Vacante

#insula #polinezia franceza #tahiti #bora bora #vacanta

Cum sa planifici o vacanta in Bora Bora

Aflata in Pacific, in Polinezia Franceza , Insula Bora Bora este inconjurata de o laguna si de un recif de corali. O planificare a unei vacante aici este dificila in primul rand din cauza drumului lung si a costurilor ridicate. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti care sunt lucrurile de care este bine sa tii cont cand planifici o vacanta in Bora Bora. 

Pasi de urmat

1 Oferte de vacanta

Bora Bora este o destinatie de vacanta costisitoare, atat din punct de vedere al cazarii, cat si al transportului. La hotelurile de 4 si 5 stele o camera costa de la 150 euro pe noapte de persoana, insa gasesti si camere la aproximativ 275 euro pentru o camera de doua persoane. Este bine sa rezervi cu mult timp inainte, pentru a beneficia de preturi accesibile. In caz contrar, acestea pot ajunge la 600 euro pe noapte sau mai mult.

Varianta mai ieftina de cazare o reprezinta zonele de camping si camerele inchiriate in pensiunile de familie. Transportul cu avionul costa foarte mult, depasind 1000 euro un bilet. Prin urmare, si in acest caz este important sa rezervi cu mult timp inainte. Drumul este lung, de aproximativ o zi si o noapte. Zborul cu avionul inseamna cam doua aeronave schimbate pana in Tahiti si de acolo un alt zbor spre insula. Alte detalii gasesti in articolul Vacanta de lux in Bora Bora.

2 Ce perioada alegi

Clima din Bora Bora este tropicala, impartita in doua sezoane: cel ploios si cel secetos. Sezonul ploios este considerat vara polineziana si se intinde din noiembrie pana in aprilie. Gradul de umiditate este foarte ridicat. Cele mai calde luni sunt in februarie si martie, media maxima de temperatura ajungand la aproximativ 30°C.

Sezonul turistic este cel uscat, care incepe din luna mai si tine pana in octombrie, cunoscut sub numele de iarna polineziana. Media maxima de temperatura ajunge la 28°C. Tot in aceasta perioada sunt cele mai multe cereri de vacanta pentru luna de miere. Cu toate acestea, turistii care vor sa beneficieze de preturi mai accesibile si sunt dispusi sa faca un compromis in privinta vremii pot alege ca perioada de vacanta sezonul ploios.

3 Ce pui in bagaj

Gratie climei tropicale, hainele pe care le vei pune in bagaj trebuie sa fie cat mai lejere si subtiri. Poti pune si cateva haine ceva mai groase, fara insa a exagera. In Tahiti tinutele sunt in general casual, insa daca mergi la o petrecere deosebita sau la un restaurant select, este bine sa ai in bagaj si o tinuta ceva mai eleganta.

La acestea se adauga toate lucrurile necesare pentru o vacanta la plaja. Alte detalii gasesti in articolul Cum sa faci bagajul pentru vreme calda.

4 Ce poti face pe insula

Insula ofera o multitudine de activitati in aer, in apa si pe uscat. In afara de diversele sporturi accesibile, ai posibilitatea sa faci o plimbare spre varful vulcanului de pe Muntele Pahia. De obicei urcusul se face cu ghid insotitor, iar drumul dureaza doua ore.

Pentru o experienta romantica pe un vas de croaziera, alege o plimbare in laguna, pentru a te bucura de apusul de soare si culorile superbe ale apei. In interiorul insulei exista situri arheologice care pot fi vizitate cu ghid. Daca vrei sa vezi broastele testoase din zona, trebuie sa faci o vizita pe insula Fati Motuehitu. Nu in ultimul rand, pe insula se organizeaza nunti sau se reinnoiesc juramintele.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Haine usoare
  • plaja si costum de baie

 

bungalow interior, Bora Bora

Sfaturi&Avertismente

• Unul dintre produsele cele mai cautate in Bora Bora sunt perlele. Daca vrei sa te intorci acasa cu un astfel de suvenir, ai grija sa-l cumperi de la un dealer autorizat. Alte lucruri pe care le poti cumpara de aici sunt uleiul parfumat de iasomie sau obiecte vestimentare regionale precum este sarongul, fusta infasurata in jurul taliei, purtata de populatia din Malaysia.

• In cazul in care esti genul de turist iubitor de viata de noapte, Bora Bora ti se potriveste. Insula este o destinatie ideala pentru relaxare si odihna . Resorturile insa organizeaza petreceri pe plaja cu barbeque si pot avea discoteca , insa in general petrecerile nu tin pana in zori.

• O modalitate mai ieftina de transport pe insula o reprezinta bicicletele. Poti sa inchiriezi asa ceva pentru a te deplasa pe insula fara sa cheltuiesti multi bani.

Ai ajuns in Bora Bora intr-una dintre vacantele tale? Povesteste cum ti-ai organizat aceasta vacanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea