona. Spre nord, iernile sunt mai reci. Cele mai bune perioade de vacanta, cu temperaturi placute, sunt toamna si primavara, cand te poti bucura de o clima mediteraneana. Odata ce stii zona in care vei calatori si perioada, poti sa pui in bagaj haine si accesorii potrivite.

Pasul 4. Alege destinatia de vacanta. Principalele atractii turistice ale tarii sunt impartite in zone de interes. Ierusalimul reprezinta centrul religios al celor trei religii, cu locuri sfinte pentru crestini si musulmani. In numai jumatate de ora cu masina se ajunge din Ierusalim la Marea Moarta, unde turistii vin la tratamente, gratie proprietatilor marii si ale izvoarelor naturale din apropiere.

Daca vrei sa vezi cea mai mare metropola a Israelului, trebuie sa faci o excursie in Tel Aviv, centrul comercial al tarii. Alaturi de Ierusalim, Galileea este o destinatie plina de istorie, care detine bogatii naturale precum Rezervatia Naturala Hula sau Cascada Banias. Negev-ul este o regiune desertica din sudul tarii, unde se pot vizita manastiri, fortarete, orasul Be’er-Sheva, se pot face excursii in desert si se viziteaza taberele beduinilor. Pentru o vacanta pe litoral, Eilatul este una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta.

Pasul 5. Foloseste moneda locala. Moneda locala este noul shekel israelit (ILS). 1 ILS = 3.00 Ron. In Israel, in special in zonele turistice, se poate plati si cu valuta, in dolari sau euro. Poti schimba valuta in shekeli la banci, in hoteluri sau la ghiseele autorizate de schimb.

Pasul 6. Gaseste oferte de vacanta . Ofertele de vacanta se diferentiaza in functie de interes, activitati, destinatie. In general, un circuit al Israelului dureaza cel putin o saptamana si costa intre 500 si 600 euro de persoana. O astfel de vacanta asigura vizite in cele mai importante zone turistice ale tarii: Tel Aviv, Nazaret, Cana Galileei, Capernaum, Marea Moarta, Bethleem si Ierusalim. Tot din Israel se fac excursii optionale in Iordania si in Egipt.

Sfaturi&Avertismente

• Informatii si detalii despre Israel si zonele sale turistice gasesti in articolele Vacanta in trei tari: Israelul, Pamantul Sfant (I), Cum sa-ti planifici o vacanta in Ierusalim, Vacante si tratamente la Marea Moarta, in Israel.

Ai fost in vacanta in Israel? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu informatii utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea