Vacante

#bilete de avion ieftine #destinatii de vacanta #vacanta #bilete de avion

Cum sa gasesti zboruri ieftine

Principalele motive pentru care nu calatorim atat de mult precum ne-am dori sunt preturile prea mari la biletele de avion si lipsa timpului. Si totusi, sunt persoane care mereu posteaza pe retelele de socializare poze din locuri superbe. Probabil te intrebi cum reusesc, nu-i asa?

Ei bine, unul din trucurile prin care multi oameni reusesc sa calatoreasca foarte mult este faptul ca economisesc enorm de multi bani la biletele de avion. Astfel le raman mult mai multi bani pentru cazare, mancare si alte distractii.

In acest articol vei afla cum poti sa economisesti bani frumosi la biletele de avion. Astfel vei putea calatori mai des, te vei putea distra mai mult si vei putea sa iti faci mai multe selfie-uri. Hai sa vedem cum!

Cauta oferte de ultima ora

Totul tine de sincronizare. Preturile la biletele de avion fluctueaza foarte mult in functie de cate locuri sunt ocupate pana in acel moment. Spre exemplu, o cursa Timisoara - Barcelona poate costa azi 300 de euro, iar peste doua zile poate fi doar 50 de euro.

De ce?

Companiile aeriene planifica si estimeaza cu cateva luni in avans cam cate bilete de avion vor vinde. Insa daca de exemplu, ei prezic ca dupa 5 luni vor vinde aproximativ 30% din bilete, dar nu si-au atins obiectivul, vor face discounturi masive.

Probabil deja te gandesti sa deschizi vreo 10 ferestre noi in browser si sa urmaresti toate companiile aeriene. Insa din fericire, exista o metoda mai usoara pentru a „pandi” preturile biletelor de avion. Poti folosi un instrument precum Google Flights care sa iti trimita o notificare atunci cand exista o reducere semnificativa de pret. Sau poti intra pe site-ul unei agentii de turism precum Jumbo Travel sa fii la curent cu ultimele zboruri.

Cumpara din timp

Daca nu vrei sa pandesti mereu cele mai mici preturi, o alta varianta ar fi sa cumperi biletul de avion din timp. Mai ales in perioadele foarte aglomerate (Craciun, Pasti, etc.), atat cazarile, cat si biletele de avion sunt foarte scumpe, fie ca vorbim de un sejur in Grecia sau de o vacanta in Romania.

Insa daca le cumperi cu doua-trei luni inainte, poti sa le achizitionezi chiar si de doua-trei ori mai ieftin.

Nu-ti arata secretele prea usor

Ai observat vreodata ca daca intri pe un site ca sa cumperi bilet de avion, dar nu cumperi atunci, ci revii dupa ceva timp, preturile sunt putin mai mari?

Asta se intampla pentru ca orice site decent poate sa iti acceseze cookie-urile din browser. Pe scurt, browserul stocheaza comportamentul tau online in acele cookie-uri, iar unele companii aeriene se folosesc de acele date pentru a modifica preturile in functie de cautarile pe care le faci.

Cum poti evita aceste cresteri de preturi?

Foarte simplu. Urmatoarea data cand cauti bilete de avion, foloseste modul INCOGNITO al browserului. Intra in browserul tau, iar daca folosesti Google Chrome, apasa CTR + SHIFT + N.

Foloseste comparatoare de site-uri

De multe ori diferenta de pret de la o companie la alta poate depasi chiar si cateva zeci de euro. Pentru a-ti usura munca, poti folosi un site care compara preturile la diferite companii aeriene si sa il alegi pe cel mai mic.

Foloseste o aplicatie care te anunta cand sunt cele mai mici preturi

Exista aplicatii precum Hopper care monitorizeaza constant preturile biletelor de avion si te anunta cand e momentul oportun pentru a cumpara. De asemenea, multe companii aeriene anunta reduceri in zilele de marti, miercuri si joi pentru ca de obicei atunci nu prea calatoreste multa lume. Asa ca, daca ai posibilitatea, rezerva-ti calatoria pentru acea zi.

Incearca sa folosesti aeroporturi mai mici

Adeseori aeroporturile mai mici au si preturi mai mici. Insa ai grija, de multe ori costul transportului de la aeroport la orasul sau localitatea unde esti cazat depaseste cu mult pretul economisit la biletul de avion. Nu ai vrea sa economisesti 20 de euro la biletul de avion si sa platesti in schimb 50 de euro in plus la taxi sau autobuz, nu-i asa?

Nu cumpara bilet dus-intors

Exista o vorba printre cei care calatoresc des si anume ca la biletele de avion, 1+1 nu este egal cu doi, ci poate chiar cu 3 sau 4. Asta pentru ca de multe ori biletul dus-intors este mai scump decat daca ai lua separat bilet dus si separat intors. Nu e valabil pentru toate companiile, dar merita sa testezi inainte si aceasta varianta.

Concluzie

Cel mai important sfat pe care pot sa ti-l dau este sa nu te grabesti atunci cand cumperi un bilet de avion decat daca ai nimerit o oferta foarte, foarte buna. In caz contrar, incearca sa:

  • compari diferite site-uri
  • folosesti aplicatii de monitorizare a preturilor
  • Cauti oferte de ultima ora
  • Cauti si pretul biletelor la aeroporturi secundare
  • incerci si varianta biletului doar dus si separat intors

O vacanta cat mai placuta sa ai! :)

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea