Vacante

#hoteluri in praga #cazare in praga #praga

Cum sa gasesti cazare in Praga

In Evul Mediu Praga era deja cunoscuta ca unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii. Insa abia prin anii ’90 turismul in Praga a explodat. De atunci, orasul este vizitat anul de milioane de straini veniti sa admire arhitectura, podurile, catedralele, muzeele si celelalte atractii ale metropolei europene. Daca vrei sa-ti petreci vacanta aici si cauti oferte de cazare, iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii cont.

1. Alege locatia dorita pentru cazare

Praga nu este un oras foarte mare, astfel incat este eliminata din start problema timpului pierdut pe drumul de la hotel spre obiectivele turistice si inapoi. Ai posibilitatea sa gasesti camere la preturi accesibile atat in apropierea centrului istoric, cat si mai departe. Pe site-urile specializate gasesti locuri de cazare in functie de diverse categorii, de la cartier la malul drept sau stang al raului Vltava sau pana la distanta fata de centru.

Praga este renumita pentru transportul sau in comun foarte bine pus la punct. De aceea, nu este genul de oras unde trebuie neaparat sa te cazezi in centru pentru a avea acces rapid la cele mai importante atractii. Cand alegi unitatea de cazare, verifica pe harta distanta si intereseaza-te care sunt modalitatile de transport. Adesea, chiar hotelurile afiseaza astfel de detalii, in oferta.

2. Decide ce ti se potriveste

Cazare gasesti in hoteluri in Praga de la 1 stea la 5 stele, in apartamente, case de oaspeti, vile, hosteluri, camere Bed&Breakfast etc. Daca rezervi din timp, poti beneficia de preturi bune in hosteluri si in casele de oaspeti. In locatiile din apropierea orasului preturile sunt de aproximativ 1000 CZK , in timp ce ofertele de cazare din centrul istoric ajung la aproximativ 2500 CZK. Majoritatea ofertelor includ, pe langa cazare, micul dejun continental.

hoteluri, PragaDaca alegi o suburbie a orasului, pentru o camera la un hotel modest se poate sa ai parte de servicii si facilitati la comun cu alte persoane ( gen baie comuna). Pensiunile reprezinta o alternativa buna pentru hoteluri, preturile pornind de la aproximativ 300-400 CZK pe noapte. In pensiuni beneficiezi de unele servicii pe care le gasesti de obicei in hoteluri si primesti cazare cu mic dejun, cu oferte de tip B&B.

De asemenea, pensiunile dispun uneori si de apartamente. Pentru familii sau grupuri, apartamentele pot fi o solutie buna. Beneficiezi de mai mult spatiu si intimitate si poti sa-ti pregatesti singur mancarea, in bucatarie.

3. Alege perioada pentru sejurul in Praga

Sezonul turistic in Praga se intinde din aprilie pana in octombrie si apoi pe toata perioada de dinainte de Craciun si pana dupa Anul Nou. De asemenea, weekendurile constituie zile mai aglomerate, cand turistii vin de pretutindeni sa viziteze orasul.

Hotelurile si celelalte unitati de cazare din oras afiseaza preturile in calendar, in functie de perioadele de varf. De exemplu, pentru o camera intr-o casa de oaspeti se plateste o suma intre 60 si 80 euro pe noapte, in timp ce la un hotel de 3 stele pretul ajunge la 100-110 euro pe noapte.

Praga, orasDiversele evenimente majore care au loc in oras si sarbatorile (Paste, Craciun, Anul Nou) reprezinta perioade in care preturile cresc. In vara, preturile cresc cu aproximativ 20% comparativ cu alte perioade ale anului.

4. Calculeaza in functie de moneda locala

Preturile sunt afisate de obicei in coroana ceha si in euro. O coroana ceha (CZK) = 0.16 Ron.

5. Rezerva cu mult inainte de plecare

In functie de sezon, este bine sa faci rezervarea cu mult timp inainte de plecare. Ofertele de tip early booking tind sa fie mai avantajoase decat last minuturile. De exemplu, un sejur de tip city break in Praga poate costa sub 300 euro daca te decizi sa planifici si sa platesti cu cel putin doua luni inainte de plecare.

6. Profita de ofertele speciale

Periodic, hotelurile fac promotii pentru anumite perioade. Verifica site-urile oficiale pentru a gasi cel mai bun pret, in functie de perioada dorita.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea