Vacante

#destinatii #iarna #clima

Cum sa faci bagajul pentru vreme rece

Cand calatoresti in zone cu o clima rece, trebuie sa fii pregatit dinainte. In bagaj poti lua toate lucrurile de care vei avea nevoie, pentru a-ti proteja sanatatea. Iata in continuare pasii pe care-i poti urma, pentru a calatori in siguranta, ferit de vremea rece.

1 Clima
 

Intereseaza-te inainte de plecare care sunt temperaturile medii in zona in care urmeaza sa calatoresti. Vei sti mai clar cat de groase trebuie sa fie hainele pe care le iei in bagaj. Pe vremea.acasa.ro gasesti informatiile de care ai nevoie, in tara sau in strainatate.

2 Informatii multiple
 

Consulta informatiile generale si alertele de sanatate publicate de Ministerul de Externe, pe site-ul oficial.

3 Informatii
 

Daca mergi printr-o agentie de turism , reprezentantii acesteia iti pot oferi informatii detaliate despre lucrurile pe care trebuie sa le ai cu tine, in functie de destinatie. Aceste informatii sunt cu atat mai importante cu cat in unele cazuri chiar pachetul de vacanta include echipament si accesorii special concepute pentru temperaturi foarte scazute.

De exemplu, daca mergi in Laponia, vei primi automat haine termale, echipament necesar pentru excursiile care au loc in aer liber (haine speciale, bocanci, sosete de lana, casca, manusi, fulare). Tot agentia de turism este cea care sfatuieste turistii sa aiba in bagaj lenjerie de bumbac, pantaloni de lana, camasi de bumbac si alte astfel de piese vestimentare .

Alte informatii pe care le poti primi sunt cele legate de supravietuire in cazuri de urgenta: cum sa te incalzesti daca ramai inzapezit in masina, cum sa folosesti zapada pentru a te hidrata etc. Daca esti sfatuit sa-ti faci o asigurare medicala, este bine sa urmezi recomandarea agentiei.

4 Haine
 

Pune in bagaj diverse piese vestimentare care tin cald, de preferinta din fibre naturale si usoare. Sunt mai practice si mai sanatoase decat hainele sintetice si suficient de calduroase pentru a te feri de temperaturile scazute. Caciula, fularul, manusile sunt lucruri pe care este bine sa le ai in dublu exemplar, deoarece pot fi umede dupa drumurile in aer liber si astfel ai avea oricand un schimb la dispozitie.

Accesorii contra frigului
 

Cremele hidratante, cremele antisolare, ochelarii de soare, medicamentele, termosul sunt alte obiecte de pus in bagaj. Va fi nevoie sa te protejezi de stralucirea soarelui in special in zonele cu multa zapada.

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Haine groase
  • Accesorii
  • Informatii de supravietuire

 

Sfaturi&Avertismente
 

• In zonele cu un climat rece, este nerecomandat consumul de alcool si nicotina. Alcoolul poate creste riscul de hipotermie , conform weather.com, iar nicotina face dificila irigarea cu sange a extremitatilor corpului, ceea ce favorizeaza inghetarea acestora (exemple: degetele de la maini si de la picioare).

• Capul, mainile si picioarele sunt zone ale corpului care isi pierd cel mai rapid caldura, astfel incat trebuie protejate permanent.

Daca ai intampinat dificultati legate de vreme in calatoriile tale sau cunosti lucruri utile pentru cei care pleaca in destinatii cu vreme rece, poti sa impartasesti mai jos impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea