Vacante

#vacanta #weekend #bagaj #destinatie

Cum sa faci bagajul pentru weekend

Cand pleci pe undeva in weekend, tot ce-ti doresti este sa te relaxezi si sa te simti cat mai bine. Din aceasta cauza, se poate sa ai tendinta sa iei cu tine foarte multe lucruri, pentru a-ti asigura un grad optim de confort. Iti poti face insa bagajul pentru o calatorie in weekend fara sa exagerezi cu lucrurile. Urmeaza pasii de mai jos pentru o planificare eficienta.

Pasi de urmat

Pasul 1. Bagaj in functie de destinatie. Lucrurile pe care le pui in bagaj depind foarte mult de destinatie: camping, city break, plaja etc.

Pasul 2. Clima. Este bine sa stii cateva informatii despre clima de la destinatie. Daca locuiesti in sudul Romaniei si intentionezi sa mergi la munte, vei vedea ca diferenta de temperatura este de cateva grade bune, iar seara si dimineata, chiar si vara, este nevoie de pantaloni lungi si bluze sau haine cu maneca lunga. Incaltarile inchise si comode precum adidasii sunt foarte utile atunci cand ajungem intr-o zona racoroasa, cu ploi si chiar ninsori.

Pasul 3. Haine practice. Incearca sa alegi haine in asa fel incat sa ai pe tine si haine subtiri si haine mai groase, pe care sa le poti imbraca sau scoate cu usurinta.

Pasul 4. Program. Daca pleci intr-o calatorie de afaceri , daca mergi la o nunta sau pentru un eveniment anume, pe langa hainele de drum va trebui sa pui in bagaj o tinuta speciala si chiar ceva de rezerva. In cazul in care ai un interviu sau o intalnire de afaceri este recomandat sa ai la tine o astfel de solutie de rezerva, daca se intampla un accident neprevazut cu hainele pe care le-ai pregatit pentru intalnire. Daca vei participa la un botez, o nunta etc ia cu tine incaltaminte de schimb, care sa se potriveasca cu tinuta, dar care sa fie mai comoda. Astfel de weekenduri sunt de obicei foarte obositoare si este bine sa te poti schimba in ceva mai comod.

Daca nu stii exact ce ar fi bine sa iei si ce nu, gandeste-te pe ore: hainele cu care pleci la drum; ce ora va fi cand ajungi la destinatie si ce vei face imediat dupa sosire; ce evenimente sunt in program; lenjeria necesara a doua zi si hainele aferente s.a.m.d. Vei elimina astfel lucrurile care iti fac cu ochiul acasa dar pe care nu vei apuca sa le folosesti deloc in weekend.

Pasul 5. Accesorii. In functie de nevoile personale, nu uita sa pui in bagaj accesoriile aferente: ochelari de soare, curea, palarie, carte/revista de citit pe drum, foto , laptop, ipod etc. Banii, cheile, incarcatorul, mobilul, (si incarcatorul lui) trebuie sa-si aiba fiecare locul lor. Evita sa iei cu tine mai multe carduri, unul singur si ceva bani cach ar trebui sa fie suficient.

Pasul 6. Produse pentru corp. In bagaj trebuie sa existe si produsele pentru corp precum crema de fata, pasta de dinti , peria de par etc.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • mica/medie
  • Haine
  • Accesorii
  • Bani
  • Acte

 

Sfaturi&Avertismente

• Orienteaza-te catre gentile de calatorie mici sau medii. Sunt suficient de incapatoare pentru un singur weekend. Daca vei calatori cu avionul si ai un singur bagaj si anume cel de mana, atunci tine cont de reglementarile din aeroporturi: nu lua cu tine pasta de ras, pasta de dinti, ruj lichid, sprayuri, unghiera si alte produse interzise pentru bagajul de mana.

• Evita sa iei cu tine obiecte costisitoare precum aparate electronice sau bijuterii foarte scumpe. Vei scapa astfel de o grija.

• Verifica inainte de plecare ca ai notate in mobil sau in agenda numerele de telefon si adresele de care ai putea avea nevoie la destinatie.

Tu cum faci bagajul cand pleci de acasa in weekend? Daca ai avut parte de experiente deosebite sau daca ai gasit modalitati de a te descurca cu cat mai putine lucruri intr-o minivacanta la sfarsit de saptamana, impartaseste-ne impresiile tale. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea