Vacante

#avion #zbor #bilet avion #bilete avion #companii aeriene

Cum sa gasesti bilete ieftine de avion

Cumpararea unui bilet ieftin de avion este o loterie. Cam asa ar putea fi numit procesul de cautare a unei oferte avantajoase pentru zbor. Ofertele se succed cu o viteza uluitoare si pretul care ne-a fost anuntat acum 10 minute nu mai este valabil. Urmeaza pasii de mai jos si vei putea gasi cateva elemente mai putin “volatile” in lungul proces de cautare a celei mai bune oferte.

Pasi de urmat

Pasul 1. Site-uri specializate. Pe internet exista numeroase site-uri specializate in bilete de avion , care cauta cel mai bun pret dintr-o lunga baza de date si care pot face si comparatii intre diversele oferte ale companiilor.

Pasul 2. Site-ul oficial al companiei. Daca ai deja una sau mai multe companii aeriene cu care iti face placere sa calatoresti, aboneaza-te la newsletterul acesteia/acestora si vei primi pe mail cele mai recente noutati. Nu uita sa vizitezi site-ul oficial al companiei in cauza. Periodic, vei vedea ca exista promotii pe o perioada determinata, unde poti gasi preturi foarte bune. Important insa este sa fii rapid, deoarece pretul anuntat in reclama este de obicei cel mai mic si numai cateva locuri din tot avionul sunt vandute cu aceasta suma.

Pasul 3. Fii flexibil cu timpul. Una dintre metodele de a gasi un zbor ieftin este aceea de a fi flexibil in ceea ce priveste data plecarii si data intoarcerii. Cu cat poti varia mai mult, cu atat ai mai multe sanse sa gasesti un pret competitiv.

Pasul 4. Fii flexibil cu aeroporturile. Daca esti dispus sa accepti un zbor care are ca punct de plecare sau de sosire un alt aeroport decat cel la care te-ai gandit initial, se poate sa gasesti un zbor mai bun, ca pret.

Pasul 5. Rezerva din timp. Daca iti rezervi si platesti un bilet de avion cu jumatate de an inainte, vei avea un pret mult mai mic decat cel practicat in perioada plecarii.

Pasul 6. Perioada de reduceri. Urmareste politica companiei cu care vrei sa zbori. Orice companie poate avea o perioada din saptamana / luna cand incearca sa vanda locurile ramase neocupate. Poti beneficia de o astfel de oferta promotionala , daca esti foarte atent cand incepe perioada de reduceri.

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Internet
  • Telefon

 

Sfaturi&Avertismente

• Exista posibilitatea ca pretul la aceeasi cursa sa fie diferit intr-o cautare pe a) un site agregator, care cuprinde mai multe baze de date cu zboruri si b) site-ul oficial al companiei cu care vei zbura.

• Daca platesti un anumit pret pe bilet si a doua zi, de exemplu, pretul scade, nu strica sa intrebi la companie daca se poate face ceva pentru a fi rambursat. Nu exista nicio garantie, dar este bine sa incerci.

Te-ai confruntat vreodata cu o situatie speciala, in achizitionarea unui bilet de avion? Impartaseste-ne mai jos impresiile tale.

Articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea