Vacante

#sejur vacanta # vacanta la munte # alegere hotel # vacanta la mare #destinatii de vacanta #hotel #vacanta

Cum sa alegi hotelul perfect pentru vacanta! 6 trucuri utile

Ai ales destinatia perfecta pentru vacanta, iar acum cel mai mare obstacol este gasira hotelului perfect? Poate fi dificil sa gasesti hotelul care sa indeplineasca toate dorintele tale si sa nu fie nici scump.

Fanii relaxarii traditionale aleg optiunile clasice, in timp ce iubitorii de experiente noi sunt gata sa incerce optiuni mai putin familiare. In lupta pentru simpatia turistilor, chiar si hotelurile mai putin obisnuite – pe stanci sau sub apa, din gheata sau din nisip – devin uniforme, daca nu la pret, atunci la confort.

Principalul factor in alegerea unui hotel este pentru 54% dintre romani pretul. in acelasi timp, romanii nu sunt dispusi sa renunte la conditii confortabile: 19% au admis ca se asteapta la un serviciu de nivel inalt din partea personalului, potrivit momondo.ro.

Iata insa care sunt principalele lucruri de care trebuie sa tii cont in mometul in care alegi hotelul pentru vacanta.

1. Nu lua decizii doar pe baza numarului de stele

Contrar conceptiei gresit raspandite la scara larga, nu exista o clasificare standard a hotelurilor pe baza de stele. in unele tari a fost adoptat acelasi standard, in altele parametrii de evaluare pot diferi pentru fiecare regiune in parte. Nu are rost sa compari un hotel de trei stele din Stockholm cu unul din Santiago. in mod oficial, ambele pot atinge nivelul declarat, insa diferentele dintre standardele de clasificare adoptate in Suedia si cele adoptate in Chile nu pot fi comparate. Cu toate acestea, nu merita sa ignori complet acest criteriu de clasificare, deoarece te va ajuta sa ai o idee despre cum sa departajezi hotelurile din aceeasi tara.

2. Stabileste lista cu prioritati

Atunci cand alegi un hotel este important sa prioritizezi. in sezonul de varf nu trebuie sa contezi pe oferte speciale, dar vremea buna s-ar putea sa te intereseze si in extrasezon. in perioada sarbatorilor sau carnavalurilor, chiar si camerele de tip standard pot avea un pret ridicat, iar in zilele lucratoare costul lor este cu siguranta mai scazut. Daca scopul calatoriei tale este o plimbare prin Venetia, mai degraba decat vizitarea carnavalului venetian, gandeste-te de doua ori daca merita sa platesti pentru anumite date. Cat de precis stabilesti prioritatile depinde nu numai de alegerea hotelului, ci si de ideea generala despre vacanta pe care ti-o doresti.

3. Compara toate criteriile

Ca sa pornesti in cautarea unui hotel, resursele puse la dispozitie de un motor de cautare iti pot fi de mare ajutor. in primul rand, acesta iti va permite sa compari propuneri specifice de hotel, in functie de criteriile de cautare pe care le urmaresti – perioada de sedere, intervalul de costuri, locatia. in al doilea rand, un motor de cautare afiseaza instantaneu alte informatii esentiale pe care utilizatorul s-ar putea sa nu aiba timp suficient sa le obtina in mod independent. in cele din urma, pe masura ce te apropii de perioada sederii tale, unele site-uri ale hotelurilor ar putea alege sa creasca preturile, in timp ce altele ar putea decide sa ofere reduceri mai mari pentru a scapa de inventar. Folosirea unui motor de cautare care compara ofertele de la diferiti furnizori iti permite sa rezervi aceeasi camera la un pret mai bun.

4. Atentie la comentariile lasate de vizitatori

26% dintre calatorii romani iau in considerare recenziile hotelului. Ca regula, observatiile mai mult obiective sunt publicate pe retelele unor terte parti mai degraba decat pe site-ul hotelurilor. in acest caz, comentariile cu fotografii si informatiile actualizate despre optiunile disponibile din cadrul hotelului sunt deosebit de valoroase. Opiniile vizitatorilor pot diferi semnificativ una de cealalta, dar, in acelasi timp, contin informatii esentiale (meniul pentru micul dejun, traficul de internet al conexiunii Wi-Fi). Pe site-urile specializate poti gasi si alte recomandari foarte utile. De exemplu, daca hotelul este intr-adevar situat „intr-o zona verde linistita, in imediata vecinatate a muzeului" sau daca sunt in derulare lucrari sau reparatii stradale sub fereastra camerei tale, informatii pe care site-ul oficial al hotelului este putin probabil sa le raporteze.

5. Afla care sunt serviciile gratuite

Chiar si in cadrul categoriei de pret afisate, lista serviciilor incluse in costul cazarii poate varia. Adesea, in specificul hotelului intra anumite bonusuri pentru vizitatori (de exemplu, consumatie gratuita la barul de pe acoperis) sau in momentul inregistrarii exista oferte speciale (camera de tip lux la pretul celei de tip standard). Merita sa pierzi ocazia de a lua micul dejun sau de a te conecta la internet in mod gratuit? Evident ca nu. Prin urmare, merita sa alegi hotelul care ofera o gama mai larga de oportunitati pentru aceiasi bani.

6. Schimbarea deciziei in ultimul moment

Optiunea de rezervare cu posibilitatea rambursarii costurilor este de obicei cu 5-10% mai scumpa decat rezervarea standard, dar datorita acesteia exista o oportunitate de a economisi pe termen lung. in primul rand, iti permite sa schimbi datele pentru perioada de sedere si, in al doilea rand, tine locul unei asigurari. Daca rezervi o camera la costuri rambursabile, dar continui cautarea unui hotel si, la un moment dat, gasesti camera dorita la un pret mai bun, taxa de rezervare poate fi retrasa. Unele hoteluri iti permit sa schimbi rezervarea pana in ultima zi, astfel ca vei avea suficient timp sa gasesti optiuni mai ieftine daca doresti. Principalul lucru este sa citesti cu atentie regulile de rezervare impuse de hotel.

Ti-a placut acest articole? Te-ar putea interesa si:

Evadare de weekend! Ce alegi? Muntele sau marea?

3 destinatii uimitoare pe care trebuie sa le vezi pana mori

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea