Vacante

#cazare paris #cazare #paris #hotel

Cum sa gasesti cazare in Paris

Parisul este una dintre cele mai mari atractii ale lumii, turistii venind tot timpul sa-si petreaca vacanta aici. De aceea, este bine sa planifici din timp vacanta si sa gasesti cele mai bune oferte de cazare. Desi este “Orasul Luminilor”, multe cladiri din Paris au camere mici, iar preturile pot fi piperate, avand in vedere ca extrasezonul aici este practic inexistent.

Iata in continuare cateva detalii utile, daca trebuie sa gasesti cazare in capitala Frantei:

1. Rezervarea se face din timp

Parisul este unul dintre cele mai vizitate orase din lume, indiferent de perioada din an. De aceea, este indicat sa faci rezervarea la hotel inainte de plecare. Este bine sa ai intotdeauna la tine o copie dupa rezervare, indiferent ca a fost facuta prin fax, email etc.

2. Preturile variaza in functie de perioada

Cand au loc evenimente importante in oras sau sunt anumite sarbatori care atrag un numar foarte mare de straini, preturile la camere urca considerabil. Asa se intampla la jumatatea lui ianuarie, cand are loc in oras Saptamana Modei. Sarbatorile de Sfantul Valentin, Craciun, Revelion sau Paste sunt alte perioade extrem de aglomerate.

3. Verifica promotiile

Site-urile oficiale ale hotelurilor si diverselor locuri de cazare afiseaza periodic promotii, astfel incat poti sa gasesti un pret mai bun, daca urmaresti o perioada aceste oferte. Un astfel de site unde sunt anuntate promotii gasesti aici.

4. Ieftin in Paris inseamna si servicii modeste

Parisul nu este un oras ieftin, tocmai pentru ca are parte de turisti indiferent de perioada din an. Hotelurile cu 1-2 stele, amplasate in cladirile vechi, nu au uneori lift, scarile sunt foarte inguste, iar camerele, extrem de mici. Daca ai un buget foarte limitat si alegi o astfel de varianta, trebuie sa stii ca vei avea parte de conditii atat de modeste incat nu-ti vei petrece timpul in camera decat pentru dormit.

Chiar daca ai micul dejun inclus in pretul camerei, varianta cea mai raspandita este micul dejun parizian, care inseamna o ceasca de ceai sau de cafea si un croissant. Pentru cei obisnuiti sa manance bine dimineata, aceasta masa nu poate reprezenta mai demult decat o gustare.

Cand alegi oferta de cazare, gandeste-te la lucrurile de care ai nevoie cu adevarat, in functie de buget si de perioada in care calatoresti. Iti poti face o lista, cautand apoi cea mai buna varianta. Astfel, economisesti bani, evitand serviciile si facilithotel langa Eiffelatile de care nu ai nevoie.

5. Alege un apartament in Paris, pentru 2 sau mai multe persoane

Daca calatoresti in grup, atunci se poate ca apartamentul sa fie cea mai buan solutie, deoarece pretul se imparte la numarul de persoane. Un apartament modern, de 4 persoane, situat in zona Montmartre, costa 24 euro pe noapte, de persoana.

6. Opteaza pentru Bed&Breakfast in Paris

O varianta simpla de cazare, existenta in orice metropola europeana, este cazarea B&B. Exista astfel de cazare inclusiv in apartamente sau case unde este inchiriata o camera, in cealalta locuind proprietarul imobilului. Preturile pornesc cam de la 20 euro pe noapte, de persoana.

7. Alte lucruri pe care este bine sa le stii

• Numarul de stele al hotelului arata de obicei dimensiunea camerei si facilitatile oferite. In schimb, atmosfera generala, curatenia sau calitatea serviciilor nu sunt aratate de categoria hotelului. De obicei, primeaza cantitatea si nu calitatea.

• Daca vrei sa ai parte de liniste, evita camerele cu ferestre spre strada, deoarece Parisul este un oras destul de zgomotos.

• Unele facilitati, precum aerul conditionat sau patul de tip “king” sunt puse la dispozitie la cerere si numai in anumite hoteluri.

• Familiarizeaza-te cu terminologia franceza: pension, relais, auberge, chambre d’ hote etc. De exemplu, o camera care are doua mese pe zi functioneaza in regim de “demi-pension”. Cazarea de tip han o gasesti de obicei in regiunile rurale, intr-un “auberge”, o cladire unde se ofera camera si masa. Camerele care functioneaza in regim de B&B sunt adesea inchiriate in casele de oaspeti - “chambre d’hotel”.

Articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea