Vacante

#eurail #eurail pass #permis eurail #eurail global pass #eurail select pass #eurail regional pass #one country pass #saver pass #. trenuri

Cum sa calatoresti cu permisul Eurail Pass

O modalitate de a calatori in Europa o reprezinta permisul Eurail , care ofera acces turistilor pe trenurile de pe continent. Cu acest permis poti alege aproape orice tren din tarile europene si primesti in plus diverse beneficii, precum reduceri la alte mijloace de transport folosite si discounturi pentru hoteluri si obiective turistice. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa calatoresti cu permisul .

Pasi de urmat

Pasul 1. Buget. Bugetul alocat transportului cu trenul in Europa este deosebit de important. In functie de cati bani investesti in acest permis poti stabili cele mai bune rute.

Pasul 2. Traseu. Stabileste ce locuri din Europa vrei sa vizitezi si foloseste-te de hartile si informatiile puse la dispozitie de site-ul oficial Eurail pentru a stabili traseul.

Pasul 3. Tip de . Stabileste care este tipul de permis Eurail care ti se potriveste. Ai de ales intre , Eurail Select Pass, si . Primul este valabil in 20 de tari europene, cel de-al doilea acopera de la 3 la 5 tari de granita. Regional Pass acopera 25 de regiuni, iar ultimul permite turistului sa aleaga o singura tara. Acesta din urma nu este valabil pentru toate tarile europene.

Pasul 4. Singur sau cu grupul. In cazul in care calatoresti cu mai multe persoane, poti alege permisul Saver Pass , care inseamna reduceri de 15% pentru fiecare persoana.

Pasul 5. Validare. Permisul trebuie validat de personalul garii, inainte de plecare. Pentru a proteja permisul dar a permite in acelasi timp validarea acestuia, cumpara un pliculet de plastic (port-permis) in care sa-l tii si din care il poti scoate oricand pentru validare.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Harta
  • Conexiune la internet
  • Pasaport

 

Sfaturi&Avertismente

• Pretul unui permis Eurail difera in functie de mai multi factori, printre care conteaza varsta pasagerului. De la 26 de ani in sus se plateste bilet intreg. Plata permisului se poate face online .

• Exista periodic promotii, in care poti beneficia de preturi avantajoase. Pentru a sti perioada unei promotii trebuie sa vizitezi site-ul.

• Chiar daca in multe tari poti calatori doar cu cartea de identitate, se poate sa ai nevoie de numarul pasaportului pentru a completa formularele. Este bine sa ai cu tine pasaportul pe toata durata calatoriei.

• Site oficial: eurail.com

Ai calatorit vreodata cu permisul Eurail? Impartaseste-ne experienta ta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea