Vacante

#bagaj #bagaj de mana #calatorie #cum sa calatoresti cu un singur bagaj

Cum sa calatoresti cu un singur bagaj

In aceste vremuri in care calatoritul dintr-un loc in altul este la ordinea zilei iar deplasarile in strainatate din ce in ce mai dese, trebuie sa devii inventiv si mai ales rapid. Iar daca asteptarea dupa bagajele pierdute te enerveaza, ai putea alege varianta calatoriilor cu un singur bagaj. Chiar daca in aceasta clipa ideea ca toate lucrurile de care ai nevoie sa incapa intr-o singura valiza, trebuie sa stii ca se poate. Iata, asadar cateva sfaturi pentru a putea calatori cu un singur bagaj.

Pasi de urmat:

1.Fa-ti o lista cu lucrurile de care ai nevoie, apoi decide care sunt cele pe care chiar le folosesti, deci ai neaparata nevoie de ele. Pentru restul gandeste-te daca pot fi inchiriate sau cumparate de la destinatie. Majoritatea lucrurilor din bagajul nostru de calatorie sunt lucruri pe care nu le folosim deloc toata vacanta. Asa ca de ce sa le caram inutil?
2. Achizitioneaza-ti (daca nu ai deja) o geanta cu o curea de umar sau curele de luat in spate si multe buzunare. Aceasta geanta nu trebuie sa fie imensa, gandeste-te ca trebuie sa incapa in cutia de deasupra ta in avion sau in tren, ori poate sub scaunul pe care vei sta in metrou sau tren.
3. Pune la un loc urmatoarele lucruri: trei randuri de haine (este indicat sa nu fie mai multe, insa trebuie sa tii cont si de durata calatoriei); detergent de rufe pentru spalat manual (poti lua pungute mici de detergent praf, care este permis in avion, spre deosebire de cel lichid); un dop pentru chiuveta sau cada (preferabil unul universal sau o bila din cauciuc, care sa poata infunda scurgerea de la chiuveta); o sarma portabila pentru rufe (poate fi gasita la magazinele care ofera unelte pentru camping); produsele pentru igiena personala ; o sticla pentru apa goala.
4. Impachetati-va hainele folosind metoda “sul”, insa este recomandat sa impaturiti hainele in jurul unor obiecte mari, cum ar fi papuci sau gentute pentru obiectele de igiena personala, decat sa le impaturiti pur si simplu. Inghesuiti lenjeria intima si sosetele in interiorul papucilor pentru a mai salva spatiu si a preveni deformarea papucilor.
5. Cumparati produsele pentru igiena personala in varianta redusa sau transferati-le pe cele lichide in sticlute mai mici, pentru calatorie. In cazul in care vei fi cazat la hotel, te poti gandi sa nu folosesti sapunul si samponul pe care il gasesti in camera, ca sa il poti lua cu tine cand pleci. Le poti folosi pana la terminare pe cele pe care le ai deja la tine, astfel incat sa nu trebuiasca sa ocupi un nou spatiu in bagaj.
6. Pune produsele care ar putea curge (samponul, gelul etc.) in pungi de plastic pentru a impiedica curgerea lor prin geanta. Poti folosi pungile de plastic si pentru hainele care nu s-au uscat inca complet. In cazul cosmeticelor, este indicat sa folosesti varianta solida a acestora (deodorantul, sapunul si chiar si samponul, care poate fi gasit si in varianta solida) pentru a preintampina posibile probleme la aeroport.
7. Redu la maximum numarul lucrurilor care au nevoie de alimentare la curent electric, pentru ca incarcatorele ocupa si ele loc.
8. Daca te intorci acasa dintr-o calatorie, poti incerca sa cumperi suveniruri cat mai mici, care sa ocupe spatiu cat mai mici. In plus, renunta la lucrui care nu iti mai sunt neaparat necesare, precum cartea pe care tocmai ai terminat-o.
9. Ia cu tine (la tine in buzunar) sau in borseta, actele si banii. In cazul in care vrei sa ai si un rucsacel mic sau o borseta mai mare, poti incerca sa iei cu tine si un rand de haine, pe care sa il ai in caz ca ti se pierde bagajul.
10. Imbraca-te “pe straturi”, mai ales daca ai de-a face cu posibile schimbari de temperatura. In plus, tine-ti banii in buzunare diferite sau in locuri diferite, pentru cazul in care ai putea fi victima unui hot.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea