Vacante

#las ramblas #piramidele din giza #turnul din pisa #casa alba #luvru #turnul eiffel #turisti #ghid turistic #obiective turistice

Cum sa nu fii dezamagit de cele mai dezamagitoare atractii turistice ale lumii

Cand esti in vacanta si ajungi, in sfarsit, in cel mai renumit punct turistic al zonei, asteptarile nu pot fi decat mari. In realitate, daca te afli in Cairo si urmeaza sa vizitezi Piramidele din Giza , daca esti in Egipt si te indrepti catre Tour Eiffel, daca vizitezi Casa Alba sau te plimbi pe Las Ramblas , sunt mari sanse ca experienta minunata la care sperai sa fie in realitate o vizita la un monument ca oricare altul.

Publicatia The Telegraph.co.uk anunta in vara lui 2007 lista celor mai dezamagitoare atractii turistice ale lumii. Acestea sunt locatii devenite cliseu, locatii care in realitate sunt supraaglomerate si din care turistul nu reuseste sa mai inteleaga mare lucru. Iata lista celor mai dezamagitoare atractii turistice de pe glob:
 

1) Turnul Eiffel

2) Luvrul ( Monalisa )

3) Times Square

4) Las Ramblas

5) Statuia Libertatii

6) Treptele Spaniole

7) Casa Alba

8) Piramidele

9) Poarta Brandenburg

10) Turnul din Pisa

Iata in continuare cateva dintre motivele dezamagirilor: Turnul Eiffel este asaltat de turisti indiferent de perioada din an, iar statul la cozi ore in sir si vantul rece de la etaj nu sunt deloc placute. Pentru un bilet la Luvru poti sta si jumatate de zi Tour Eiffella coada, daca nu mergi in extrasezon. Desi impresionant din punct de vedere cultural, Luvrul este vizitat adesea pentru celebra Monalisa. Tabloul de foarte mica dimensiune, inconjurat de un fir de siguranta, asaltat de grupuri de turisti care fotografiaza cu blitul, abia poate fi zarit de la distanta la care esti obligat sa stai. Bulevardul Las Ramblas reprezinta una dintre cele mai cunoscute atractii ale Barcelonei, dar apare, totodata, si pe lista locatiilor Luvru, Parisdin oras unde hotii de buzunare sunt o prezenta permanenta. Piramidele de la Giza sunt pline de comercianti insistenti si suparatori, care fac tot posibilul sa te pacaleasca cu produsele lor si sa te scuture zdravan de bani, astfel incat mai mult te certi cu ei decat ai vreme sa admiri arhitectura Egiptului Antic.

Exista insa cateva aspecte de care este bine sa tii cont, pentru a evita dezamagirile. Urmeaza pasii de mai jos si afla cum poti savura marile obiective turistice ale lumii, intrate pe lista oficiala a dezamagirilor.
 

Anul Nou Times Square

Pasi de urmat
 

Pasul 1. Traieste experienta in mod individual. Din cauza cliseelor inevitabile care apar in legatura cu o atractie turistica de talia Statuii Libertatii, risti sa nu mai vezi adevarata valoare a obiectivului. Experimenteaza continutul, nu forma. Distanteaza-te de restul lumii si savureaza momentul de unul singur. De exemplu, la Turnul din Pisa toata lumea face fotografii in care se foloseste iluzia optica: turistul tine turnul in palma, il sprijina cu mainile saLas Ramblas1 nu cada etc. Daca vrei sa fii original, ignora “moda” si fa un film alb-negru cu acest turn, intr-o zi innorata. S-ar putea ca pozele tale sa iasa atat de frumoase incat sa merite sa le pui in rama.

Pasul 2. Fii un autodidact. Daca iti place sa citesti despre obiectivele turistice, poti afla lucruri fascinante despre acestea, care sa le puna intr-o noua lumina. De exemplu, in fata Luvrului exista piramida de sticla, locatie folosita in Codul lui Da Vinci, in fata careia personajul statuia libertatiiinterpretat de Tom Hanks are revelatia secretului Graalului. Ghidurile turistice iti prezinta o atractie cu informatii despre zonele principale care merita sa fie vizitate, semnificatia acestora, iti prezinta trasee posibile etc.

Pasul 3. Angajeaza un ghid turistic profesionist. O alternativa pentru a te bucura de un obiectiv devenit un cliseu dezamagitor este sa faci rost de un ghid turistic cu o specializare reprezentantiva (istorie, ahitectura etc). Acesta are capacitatea de a trezi la viata fiecare bucata de piatra, introducandu-te usor-usor in lumea acelei locatii, cu sute de ani in urma.

Spanish StepsPasul 4. Alege perioada de vizita. Alegerea perioadei de vizita pentru un obiectiv faimos joaca un rol esential. In primul rand, astfel de atractii nu sunt niciodata pustii, prin urmare este bine sa accepti ca oricum nu ai parte de intimitate. Totusi, daca vizitezi Luvrul pe la inceputul lui decembrie, de exemplu, ai mari sanse sa nu stai la coada nici macar 5 minute la casa de bilete, iar in interiorul muzeului numarul turistilor nu va fi atat de mare incat sa devina suparator.

white housePasul 5. Fa tot posibilul pentru a vizita tot obiectivul. Adesea, se intampla ca din cauza lipsei de timp, a aglomeratiei sau a diverselor circumstante, turistul sa renunte sa mai vada tot. Intra in Luvru si sta numai doua ore, se multumeste cu o fotografie in fata Casei Albe si atat, urca in Eiffel numai pana la etajul intai, face o fotografie din mers cu Turnul din Pisa si considera obiectivul ca “bifat”. Pentru a intelege cu adevarat bogatia culturala, istorica sau arhitecturala a unei atractii turistice, trebuie sa incerci sa o cunosti in intregime sau in cea mai mare parte.

gizaDaca urci pana la ultimul etaj in Turnul Eiffel, s-ar putea ca intr-o zi friguroasa de iarna sa asisti la o cerere in casatorie cat se poate de reala. Momentul este deosebit de romantic si real si nu te costa nimic. Daca ai rabdare sa te plimbi o zi intreaga prin Luvru, de dimineata pana seara, nu vei reusi sa-l vezi pe tot, dar vei fi avut suficient timp sa stai linistit si sa contempli cateva capodopere, fara sa te mai gandesti la nimic altceva.

Poarta BrandenburgAi fost vreodata dezamagit de un obiectiv turistic fata de care aveai asteptari mari? Impartaseste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii sa profite cat mai mult de ceea ce merita sa fie vazut. 

Articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea