Vacante & Calatorii

#viza #statele unite

Cum sa obtii viza temporara pentru Statele Unite

Pentru a obtine o viza temporara pentru Statele Unite trebuie sa ai un dosar solid, care sa dovedeasca foarte clar motivul vizitei in aceasta tara si, totodata, motivul pentru care te vei intoarce cu siguranta acasa. De aceea, este necesar sa fii foarte bine informat cu privire la proceduri si sa cunosti noile reglementari.

Toti cetatenii romani care doresc sa viziteze Statele Unite pentru o perioada scurta trebuie sa solicite o viza temporara. Motivele pot fi: turism, afaceri, tratament medical , munca pe o perioada limitata etc. Detalii gasesti aici.
 

1 Afla modificarile introduse in procesul de solicitare a vizelor
 

Sectia Consulara a introdus un nou formular, numit DS-160 pentru solicitarea vizelor temporare. Acesta inlocuieste vechile formulare DS-156, DS-157 si DS-158.

Exista un alt aspect. Conform legislatiei americane, Sectiunea 214 (b) a Legii pentru Imigrare şi Nationalitate, fiecare cetatean străin care solicita o viza temporara americana este considerat un potential imigrant. De aceea, pentru a i se acorda viza temporara, solicitantul trebuie sa demonstreze personalului consular american ca motivul pentru care solicita viza nu este aceea de a emigra in Statele Unite ale Americii si ca exista argumente solide pentru care nu trebuie sa fie considerat un potential imigrant. Gasesti detalii pe site-ul Ministerului de Externe.
 

2 Afla date despre procedura de solicitare a vizei
 

Informatii despre solicitarea vizei si programarea la interviu se gasesc pe site-ul Ambasadei Statelor Unite in Romania.
 

3 Fa-ti o autoevaluare privind eligibilitatea de viza
 

Dupa ce afli care sunt criteriile de acordare a vizei, autoevalueaza-te. Pentru a obtine viza, trebuie sa indeplinesti cerintele legislatiei americane. MAE recomanda cetatenilor romani sa aplice pentru viza numai atunci cand indeplinesc toate conditiile.

Spre deosebire de alte tari, pentru Statele Unite agentia de turism nu are cum sa se ocupe in locul tau de solicitarea vizei. De aceea, chiar daca vei cumpara o vacanta in aceasta tara de la un operator de turism , tu trebuie sa mergi la interviul de solicitare a vizei. Acest interviu este confidential, astfel incat nicio alta persoana nu poate sa ia parte, in afara celor care solicita actul in cauza.
 

4 Obtine o scrisoare de invitatie din partea unui cetatean al Statelor Unite
 

O persoana de cetatenie romana poate primi o scrisoare de invitatie din partea cuiva din Statele Unite. Scrisoarea trebuie sa includa numele, motivul vizitei, perioada de sedere pe teritoriul Statelor Unite, metode prin care se asigura plata cheltuielilor de acolo. Daca viitoarea gazda nu poate oferi dovada prin care va oferi masa si casa celui invitat, atunci acesta din urma trebuie sa dovedeasca ofiterului consular ca dispune de fonduri pentru a se intretine acolo.
 

5 Obtine documentele necesare si completeaza formularele de viza
 

Orice solicitand trebuie sa completeze un formular disponibil online si sa obtina documentatia pentru dosarul de aplicant. Vei avea nevoie de un pasaport valabil, o chitanta care dovedeste ca ai platit taxa de solicitare, o fotografie si un formular. Detalii gasesti aici.

Incepand cu luna iunie 2010, taxa de procesare a actelor costa intre 140 si 390 USD, in functie de tipul de viza.
 

Site-uri utile

Sursa foto : studentsoftheworld.info

  •   2010-07-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ramona Sandu

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii