Vacante

#booking #vacanta #grup

Cum sa faci rezervari pentru o vacanta in grup

O vacanta in grup poate fi o ocazie foarte buna fie sa te bucuri de locuri si intamplari noi alaturi de prieteni, fie sa cunosti oameni noi. Insa pentru a pleca intr-o vacanta in grup, ai nevoie de rezervari pentru fiecare loc in care va veti afla, la care se adauga si cele pentru mijloacele de transport folosite. Iata cateva sfaturi pentru a face booking pentru o vacanta in grup.
 

1 Decideti cate persoane vor fi in grup
 

Atunci cand va hotarati ca vreti sa plecati in vacanta in grup, trebuie in primul rand...sa va decideti ca plecati. In functie de numarul confirmarilor, cele definitive si care chiar vor ajunge in respectivul concediu, veti vedea cat de mare este grupul pe care il aveti. Acest lucru va influenta si procesul de booking pentru intreg grupul.
 

2 Ce inseamna booking pentru grup in cazul serviciilor turistice
 

Serviciile de turism pentru grupuri se refera de obicei la achizitionarea de cel putin zece bilete, in cadrul aceleiasi tranzactii. Aceste locuri sunt cumparate in ordinea crescatoare a locurilor iar costul individual ajunge sa fie mai mic datorita aplicarii unui discount din partea vanzatorului.

Booking-ul pentru grupuri se poate aplica in cazul achizitionarii biletelor de avion, cazare la hotel, intrare la teatru sau muzee, tururi organizate si acces in parcuri, fie ele tematice sau de alte tipuri.
 

3 Calculeaza discount-ul pentru grupul vostru
 

Atunci cand faci rezervari pentru grupuri, de cele mai multe ori primesti reduceri. Firmele, fie ele de transport, hoteliere sau care organizeaza diferite tururi promit discount-uri atractive pentru grupuri.

Chiar si grupurile mici, de cinci-sase persoane, primesc reduceri care ajung chiar si pana la 30-40%. Multe dintre companiile aeriene au pe site-uri si in agentiile de vanzari bilete sectiuni speciale pentru cei care calatoresc in grup, care primesc astfel servicii si oferte speciale. Este si cazul hotelurilor si al agentiilor care organizeaza tururi si evenimente, acestea precizand ca ofera reduceri pentru grupurile organizate.

Atunci cand iti alegi serviciile de care vei avea nevoie in vacanta, calculeaza costurile si informeaza-te cu privire la cele de care ar putea beneficia si grupul vostru. Dupa ce ai mai multe oferte pentru grupul vostru, alegeti-o pe cea mai avantajoasa pentru voi.
 

4 Atentie la promisiuni si precizarile privind aplicabilitatea lor pentru grupul vostru
 

Dupa ce v-ati hotarat in legatura cu componenta grupului, stabiliti serviciile de care aveti nevoie. Apoi vedeti de ce oferte puteti beneficia, in functie de cat de mare este grupul vostru. Daca ati stabilit impreuna cu partenerii de discutii din agentii ca veti beneficia de discount-uri, semnati contracte care sa stipuleze aceste lucruri, pentru a fi asigurati in timpul vacantei.

Daca va stabiliti singuri vacanta, ocupati-va de toate detaliile legate de plecarea, cazarea si activitatile grupului. Faceti-va liste cu toate serviciile si activitatile pe care le veti avea, pentru a nu pierde nimic din atentie. Stabiliti impreuna cu cei de la compania aeriana, hotelieri si cei care va vor insoti in tururi sau plimbari care sunt tarifele pe care le aveti de achitat. Iar daca in grup aveti si copii, tineti cont si de faptul ca micutii beneficiaza de alte reduceri.
 

5 Faceti rezervarile, apoi confirmarile si verificarile pentru intreg grupul
 

Dupa ce ati facut rezervarile pentru serviciile de care veti beneficia in vacanta, asigurati-va ca toate rezervarile s-au facut cum trebuie, ca sa nu aveti surprize inainte de plecare sau dupa ce ati ajuns la destinatie. Faceti confirmarile si verificarile ca toate locurile si serviciile sunt asigurate.
 

6 Incepeti rezervarile si pregatirile din timp
 

Nu va lasati cu pregatirile pentru ultimul moment, ci incepeti-le din timp, ca sa nu aveti surprize neplacute chiar inainte de vacanta. In plus, chiar si daca se intampla ceva neplacut, veti avea timp destul pentru a gasi solutii de rezolvare a problemelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea